Sillysvepet: Stjärnan kan återvända till Djurgården – Colak förlorad för Malmö?

Sillysvepet: Stjärnan kan återvända till Djurgården – Colak förlorad för Malmö?

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (18:00)

Djurgården i möte med Nyasha Mushekwi
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftar att han har träffat Nyasha Mushekwi för att diskutera framtiden. Forwarden gick nyligen upp med Zhejiang till den kinesiska högstaligan men nu har hans kontrakt gått ut. Andersson bekräftar även att Marcus Danielson är på plats och tränar med Djurgården inför VM-kvalmatcherna i mars.
(Sportbladet)

Colak blir kvar i PAOK?
PAOK uppges släppa Kasper Swiderski till Charlotte FC – och ersättaren kan redan finnas i klubben i form av Antonio Colak. Malmö har ännu inte kommit med ett tillräckligt bra bud på anfallaren.
(Fotbollskanalen)

Vagner Love till Midtjylland
Brasseanfallaren Vagner Love flyttar till Danmark och Midtjylland. 37-åringen har skrivit på för resten av säsongen.
(BT)
 
… som också närmar sig Chilufya
Midtjylland jagar ytterligare offensiva förstärkningar och uppges nu närma sig en värvning av Djurgårdens Edward Chilufya.
(Ekstrabladet och Djurgården på SvenskaFans)
 
Juventus prislapp på de Ligt
Juventus uppges nu ha satt en prislapp på Matthijs De Ligt, som sägs jagas av Barcelona. Juventus vill ha €65 miljoner för försvararen. Även Chelsea och Bayern München ska vara intresserade.
(La Republica)

”Dembele måste lämna omedelbart”
Det ser ut som att Ousmane Dembele har gjort sitt i Barcelona. ”Han vill inte vara en del av vårt projekt. Vi sa åt Dembele att han måste lämna omedelbart. Vi förväntar oss att han är såld innan den 31 januari”, säger Barcelonas sportchef Mateu Alemany. 
(Fabrizio Romano och Barcelona på SvenskaFans)

Christensen stannar i Chelsea?
Andreas Christensens sitter på ett utgående kontrakt och har kopplats samman med ett gäng klubbar. Men att han skulle bli kvar i Chelsea är inte uteslutet då parterna fortfarande för diskussioner om en förlängning.
(90Min)

Bayern in i kampen om Zakaria
Sedan en tid tillbaka har Denis Zakaria kopplats samman med otaliga klubbar och nu ska även Bayern München visa intresse för mittfältaren vars kontrakt med Borussia Mönchengladbach löper ut efter säsongen.
(Bild)

Liverpool kallar hem Williams
Rhys Williams har spenderat säsongen på lån hos Swansea, men under dagen meddelades det att Liverpool kallar hem försvararen.
(Swansea)
 
Newcastle släpper intresset för Carlos
Newcastle har redan fått två bud – på  £25 respektive £30 miljoner – nobbade av Sevilla och nu rapporteras Newcastle släppa intresset för Diego Carlos. Spanjorerna sägs vilja ha £50 miljoner för backen.
(Daily Express)

Ajax lånar in Ihattaren?
Ajax uppges låna in Mohamed Ihattaren från Juventus. 19-åringen har tidigare uppmärksammats för sin depression.
(De Telegraaf)


Cannavaro i stället för Benitez?
Fabio Cannavaro är ett av alternativen som Everton har som Rafa Benitez ersättare. Man har redan intervjuat den tidigare mittbacken.
(Daily Mail)

Officiellt: Pablo Mari till Udinese
Udinese lånar in Arsenal-backen Pablo Mari för resten av säsongen.
(Udinese)
 
Mertens vill inte till MLS
Dries Mertens har ryktats följa efter Lorenzo Insigne till Toronto, men förnekar nu det – och säger att han vill fortsätta i Napoli.
(Football Italia)

Shaqiri lämnar inom kort?
Så sent som i somras gjorde Lyon klart med Xherdan Shaqiri, som nu väntas lämna klubben innan vinterns övergångsfönster bommat igen. 30-åringen ska redan ha pratat med flertalet klubbar och väntas snart ta ett beslut om sin framtid.
(Sky och L’Equipe, via Transfermarkt)

Frankfurt lånar av Dortmund
Ansgar Knauff spås gå en lysande framtid men har fått skralt med speltid i Dortmund. Det hoppas han nu det kommer bli ändring på då han lånas ut till Eintracht Frankfurt, som även har en utköpsklausul i avtalet.
(Eintracht Frankfurts hemsida)

Officiellt: Kanga klar för Bayer Leverkusen
Jardell Kanga lämnar Brommapojkarna och fortsätter karriären i tyska Bayer Leverkusen.
(BP)
 
Liverstam testar med Sirius
Fredrik Liverstam är kontraktslös efter två säsonger i Trelleborg, men ska nu provträna med Sirius. Mittbacken är även tillgänglig i träningsmatchen mot Örebro.
(Sirius)

Besara lämnar Örebro
Nahir Besara och Örebro går skilda vägar meddelar klubben.
(Örebro)


FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (09:45)

Barcelona sätter Dembélé på läktaren
”Skriv på eller lämna” är Xavis uppmaning till Barcelonas Ousmane Dembélé. Nu uppges anfallaren inte vara med i truppen till cupmatchen mot Athletic.
(TV3)

Chelsea intresserade av Gavi
Barcelonas 17-årige stjärnskott Gavi har ett nuvarande kontrakt med en låg utköpsklausul. Detta gör att London-klubben är redo att agera, samtidigt som Barcelona jobbar på att skriva ett nytt kontrakt med spanjoren.
(El Nacional)

Ingen Sensi till Sampdoria?
Inters Stefano Sensi har ryktats vara nära en flytt till Sampdoria. På onsdagskvällen fick mittfältaren spela för Inter i cupen och gjorde det avgörande målet. Nu öppnar Inter-tränaren Simone Inzaghi för att han blir kvar i klubben om Sensi själv vill stanna.
(La Repubblica)

Degerfors vill plocka in anfallare
Norrbys Dijan Vukojevic kan ersätta Victor Edvardsen som Degerfors sålde till Djurgården. 26-åringen gjorde 15 mål i Superettan förra året och har ett kontrakt som går ut till årsskiftet.
(Sportbladet)

Martial blir dyr att låna för Juventus
Juventus ville låna Martial av Manchester United men den italienska klubben uppges behöva betala hela 12 miljoner euro för att få ha anfallaren i klubben i fem månader. Något de tycker är alldeles för dyrt.
(Football Italia)

... och Newcastle får nobben av United
United släpper inte sina stjärnor billigt och har nobbat ett första lånebud från Newcastle på Jesse Lingard. För att låna ut Lingard uppges United vilja ha 3,5 miljoner pund.
(Daily Mail och Talksport)

Förhandling mellan Arsenal och Juventus
Officiellt: Blessin tar över Genoa
Den tyske tränaren Alexander Blessin tar över Genoa efter att den gamle storspelaren Andrij Sjevtjenko fått sparken. Blessin kommer ifrån belgiska KV Oostende.
(Genoa FC)

... och Amiri blir Blessins första värvningen?
Leverkusens Nadiem Amiri kan bli Blessins första värvning i Genoa. Klubben vill låna mittfältaren och inkludera en köpoption.
(Calciomercato)

”Bergwijn är en viktig spelare”
Holländaren Steven Bergwijn har ryktats vara på väg bort från Tottenham och det uppges bland annat att Ajax vill köpa anfallaren. Efter Berwijn avgjort matchen mot Leicester med två sena mål säger Spurs tränare Conte att 24-åringen är en viktigt spelare och han är nöjd med att stanna i klubben.
(Sky Sports)

Officiellt: Djurgården värvar från Kenya
Den 19-årige mittbacken Frank Odhiambo är klar för Djurgården. Han kommer ifrån klubben Gor Mahia och har skrivit på ett femårskontrakt.
*****
ONSDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2022-01-20 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans