Sillysvepet: Storklubbarna jagar Larsson – ny vändning i Messi-soppan

Sillysvepet: Storklubbarna jagar Larsson – ny vändning i Messi-soppan

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

”90% chans att Messi stannar”
Uppgifter i Argentina gör gällande att det är 90% chans att Messi stannar i Barcelona efter det första mötet mellan klubben och Messis pappa (som även är hans rådgivare). Nya diskussioner väntas under torsdagen.
(Mundo Deportivo)

Officiellt: AIK lånar ut Ylätupa
Mittfältaren Saku Ylätupa har haft svårt att få speltid i AIK. Nu lånas 21-åringen ut till finska IFK Mariehamn.


... och Daniel Granli flyttar till Danmark
Danska Ålborg blir nästa klubbadress för AIK-backen. Det handlar om en utlåning som kan övergå till en permanent övergång.
(AIK:s hemsida)

Storklubbarna jagar Larsson
Jordan Larsson gör det just nu riktigt bra i Ryssland och hans framfart har inte gått obemärkt förbi. Valencia, Lazio och Borussia Mönchengladbach uppges alla vara intresserade av svenskens tjänster.
(VI)

Doucouré till Everton
Mittfältaren Abdoulaye Doucouré är på väg till Everton. Watford ska ha accepterat ett bud på 20 miljoner euro för 27-åringen som är redo att skriva på ett fyraårsavtal.
(Guardian)

Brahim till Milan - Ceballos till Arsenal
De båda Real Madrid-spelarna Brahim Diaz och Dani Ceballos flyger till respektive land för att slutföra övergångarna under torsdagen.
(ABC)

Officiellt: IFK Göteborg sparkar Asbaghi
Resultaten har varit långt under förväntat under första delen av allsvenskan och nu sparkar IFK Göteborg tränaren Poya Asbaghi. Än så länge är det inte klart vem som tar över laget.
(IFK Göteborg)

"Kennet Andersson lämnar inom kort"
Enligt SportExpressen har även sportchef Kennet Andersson snart gjort sitt i Blåvitt. "Det är inget jag kommenterar överhuvudtaget", säger klubbdirektör Max Markusson.
(SportExpressen)

Officiellt: Schalke 04 presenterar Ibisevic
”Jag har pratat med andra klubbar”
Trots att Dayot Upamecano nyligen förlängde sitt kontrakt med Leipzig erkänner mittbacken att han haft kontakt med andra klubbar, och att han har lov till att göra det. Kanske det trots allt blir en övergång för fransmannen?
(Goal)

Rennes sätter pris på Mendy
Chelsea vill värva Rennes-keepern Edouard Mendy. Nu har förra säsongens ligatrea i Ligue 1 satt ett pris på sin målvakt: minst 30 miljoner pund vill Bretagne-laget ha.
(Telegraph)

Roma förhandlar om Smalling igen
Roma erbjuder 12 miljoner euro för att köpa loss tidigare inlånade mittbacken Chris Smalling från Manchester United. PL-klubbens utgångsförslag tros ligga på omkring 20 miljoner.
(Goal)

United håller koll på Reguilon
Vänsterbacken övertygade mot Manchester-klubben i Europa League, då med Sevilla. Reguilon tillhör dock Real Madrid och Solskjaer uppges vilja förstärka med ytterligare en ytterback.
(MEN)

Leipzig-bud på Bragas Horta
Den tyska klubben har lämnat ett bud på 13 miljoner euro för Ricardo Horta. Den offensiva 25-årige högeryttern gjorde 24 mål under förra säsongen för Braga.
(Sky Sports Tyskland)

Officiellt: Frankfurt förlänger med Hütter
Adolf Hütter har varit tränare i Eintracht Frankfurt sedan över två år tillbaka och väntas fortsätta vara det även framöver. 50-åringen undertecknade nämligen i dag ett nytt kontrakt som knyter honom till klubben fram till 2023.
(Frankfurts hemsida)

Jansson blickar framåt
När Oscar Janssons kontrakt med Örebro löper ut vid årsskiftet lämnar han Örebro. Målvakten hoppas kunna hitta en ny klubb utomlands.
(NA)

Rotterham värvar svensk målvakt
21-årige Viktor Johansson, med förflutet i Hammarby, är klar för Rotterham i Championship. Johansson har spenderat de senaste åren i Leicesters u23-lag.
(Rotterham United)

*******
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-09-03 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans