Sillysvepet: ”Förhoppningsvis blir jag såld”

Sillysvepet: ”Förhoppningsvis blir jag såld”

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Allsvenska klubbar får dispens att värva
Här är beskedet som öppnar för allsvenska värvningar – redan i nästa vecka.
(SvenskaFans)

"Förhoppningsvis blir jag såld i sommar"
Blåvitts mittfältstalang Alhassan Yusuf har ögonen på sig och blickar själv mot Premier League. England, Ajax och FCK nämns som möjliga destinationer.
(Fotbollskanalen)

Spelare i kinesiska ligan får vänta på att återvända?
Kinesiska uppgifter gör gällande att utländska spelare kan få vänta till oktober innan de kan återvända till inhemska ligan. Detta påverkar storstjärnor som Odion Ighalo, men även svenskar som Marcus Danielson, Nikola Djurdjic och Sam Larsson.
(South China Morning Post)

Real Madrid erbjuder fyra spelare för Pogba
Den spanska klubben vill verkligen övertyga Manchester United att gå med på en Pogba-affär. Nu erbjuder Real Madrid fyra spelare i utbyte mot fransmannen: Martin Ödegaard, James Rodriguez, Lucas Vazquez och Brahim Diaz.
(The Sun)

"Shanghai Shenhua kan släppa Ighalo"
Manchester United har jobbat för att få behålla anfallaren längre. Nu sägs den kinesiska klubben vara redo att förlänga lånet, åtminstone till årsskiftet.
(Sky Sports

”Klart att Icardi fortsätter hos PSG”
Inters Icardi har varit utlånad till PSG och nu uppges en affär vara nära som gör att anfallaren flytter till Paris permanent. Italienska uppgifter gör gällande att PSG får betala ungefär 60 miljoner euro för argentinaren. När PSG säkrat Icardi så kommer Edinson Cavani att lämna.
(Corriere dello Sport och L'Equipe)

Fem Premier League-klubbar slåss om Coutinho
Brassen är på väg från Barcelona och fem klubbar i England uppges intresserade av att värva honom: Arsenal, Chelsea, Leicester, Manchester United och Newcastle.
(Mundo Deportivo)

Inter tänker inte sälja Lautaro
Inters sportchef Piero Ausilio ger klara besked om argentinaren som ryktas vara på väg till Barcelona: ”Inter kommer inte sälja Lautaro Martinez”. Han medger dock att det finns en utköpsklausul på 111 miljoner euro, men att det inte finns någon villig att betala den summan i nuläget.
(Sky Sports Italia)

Liverpool ger upp Timo Werner?
Prislappen på Leipzigs anfallare gör att Liverpool ger upp försöken att få till en affär. Liverpool kan tänka sig att betala 30 miljoner pund men Leipzig vill ha minst 50 miljoner pund.
(Daily Mirror)

Hög prislapp på Sancho
Dortmunds Jadon Sancho lockar till sig intresse från Bayern München, Chelsea och Manchester United. Dortmunds prislapp på 130 mijoner euro verkar skrämma alla intressenter och engelsmannen ska ha inte längre finnas på Bayerns radar. Klubben satsar istället allt på att ordna värvningen av Leroy Sané.
(Sport 1)

"Klopp har kontaktat Traoré"
Liverpools manager uppges ha pratat med Wolves-stjärnan Adama Traoré. PL-ledarna är intresserade av en övergång. Wolverhampton tänker dock inte släppa spanjoren.
(Todo Fichajes

Balotelli på väg från Brescia
Mario Balotellis tid i Brescia verkar vara över. Anfallaren tränade inte med laget i veckan och presidenten för klubben säger om Balotelli: ”En besvikelse, i sina tankar är han inte med oss längre”.
(Gazzetta dello Sport)

Ajax har satt prislapp på Tagliafico
Vänsterbacken Nicolas Tagliafico kan vara på väg till Chelsea. Ajax har satt en prislapp på 22,4 miljoner pund på argentinaren.
(Telegraph)

Ken Sema blir kvar i Udinese?
Svenske Ken Sema har varit utlånad från Watford till Udinese (som har samma ägare). Nu uppges en flytt bli permanent för anfallaren som gjort ett bra intryck i Serie A.
(Tutto Udinese)

Bürki kan ersätta Kepa i Chelsa?
Dortmunds målvakt Roman Bürki kan bli ersättaren för Kepa Arrizabalaga i Chelsea. Klubben är redo att lägga en bud på 15 miljoner pund på 29-åringen.
(The Sun)

*******
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-05-28 18:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans