Föll stort - EL-resan över för Trencín

Det tog bara en halv minut - sen var Trencín i uppförsbacke. Ricardo Moniz manskap är ute ur Europa League-kvalet efter totalt 4-1 i playoffomgången mot cypriotiska AEK Larnaca.

Det blir inget gruppspel i Europa League för AS Trencín. På torsdagskvällen fick Ricardo Moniz manskap värsta tänkbara start, då det bara dröjde cirka en halv minut innan cyprioterna tog ledningen, i en match som till slut slutade 3-0.

Trencíns försvar gjorde ett av sina blekare insatser någonsin. Hemmalaget Larnaca utnyttjade en lucka i gästernas backlinje, vilket gav Apostolos Giannou ett öppet läge, och hans skott i matchens första minut styrdes på en Trencínback och ställde Igor Šemrinec. Målvakten, som trots tre insläppta mål, skulle göra en fin insats i slovakernas mål.
   Trencíns offensiv skapade möjligheter, men bakåt var man ihåliga. Innan halvleken var till ända hängde Acoran Barrera in 2-0 med ett elegant skott, efter ett misslyckat rensningsförsök. Trots dubbla baklängesmål var slovakernas agenda den samma - efter 1-1-mötet senast behövde man göra två mål för att kunna gå vidare.

Till den andra halveken inledde Trencín med fart och fläkt framåt. Sakta men säkert kröp laget närmare, samtidigt som Larnaca fick sina kontringar och tvingade ?Šemrinec till närmast orimliga parader. Men när Giannou nickade in 3-0 i den 65:e minuten, efter att ha fått stå helt ensam framför målet, var hoppet definitivt släckt för bortalaget, som dock inte gav upp och hade en hel del fina möjligheter framåt. Minst ett mål hade sannerligen inte varit orättvist, men inte ens Hamza Catakovic tunga avslut gick inte in, utan gick klockrent i ribban. För första gången sedan september förra året skulle AS Trencín bli nollade - och således också åka ut ur Europa League-kvalet, för den här gången.

Årets Europa-resa för Trencín kommer framförallt att minnas med storsegern mot Feyenoord (totalt 5-1) i den tredje omgången - nu får istället slovakerna vila sitt hopp mot Spartak Trnava. På torsdagskvällen, klockan 20:30, tar Spartak Trnava emot Olimpija Ljubljana, som besegrades på bortaplan med 2-0 förra veckan.