Simon Kjær löste privatplan till Jonas Knudsen

Simon Kjær löste privatplan till Jonas Knudsen

I söndags lämnade Jonas Knudsen hastigt den danska VM-truppen för att träffa sin nyfödda dotter. Och det var kapten Kjærs idé att chartra ett plan till honom. Men det fanns andra alternativ också.

Det är babyboom i det danska herrlandslaget. Strax innan VM blev Christian Eriksen och hans sambo föräldrar för första gången. I söndags var det familjen Knudsens tur att bli föräldrar.

Resan hem till Danmark gjordes med ett privatplan som landslagskollegorna betalade för. Simon Kjær menar att det inte fanns någon diskussion om att Knudsen skulle hem på studs.

– Det var fullständigt likgiltigt om det var en cykel eller ett plan vi skulle fixa till honom. Det skulle bara lösas så han kunde komma hem, säger Simon Kjær till Danmarks Radio.

Kjær fick reda på lagkamratens pressade situation och tog upp det med de andra i truppen.

– Truppen tog ett snabbt beslut. Om han kunde flyga hem så skulle han också det. Vi pratade med Åge, för det var ju en match som skulle planeras också. Men när det var godkänt så var det inte så mycket mer betänketid, säger mittbacken.

– Det säger också en del om vilken typ av tränare vi har. Det skulle bara koordineras och så var det hem och tillbaka igen.

Simon Kjærs egna faderskänslor spelade också in då han tog snacket med sina lagkamrater för att hitta en lösning. 

– Jonas var otroligt glad och lättad, kanske lite förvirrad också. Men det var värt det och fantastiskt att se hur tacksam han blev. Jag är själv pappa och kan bara föreställa mig hur det vore att ta emot ett sånt besked över telefon. Det är nog inte optimalt, säger Kjær.

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-06-20 11:12:55
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!