Sillysvepet: Toppklubbarna ute efter succébacken – Barcelona och Juventus i dragkamp?

Sillysvepet: Toppklubbarna ute efter succébacken – Barcelona och Juventus i dragkamp?

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:45)

Toppklubbarna ute efter Cucurella
Manchester City, Chelsea och Tottenham ska alla vara väldigt intresserade av Marc Cucurella, som dock sitter på ett kontrakt med Brighton som är giltigt fyra år till.
(Goal)

Dragkamp om Gündogan
Det har tidigare snackats om att Ilkay Gündogan kan komma att lämna Manchester City i sommar. Nu har ryktet intensifierats då både Barcelona och Juventus sägs vara ute efter mittfältarens tjänster.
(Bild)

Politano och Rui på väg bort?
Napoli kan tappa både Matteo Politano och Mario Rui i sommar där den förstnämnde ryktas till Valencia medan Rui kopplas samman med Lazio.
(Spazio Napoli)

”Löw en kandidat för PSG”
Huruvida mycket substans det finns i det här ryktet återstår att se, men tydligen ska PSG fundera över att anställa Joachim Löw som ny tränare inför den kommande säsongen.
(Bild)

Köln ser ut att värva från Dortmund
Steffen Tigges ser av allt att döma ut att lämna Borussia Dortmund för att fortsätta karriären hos seriekonkurrenten Köln, där han kan komma att bli Sebastian Anderssons ersättare.
(Ruhr Nachrichten)

... och Werder Bremen från Bayern München
Efter ett lyckat lån hos Jahn Regensburg har Werder Bremen nu fått upp ögonen för Sapreet Singh, som tillhör Bayern München. Den här gången kommer det dock inte handla om ett lån utan en permanent övergång.
(Deichstube)

Zagadou, Brooks eller Itakura?
Hoffenheim är på jakt efter en ny mittback i sommar och uppges välja mellan Dan-Axel Zagadou, John Anthony Brooks och Ko Itakura som alla känner till den tyska fotbollen väl.
(Transfermarkt, via Kicker)

Ocampos vill stanna i Sevilla
Trots intresse från en rad olika klubbar ska Lucas Ocampos nu ha beslutat sig för att det är i Sevilla han ser sin framtid och ingen annanstans.
(Mundo Deportivo)

Villarreal väljer att släppa Aurier
Serge Aurier kommer inte erbjudas något nytt kontrakt och kommer därmed lämna Villarreal för att söka efter en ny arbetsgivare.
(AS)

Ytterligare en anfallare lämnar Bayern?
Förutom Robert Lewandowski kan det även bli så att Eric Maxim Choupo-Moting gjort sin sista match för Bayern München. Anfallaren lockas nämligen av att acceptera ett lukrativt erbjudande från Qatar.
(Bild)

... som även kan tappa Roca
Leeds letar efter förstärkningar till mittfältet och ska ha fastnat för Bayern Münchens Marc Roca, som fått skralt med speltid hos de tyska mästarna.
(The Athletic)

***

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:00)

Chelsea in i jakten på Sterling
Raheem Sterling ryktas vara på väg bort från PL-mästarna Manchester City. Nu ser även Chelsea honom som en möjlighet under sommarens transferfönster.
(Telegraph

Neves blir dyr att lösa
Manchester United, och andra, har ögonen på Ruben Neves. Wolves vill dock ha ordentligt betalt. Prislappen ligger på kring 80 miljoner euro.
(Telegraph

Kalmar FF vill värva Yakob
Kevin Yakob sitter på ett utgående kontrakt med IFK Göteborg och kan vara aktuell för en flytt till Kalmar under sommaren.
(Fotbollskanalen)

Tack Divock, för mitt livs bästa sekunder
(Liverpool på SF

Koulibaly vill ha ekonomiska garantier
Försvararen vill lämna Napoli och uppskattar intresset från Barcelona. Dock har den katalanska klubben ekomomiska problem, något som fått spelarens agent att kräva garantier.
(Football Italia

Jakten på Bastoni går vidare
Tottenham är villiga att erbjuda pengar + Davinson Sanhez för att locka över Inter-försvararen Alessandro Bastoni till London. Även Man United finns med som intressent.
(Calciomercato

Minamino kostar 20 miljoner euro
Wolves och Fulham har visat intresse för Liverpool-spelaren som kan få mer speltid i de klubbarna. Nu har Klopp & co satt sin prislapp.
(Daily Mail

Jacob Rinne till Frankrike?
Den svenske målvakten har ögonen på sig från Reims, där även Jens Cajuste finns. Rinne är en tänkbar ersättare om Predrag Rajkovic lämnar i sommar.
(L'Union via Jeunefooteux)

Fifa-beslut kan komma under torsdagen
Många, däribland fyra allsvenska spelare i Haksabanovic, Larsson, Dagerstål och Gigovic, väntar på vad som ska hända med de ryska kontrakt som pausats till 1juli. Under torsdagen håller Fifa möte.
(Fotbollskanalen

”Överens om de personliga villkoren”
Uppgifterna kring Liverpools försök att värva Darwin Nunez blir allt fler. Nu ska klubben vara överens med spelaren om de personliga detaljerna. Återstår att få till ett pris med portugisiska motparten Benfica.  
***

MORGONENS UPPGIFTER (09:30)

Officiellt: Lacazette tillbaka i Lyon
United har lagt bud på Frenkie de Jong
Barcelonas mittfältare Frenkie de Jong finns på nya managern Erik ten Hags önskelista. Nu uppges Manchester United ha lagt ett bud på 60 miljoner euro plus 20 miljoner i bonusar på den 25-årige holländaren.
(Marca)

Barcelona vill värva Silva från City
I fall Frenkie de Jong gör flytten från Barcelona till United så finns Manchester Citys Bernardo Silva på den spanska klubbens önskelista. 
(Mundo Deportivo)

Richarlison vill lämna Everton
Evertons brasse Richarlison vill lämna klubben och drömmer om en flytt till Chelsea, PSG eller Real Madrid. Arsenal ska dock inte vara intressant för 25-åringen.
(Sun)

Officiellt: Leeds värvar Kristensen
Botman och Skriniar till Paris?
Tillträdande sportchef Luis Campos börjar bakifrån. Milan Skriniar står på önskelistan. Nu satsar PSG även på att värva eftertraktade Sven Botman. Mittbacken som Campos tog till Lille för ett par år sedan.
(Le10Sport och La Parisien)

... men Newcastle vill också ha Botman
Efter att Matt Targett skrivit på för Newcastle så är klubben inne på att förstärka ytterligare och de har Lilles Sven Botman listan över potentiella nyförvärv.
(Telegraph)

Dumfries kan ingå i Lukaku-affären
Rykten om Lukakus flytt från Chelsea till Inter fortsätter snurra i Italien. Senaste nytt är att Premier League-klubben kan tänka sig Denzel Dumfries som en del av affären.
(Gazetta dello Sport)

United och Chelsea vill ha Fofana
Leicesters mittback Wesley Fofana lockar till sig intresse från såväl Manchester United som Chelsea.
(RMC Sport)

Valencia nästa för Balotelli?
Tränare Gennaro Gattuso vill enligt rykten plocka med sig Mario Balotelli till sin nya klubb Valencia. Anfallaren har spenderat den senaste tiden i Adana Demirspor och varit lyckosam med 18 mål på 31 matcher.
(Tuttomercatoweb)

Southampton värvar målvakt från City?
Manchester Citys Gavin Bazunu har varit utlånad till Portsmouth men 20-åringen kan nu göra flytten till Southampton. Saints letar efter en ersättare till Fraser Forster som ju lämnat för Tottenham.
(Sky Sports)

******
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-06-09 19:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans