Sillysvepet: ”Kurzawa är nära Arsenal” – ”Svårt att behålla Havertz”

Sillysvepet: ”Kurzawa är nära Arsenal” – ”Svårt att behålla Havertz”

Ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

”Kurzawa är nära Arsenal”
Layvin Kurzawas kontrakt med PSG är på väg att gå ut. Vänsterbacken uppges nu vara nära att skriva på för Arsenal och skulle då komma på en fri transfer.
(Daily Star

Chelsea letar i Serie A
Chelsea uppges titta på Milans försvarare Alessio Romagnoli. Milano-klubben ser dock spelarens framtid i Italien och är inte sugna på att sälja.
(Calciomercato

Giroud till Inter – del 2
Det var en långkörare i januari, men Olivier Giroud lämnade aldrig Chelsea i vintras. Nu gör Inter ett nytt försök. Fransmannen är för en flytt och uppges gå med på en lönesänkning för att få till affären.
(Gazzetta dello Sport

Arsenal förhandlar om Disasi
Franska Reims uppges vara villiga att släppa mittbacken Disasi. Affären kan på omkring 20 miljoner euro. Gunners har redan gjort klart med en annan mittback från Ligue 1 till sommaren: Saint-Etiennes William Saliba.
(Daily Mail

”En eller två spelare för Lautaro”
Barcelona kan betala med spelare då utköpsklausulen för Inter-anfallaren är för hög. Alternativet Griezmann blir dock svårt då fransmannen har för hög lön för Inter.
(Spanska Eurosport

”Jag vill sälja honom till Roma eller Napoli”
Brecias president Cellino kan tänka sig att sälja, men ser helst att Tonali stannar i Italien. Juventus eller Inter är favoter, Cellino ser dock gärna sin spelare i Roma eller Napoli.
(Football Italia

Stort intresse för Bouna Sarr
Fler klubbar försöker få loss Marseilles högerback/ytter. Nu påstås Atlético de Madrid, Sevilla och West Ham göra upp om ett köp när Marseille behöver pengar.
(FootMercato

Intresse för att låna Riqui Puig
Många klubbar vill låna Barcelonas talang. Klubbar i Tyskland och England hör sig för. Även Ajax visar intresse, precis som flera lag i Spanien.
(Sport

"Svårt att behålla Havertz"
Bayer Leverkusen tror sig inte kunna hålla kvar 20-årige Kai Havertz i sommar. Klubben talar om en affär på omkring 100 miljoner euro. Europas storklubbar står på kö. Spelaren själv menar att han är redo.
(Bild

Bayern tvingas välja mellan Sané och Werner
Den ekonomiska situationen under Coronakrisen gör att Bayern München inte har råd med båda. Fördel Sané för tillfället? Kring detta spekulerar...
(Forbes

Everton släpper inte greppet
Ancelotti vill fortfarande värva Lilles unga mittback Gabriel Megalhaes, som bland annat spelat CL med fransmännen under säsongen.
(Sky Sports

******

Onsdagens sillysvep

SvenskaFans.com2020-04-16 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans