Sillysvepet: PSG och City på jakt efter Bennacer  –  Thiago Silva lämnar PSG för Milan?

Sillysvepet: PSG och City på jakt efter Bennacer – Thiago Silva lämnar PSG för Milan?

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

PSG och City på jakt efter Bennacer
Milans mittfältare finns på PSG:s önskelista. 22-åringen ska ha en utköpsklausul på 50 miljoner euro och PSG uppges ha lagt ett första bud på 30 miljoner euro. Även Manchester City är intresserade av algeriern och Guardiola försöker locka honom till England.
(L'Equipe, Foot Mercato och Le 10 Sport)

... och Thiago Silva lämnar PSG för Milan?
PSG:s mittback Thiago Silva blir kontraktslös i sommar. En flytt tillbaka till Milan kan vara aktuell för 35-åringen vars agent förhandlar med Serie A-klubben.
(Tuttomercatoweb)

”Chilwell har sagt att han vill lämna”
Vi skrev tidigare i veckan om att Chelsea vill värva Leicesters back Ben Chilwell. Nu uppger brittisk press att vänsterbacken har sagt till klubben att han vill flytta.
(The Sun)

Chelsea jagar "den nye Cristiano Ronaldo"
Brasilianska Santos ”underbarn” Kaio Jorge har tidigare kopplats ihop med Juventus och Bayer Leverkusen. Nu uppges Frank Lampards Chelsea ge sig in i kampen om en signatur.
(Daily Star)

Officiellt: Toivonen lämnar Australien
Anfallaren flyttar hem till Sverige och förväntas inom kort presenteras av Malmö FF. Här säger han adjö till fansen i Melbourne.


City intresserade av Barcelonas Roberto
Manchester City har Barcelonas ytterback Sergi Roberto på sin radar. Att få spela under Guardiola skulle kunna locka 28-åringen till en flytt. Enligt uppgift accepterar Barcelona bara pengar vid en eventuell affär.
(Mundo Deportivo)

"Bale inte intresserad av PL"
Gareth Bales agent tror inte på en flytt hem till England och säger att livet och fotbollen i Real Madrid är svår att att ge upp för sin spelare.
(BBC via SkySports)

Mrabti lämnar Birmingham?
Kerim Mrabti ser ut att få lämna Birmingham efter säsongens slut. Brittiska uppgifter gör gällande att hans avtal inte kommer att förlängas. Trabzonspor, Hamburg och Braga nämns som troliga destinationer för svensken.
(Birmingham Mail)

Officiellt: Wendt förlänger i Tyskland
Det blir inte någon flytt för Oscar Wendt i sommar. Svensken har just förlängt sitt kontrakt med Mönchengladbach till juni 2021. Newcastle försöker få Longstaff att stanna
Italienska Udinese jagar Newcastles Matty Longstaff. Nu erbjuder Newcastle 20-åringen ett rejält lönelyft i ett nytt kontrakt om han stannar i klubben. Frågan är om det räcker?
(Telegraph)

Montpellier vill ha Luca Zidane
Den franska klubben behöver förstärka med en målvakt och Robin Olsen har varit uppe som en av de tänkbara kandidaterna. Nu skriver spansk press att klubben kontaktat Real Madrid angående Luca Zidane, son till Zinedine Zidane. 22-åringen har varit utlånad till Santander och har ett utgående kontrakt med Real Madrid.
(Marca)

Officiellt: Maradona förlänger
Den argentiska klubben Gimnasia och tränare Diego Maradona är överens om en förlängning av kontraktet fram till och med 2021.
(Gimnasia)

*******
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-06-04 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans