SILLYSVEPET:  Weghorst närmar sig Manchester – Bayern Munchen vill förlänga med anfallaren

SILLYSVEPET: Weghorst närmar sig Manchester – Bayern Munchen vill förlänga med anfallaren

Söndagens silly-nyheter sammanfattas.

Vinterns silly season-rykten är i gång och SvenskaFans startar upp sitt sillysvep. 

Så håller transferfönstret öppet:
Sverige : 1 februari - 28 mars
England, Tyskland och Frankrike: 1 januari - 31 januari 
Italien och Spanien: 2 januari - 31 januari 

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:00)

Maguire kan lämna
Rapporterar Daily Star. Engelska mittbacken Harry Maguire, 29, är ständigt omdiskuterad i Manchester United. Enligt uppgifterna ska Aston Villa vara intresserade av att knyta till sig mittbacken vars speltid minskat efter Ten Hags intåg på tränarposten i Manchester United. 
(Daily Star)

Officiellt: Rhöse till Skövde AIK
Nu är det klart att Lukas Rhöse, 22, är klar för superettanklubben Skövde AIK. Vänsterbacken ansluter närmst från Kalmar FF där kontraktet löpte ut efter gångna säsongen. Kontraktet med skövdeklubben är skrivet över 2024 enligt klubbens officiella hemsida. Skövde slutade på femtaplats i Superettan under 2022.
(Skövde AIK)

Byter Atalanta mot Marseille
Italienska transfergurun Gianluca Di Marzio rapporterar att Atalantas Ruslan Malinovskyj, 29, är påväg bort. Marseille ska ha slutfört förhandlingarna med mittfältaren och kommer att genomgå läkarundersökningen imorgon, måndag. Det ser ut att bli ett lån med köpoption rapporterar Di Marzio på Twitter.
(GianlucaDiMarzio)

Engelska storklubbar jagar talang
Journalisten Ekrem Konur rapporterar att både Arsenal och Newcaste är ute efter barcelonatalangen Alejandro Balde, 19. Tidigare har ytterbakcken uttalat sig och sagt att han gärna stannar i Barcelona, men att framtiden får utvisa sitt.
(Ekrem Konur)

Officiellt: Andersen lämnar Hammarby
Som vi rapporterade om tidigare i SILLYSVEPET I förmiddags står det nu klart. Jeppe Andersen – Hammarbys mångåriga mittfältare lämnar nu klubben för att flytta till Norge, närmre bestämt Sapsborg 08. Kontrakte är skrivet på 3 år för den centrala mittfältaren. Där återförenas han med föredetta tränarna i Bajen, Stefan Billborn och Joachim Björklund.
(Sarpsborg)

30 åringen nära Manchester United
Wout Weghorst, 30, är utlånad från Burnley till turkiska Besiktas i dagsläget. Nu ger sig Manchester United in i leken och vill ta över lånet under resten av våren. Fabrizio Romano berätar att anfallarens önskan är också att göra flytten över till den engelska storklubben och vet om att Ten Hag vill ha honom.
(FabrizioRomano)

Kan förlänga med Bayern
Det är Ekerm Konur som rapporterar att Choupo Moting, 33, kan bli kvar i Tyskland efter höstens succe. Det har under senaste tiden ryktats även här att Manchester United skulle vara sugna på anfallaren vars kontrakt löper ut till sommaren. Nu ska anfallaren vara i samtal med Bayern Munchen om en kontraktsförlängning.
(Ekrem Konur)





 

MORGONENS UPPGIFTER (10:00)

Zidane nobbar USA

USA:s landslag letar ny förbundskapten, någon som ska ta över efter Gregg Berhalter. Men Zinedine Zidane har tackat nej. Han är inte intresserad av att leda ett landslag så länge det inte är Frankrike.
(Daily Mail)

Martinez tar gärna landslag
Men Roberto Martinez vill leda landslag igen. Han har en muntlig överenskommelse att ta över Portugals landslag. Martinez vara förbundskapten för Belgien i sex år innan han lämnade posten efter VM 2022 i Qatar.
(Athletic)

Pickford till Tottenham?
Tottenham har siktat in sig på Evertons och Englands målvakt Jordan Pickford för att ersätta Hugo Lloris, 36.
(Sunday Mirror)

Ronaldo kan registreras
Al-Nassr har släppt Kameruns anfallare Vincent Aboubakar, 30, på free transfer. Detta för att göra plats i truppen för att kunna registrera Cristiano Ronaldo.
(Al-Riyadh)

Dragkamp om Ings
Crystal Palace har gett sig in i leken för att få Aston Villas anfallare Danny Ings signatur på ett kontrakt. Tidigare har Everton visat intresse för den 30-årige engelska landslagsanfallaren.
(Sun)

Thuram till Chelsea?
Chelsea har ställt förfrågan till Borussia Mönchengladbach att få anfallaren Marcus Thuram, 26. Den franska forwarden står utan kontrakt i sommar.
(Fabrizio Romano)

Franskt till Leeds?
Leeds vill ha Hoffenheims 20-åring Georginio Rutter.
(Florian Plettenberg)

Jeppe Andersen lämnar Bajen
Den danska mittfältaren ser ut att lämna Hammarby. Flera källor pekar på att han kommer att hamna i norska Sarpsborg 08.
(Twitter)
LÖRDAGENS SILLYSVEP
 

 

SvenskaFans.com2023-01-08 20:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans