Sillysvepet: Mané erbjuden till Barcelona – Ajdarevic lämnar Djurgården

Sillysvepet: Mané erbjuden till Barcelona – Ajdarevic lämnar Djurgården

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

”500 miljoner pund kostar Messi”
Brittiska Telegraph skriver om Messis potentiella övergång till Manchester City. Messi skulle kosta City totalt 500 miljoner pund i övergångssumma och lön. Stjärnan skulle få ett treårskontrakt och med i kontraktet skulle en klausul finnas med där Messi skulle fortsätta till systerklubben New York City FC efter att kontraktet med City var över.
(Telegraph)

Bartomeu redo att lämna
Som det tidigare ryktas om verkar FC Barcelonas president Josep Maria Bartomeu vara redo att lämna Camp Nou och klubben ifall Lionel Messi vill stanna. Dock verkar det som att detta inte kan påverka argentinarens beslut.
(TV3)

"Mané erbjuden till Barcelona"
Representanter till Liverpool-anfallaren ska ha meddelat Barcelona att Sadio Mané är redo att flytta till Katalonien, om de vill ha honom.
(Tuttomercatoweb)

Chelsea förhandlar om Mendy
Rennes tros vara villiga att släppa sin målvakt Edouard Mendy om London-klubben lägger minst 45 miljoner pund. Det uppger...
(Football Insider)

Officiellt: Ajdarevic lämnar Djurgården

Tottenham vill värva Doherty
Matt Doherty i Wolverhampton är intressant för Tottenham. Den 28-årige högerbacken skulle kosta London-klubben 20 miljoner pund.
(Independent)

... och Fulham vill ha Gazzaniga
Nykomlingen i Premier League, Fulham, vill förstärka med Tottenhams reservmålvakt Paulo Gazzaniga.
(Telegraph)

PSG tar farväl av Thiago Silva
Han har nu officiellt gjort sitt i PSG. Thiago Silva förväntas inom kort skriva på för Chelsea och nu har hans klubb, som han tillhört sedan 2012, tackat för tiden. Ibiševic på väg till Schalke
Rutinerade Vedad Ibiševic är på väg till Schalke. Den 36-årige anfallaren spelade senast i Hertha Berlin och anländer på free transfer.
(Bild)

Bonucci nobbar Manchester City
Pep Guardiolas försök att locka över mittbacken har stött på patrull. Bonucci vill stanna i Juventus.
(Sky Italia)

Officiellt: Malang Sarr klar för Chelsea
Den tidigare Nice-försvararen har nu skrivit på och presenterats av klubben. Försvararen kommer på fri transfer.
(Chelsea på SF) Zaha vill fortfarande lämna 
Crystal Palace satsar, men Wilfried Zaha har ändå meddelat att han vill lämna. Vilken större klubb i PL nappar?
(The Guardian

Officiellt: Halsti klar för HJK Helsingfors
Markus Halsti har gjort klart med en ny klubb efter sin tid i danska Esbjerg. 36-åringen är klar för HJK Helsingfors.
(Himmelriket på SvenskaFans)

Henke ska locka Dembélé till Barcelona
Barcelona vill ha Moussa Dembélé i Lyon som ersättare till Luis Suarez. Henrik Larsson ska ha kontaktat spelare för att försöka locka honom till Spanien.
(Gianluca Di Marzio)

Leicester budar på McGregor…
Celtics 27-årige mittfältare Callum McGregor är under luppen sedan Leicester lagt ett bud á 20 miljoner pund. Rodgers tror att en övergång kan bli verklighet sedan Celtic misslyckats att kvala sig till Champions League.
(Football Insider)

… och hans ersättare är redan på plats?
Under torsdagen gjorde Celtic klart med mittfältaren David Turnbull. Turnbull ansluter från Motherwell och har kritat på ett fyraårskontrakt.
(Celtics hemsida)

Inter pratar med Arturo Vidal...
Arturo Vidal ryktas vara en av spelarna som får lämna Barcelona efter tränarbytet. Inter vill ha chilenaren och förhandlingar pågår mellan klubben och spelarens agent.
(Sky Sports Italia)

... och Tonali närmar sig
En överenskommelse ryktas vara på plats mellan Brescia och Inter gällande Sandro Tonali. Mittfältaren förväntas ansluta på lån initialt med en utköpsklausul inbakad i kontraktet värderad till 35-40 miljoner euro beroende på bonusar.
(Corriere dello Sport)

White kritar snart på nytt kontrakt
Efter att ha imponerat i Leeds under sin lånesejour verkar ett nytt kontrakt med Brighton vänta för mittbacken Ben White. Tre bud från andra klubbar har redan förkastats då Brighton vill se att White stannar i klubben.
(The Athletic)

Officiellt: Reina klar för Lazio
Ännu en gång packar Pepe Reina sina väskor för en ny klubb. Målvakten lämnade AC Milan i somras, efter att ha varit utlånad till Aston Villa, och ansluter således till Lazio på fri transfer.
(Lazios hemsida)

Spurs förkastar bud på Aurier
AC Milan har fått sitt bud på Serge Aurier förkastat av Tottenham. Tottenham är villiga att låta Aurier lämna för rätt prislapp men Milans bud ska alltså inte ha räckt. Även Bayer Leverkusen är intresserade av 27-åringen som har två år kvar på kontraktet.
(Sky Sports)

*******
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-08-27 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans