Sillysvepet: Stjärnanfallaren nobbar Arsenal – Gnabry aktuell för Real Madrid?

Sillysvepet: Stjärnanfallaren nobbar Arsenal – Gnabry aktuell för Real Madrid?

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:30)

Vieira så gott som klar för Arsenal
Allt talar för att vi inom väldigt kort kommer få se Arsenal presentera Fábio Vieira som deras senaste nytillskott. Den 22-årige offensiva mittfältaren ansluter i så fall från Porto där han hade en framgångsrik säsong.


... som får konkurrens gällande Aouar?
Sedan en väldigt lång tid tillbaka har Houssem Aouar kopplats samman med en övergång till Arsenal. Nu uppges engelsmännen ha fått konkurrens av Roma som hoppas kunna komma överens med Lyon om en affär.
(Gianluca Di Marzio)

”Real Madrid sugna på Gnabry”
Om det blir så att Marco Asensio lämnar Real Madrid i sommar kommer den spanska huvudstadsklubben göra ett försök med Serge Gnabry, som tidigare uppgetts kunna lämna Bayern München i sommar.
(Ekrem Konur på Twitter)

Liverpool värvar från Skottland
Aberdeens talangfulle högerback Calvin Ramsay ska ha kommit överens med Liverpool om en övergång värd fyra miljoner pund och ett kontrakt skrivet till 2027.
(The Times)

”Morata nobbar Arsenal”
Tydligen ska Alvaro Morata ha gjort klart för Arsenal att han inte har någon som helst intention att spela för klubben. Inte heller Newcastle verkar intressera anfallaren, som helst av allt hoppas bli kvar i Juventus.
(Gazzetta dello Sport)

Zlatan och Milans överens om ett nytt kontrakt?
Det ser ut att bli en fortsättning i Milan för Zlatan Ibrahimovic – trots att han inte kommer vara i speldugligt skick förrän efter årsskiftet. Det nya kontraktet väntas dock innebära att han kommer få en betydligt lägre lön.
(Tuttomercatoweb)

Botman föredrar Milan
Sven Botman är en eftertraktad man den här sommaren och nu verkar det som att mittbacken beslutat sig för att han hellre går till Milan än till Newcastle – som är de två klubbar som drar hårdast i honom.
(Chronicle Live)

Ersättaren till Phillips identifierad?
Det är inte direkt någon hemlighet att Manchester City är ute efter Kalvin Phillips den här sommaren. Om Leeds väljer att sälja sin stjärna kommer man eventuellt att försöka ersätta honom med Sheffield Uniteds norrman Sander Berge.
(GiveMeSport)

Viking medger kontakt med Malmö
Malmö FF är på jakt efter att förstärka truppen inför hösten och verkar ha fastnat för Vikings Veton Berisha. Den norska klubben erkänner att man varit i kontakt med MFF, men har valt att avslå deras första anbud på skyttekungen.
(Stavanger Aftenblad)

Claesson nobbade flera klubbar
Tidigare i dag blev det klart att Viktor Claesson blir kvar i FC Köpenhamn då han skrivit på ett kontrakt till 2026. 30-åringen valde i och med det att nobba flera klubbar hemmahörande i Italien, Tyskland och Frankrike.
(Aftonbladet)

”Bielsa hoppas på Griezmann”
Om det blir så att Marcelo Bielsa tar över som ny tränare i Athletic Bilbao hoppas den argentinske tränaren kunna locka till sig Antoine Griezmann.
(AS)

Leipzig ute efter mittfältare
Xaver Schlager kan snart vara förlorad för Wolfsburg. Leipzig är nämligen ute efter österrikaren och ser ut att få sin vilja igenom.
(Bild)

Forest spanar i Bundesliga
Nottingham Forest håller på att rusta upp truppen inför deras kommande sejour i Premier League och verkar ha fastnat för Mainz mittback Moussa Niakhaté.
(The Athletic)

***

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30)
Leeds budar på PSG-anfallare
PSG:s 20-årige anfallstalang Arnaud Kalimuendo kan vara på väg till England. Han spenderade senaste säsongen på lån i Lens och tros kosta omkring 20 miljoner euro.
(Independent

För hög prislapp på Nkunku?
I våras blev han vald till Bundesligas bäste spelare. Nu har Leipzig satt sin prislapp på Christopher Nkunku. 115 miljoner euro får intressenter som Man United och Arsenal betala. För mycket?
(Independent

”Arsenal nära att lösa Gabriel Jesus”
Gunners tror sig i stället vara nära att få till värvningen av City-anfallaren som kostar omkring 60 miljoner euro.
(The Times

Cucurella är Citys förstaval
Samtl pågår och Guardiola hra Marc Cucurella som favorit till att ta över vänsterbacksplatsen. Ett först bud är på gång.
(Fabrizio Romano

“Positiva samtal om Lukaku”
Chelsea och Inter uppges närma sig varandra vad gäller ersättningen för Romelu Lukaku som därmed kan vara på väg tillbaka till Inter.
(GianlucaDiMarzio)

Officiellt: Claesson förlänger med FCK
Viktor Claesson lämnade Krasnodar för FCK i vintras. Kontraktet med den ryska klubben går ut inom kort och nu har svensken valt att skriva på för FCK till 2026. ”Norrköping överens med Anderlecht”
45 miljoner kronor ska ta Abdulrazak Ishaq från IFK Norrköping till belgiska Anderlecht. Den svenska klubben väljer att inte kommentera uppgifterna.
(Expressen

… och kan värva Shabani
Laorent Shabani har besökt Norrköping som behöver förstärka i sommar. Mittfältaren har kontrakt med Sirius till årsskiftet.
(Sportbladet)

Marseille funderar på Muriel
OM laddar för CL-spel till hösten och behöver förstärka offensiven. Atalantas Luis Muriel kan vara lösningen – men släpper Serie A-klubben honom?
(RMC Sport och Calciomercato

Asensio mellan Arsenal och Milan?
Real Madrid vill ha 40 miljoner euro för Marco Asensio. Både Milan och Arsenal har visat intresse för ett köp. Frågan är om man är redo att lägga den summan?
(Marca
 
***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Perez uttalar sig om Mbappé
En flytt till Real Madrid var på tapeten för Mbappé innan han bestämde sig för att stanna i PSG. Nu uttalar sig den spanska klubbens frispråkige president om spelaren och säger att det var yttre press och ekonomin som påverkade Mbappé att stanna i Paris.
(AS)

”Swedberg blir klar för Celta Vigo idag”
Hammarbys Williot Swedberg är på plats i Vigo och hans övergång kommer presenteras inom kort.
(Ao Contraataque)

Phillips har meddelat att han vill lämna
Kalvin Phillips har kopplats ihop med en övergång till Manchester City. Nu uppges att mittfältaren har bett Leeds om att få lämna. Samtidigt rapporteras det om att City är redo att lägga ett bud på 45-50 miljoner pund för 26-åringen.
(Football Insider och The Athletic)

Tottenham värvar Bissouma
Aiesh har utgående kontrakt: ”Finns intresse”
IFK Göteborgs offensiva ytter har ett kontrakt som går ut till vintern. Han säger att det finns intresse såväl inom allsvenskan som utomlands och att han är öppen för alla alternativ.
(Fotbollskanalen)

IFK Göteborg är på väg att värva Abdullahi 
Forwarden Suleiman Abdullahi, som tillhör Union Berlin, är mycket nära en övergång till IFK Göteborg. 
(Sportexpressen)

Vad händer med Gareth Bale?
Cardiff, Tottenham, Newcastle och Aston Villa uppges vara intresserade av Gareth Bale. Mittfältaren är kontraktslös efter att ha spelat ut sitt kontrakt hos Real Madrid.
(Sun)

Officiellt: Real Sociedad värvar Mohamed-Ali Cho
Nu är det klart att den 18-årige anfallaren lämnar franska Angers och har skrivit på ett avtal till sommaren 2027 med Real Sociedad.
(Real Sociedad)

Arsenal vill värva Hickey
Bolognas vänsterback Aaron Hickey finns på Arsenals önskelista och skotten har imponerat i Nations League. Gunners är redo att betala 21 miljoner pund för 20-åringen.
(Mirror)

Fiorentina förhandlar om Jovic
Real Madrids Luka Jovic lockar till sig intresse från italienska Fiorentina och klubbarna håller diskussioner om ett lån för den 24-årige anfallaren.
(Football Italia)

Officiellt: Ofori lämnar AIK för dansk klubb
Moyes vill ha Ward-Prowse
West Hams manager David Moyes vill förstärka truppen och har ögonen på Southamptons nyckelspelare James Ward-Prowse
(Mirror)

******
Onsdagens Sillysvep
 

SvenskaFans.com2022-06-16 20:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans