Gradski Stadion, 2024-05-18 19:10

Slaven Belupo - Dinamo Zagreb
2 - 3

Slaven - Dinamo 2-3: seger för reserverna i en svängig match

Slaven - Dinamo 2-3: seger för reserverna i en svängig match

Segersviten fortsätter efter sista bortamatchen i ligan. Gyllene läge utnyttjades på bästa möjliga sätt av Jakirovic genom att vila nyckelspelarna inför returen mot Rijeka kommande veckan.

Slaven Belupo - Dinamo = 2-3
Stefulj 4’ 1-0, Jagusic 62’ 2-2; Brodic 48’ 1-1, Kulenovic 52’ 1-2, Vrbancic 90+5’ 2-3.


Dinamo tog elfte raka segern i en betydelselös match och nu har man skapat tio poängs gap ner till andraplacerade Rijeka vilket är en fel bild med tanke på hur säsongen mestadels sett ut. Jakirovic utnyttjade joker kortet och gav en ny chans till alla reserverna som inte sett dagsljuset på länge. Efter matchen kan vi inte dra några kloka slutsatser förutom att en mängd erfarna spelare kanske spelat sista minuter för blåa tröjan, men för akademins ungdomar börjar nya dagar.
 



Hemmalaget spelade också en betydelselös match men för farmaceuterna var det en prestige att ta emot nyblivna mästarlaget. Slaven Belupo kommer sluta som näst sist i HNL med det näst sämsta försvaret som efter den här matchen släppt in 65 mål på 35 omgångar.

Hemmalaget skulle mot alla förväntningar ta ledningen i matchen efter en felträff av ingen annan än Stefulj, vänsterbacken som är utlånad från Dinamo Zagreb! Intentionen var att slå in ett inlägg men istället blev det en perfekt lobb som Zagorac bedömde helt fel.

Slaven skulle fortsätta ånga på och bränna ytterligare vassa målchanser. Märktes tydligt i början av matchen att Dinamos linjer inte stod i lod och att skylla på att spelarna inte spelat tillsammans i försvarslinjen är inget alibi för en spelare som Bosko Sutalo med erfarenhet från Serie A!

Det tog en hel halvlek för att mästarna skulle reagera och kvittering kommer tidigt i andra delen efter flipperspelet i straffområdet. Fran Brodic sätter sitt tolfte ligamålet och klättrar upp på andraplats i skytteligan.

Total vändning skulle komma bara fyra minuter senare efter en snygg framspelning av Halilovic som hittade Brodic. Anfallaren kunde avslutat kontringen på egen hand men passade istället  osjälviskt till en fristående Kulenovic på andra stolpen som slog in ledningsmålet.


Matchens höjdpunkter kan ni se i Youtube länken nedan.
Slaven-Dinamo

Tyvärr blev det ingen stordominans av Dinamo i fortsättningen utan tvärtom. Slaven Belupo spelarna gav inte upp och letade sig fram till 2-2 målet efter en kontring och en värdelös Zagorac på målet. Zagi kommer inte minnas nästsista ligaomgång efter dagens insats.

Matchen i sig var viktig för Dinamo för att hålla i takt segersviten och den positiva stämning i truppen. Men för den uppgiften skulle Dinamo få hjälp av hemmalagets mittfältare Agbekpornu som plockade på sig två snabba varningar. Nu när hemmalaget stod med en man mindre på planen kunde till slut en ung Luka Vrbancic slutföra matchen på egen hand.

Varför Jakirovic ska ge oftare chans till akademins produkter är sättet hur Vrbancic firade målet. Dinamo betyder allt för en kille som Luka och jag har svårt att se framför mig om Emreli eller någon annan spelare hade kastat sig på knäna i en betydelselös match. Värt att nämna är att tränaren bytte in ytterligare ungdomsspelare i slutet av matchen och bland dessa befann sig Leon Jakirovic, Sergej Jakirovics son. 
 


Summering
Superseger trots allt efter att Vrbancic sätter segermålet på tilläggstid. Men långt ifrån det vi önskade oss se på planen. Känslan är att matchen kunde ha svängt åt båda håll, Slaven var nära att dra iväg med en två måls ledningen tidigt i matchen men tack vare deras begränsade fotbollskvalité stod man tomhänta efter slutsignalen. För Jakirovic och sportchefen är det redan nu läge att ta fram penna och anteckningsblock för och skissa fram laget som skall presentera Dinamos färger säsong 2024/2025!


Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- proffesionellt
2- medel
1- amatör

Zagorac 1- släpper in två billiga mål, anledning till båda målen är felbedömning.
Sutalo 1- besvikelse idag med tanke på spelarens bakgrund.
Zivkovic 2- får en svag tvåa på grund av hans unga ålder, är inte enkelt att spela bredvid sämre kamrater.
Perkovic 1- tycker att Mauro gör också en plattmatch, hoppas han rycker upp sig.
Bulat 2- fick äntligen chans från start men glänste inte alls idag.
Rog 2- Marko startade idag vilket är ett stort framsteg efter en tung skada.
Halilovic 2- stod bakom framspelningen till ledningsmålet, annars syntes han inte alltför mycket på planen.
Vidovic 1- en vecka pratas det om att spelaren är värd att köpa loss från Bayern, men efter insatser som denna som vi sett så många gånger om, så är det här ett tecken på att anfallaren är för mycket ojämn.
Kaneko 1- ännu en som är ett stort frågetecken och om Takuro skall stanna så blir det säkert för att göra sällskap till Ogiwara.
Brodic 3- anfallaren stod för en assist och ett mål, själva insatsen idag var ingen höjdare.
Kulenovic 2- Kule såg sämre ut i första men ledningsmålet räddar hans dag.
Emreli 1- byttes in i halvtid och gör första minuterna efter knäskadan.
Vrbancic 3- tonåring kammar hem tre poäng och sättet hur han firar målet är ett bra exempel.
Pavic, Majic, Jakirovic /- spelade för lite för att betygsättas.
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-05-18 23:11:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!