Sillysvepet: Barcelona vill ha Cancelo – dragkamp om Higuain

Sillysvepet: Barcelona vill ha Cancelo – dragkamp om Higuain

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Barcelona vill ha Cancelo
Innan Nélson Semedo skrev på för Barcelona var klubben intresserade av João Cancelo. Idag spelar Cancelo i Manchester City och katalanerna uppges åter vara på jakt efter portugisen.
(Mundo Deportivo)

Cissé flirtar med Ligue 1-klubbar
År 2015 la Djibril Cissé för första gången skorna på hyllan. Två år senare gjorde han comeback igen men la skorna på hyllan, trodde man, definitivt 2019. Nu försöker dock 38-åringen att flirta sig tillbaka igen med kravet att det är en Ligue 1-klubb. Anledningen? Han vill göra fyra mål till i den franska toppdivisionen för att nå siffran 100 ligamål i Ligue 1.
(Maxifoot)

Bara sex spelare säkra i Barcelona
Ekonomin tryter i många klubbar på grund av den pågående krisen. I Barcelona uppges t.ex. bara sex spelare vara helt säkra på att inte bli sålda och dessa är: ter Stegen, Piqué, de Jong, Griezmann, Messi och Fati. Övriga kan man tänka sig sälja.
(Marca)

”PSG och Inter förhandlar”
Till skillnad från Sky Italia i går så menar L’Equipe att PSG inte lagt något bud på Icardi, än. Förhandlingar pågår och parisarna vill pressa priset. Får Paris loss Icardi från Inter finns det fortfarande en stor chans att Cavani går i motsatt riktning.
(L’Equipe)

PL-klubbar vill ha Higuain
Både Wolverhampton och Newcastle riktar in sig på Juventus-anfallaren Gonzalo Higuain i sommar. Argentinaren jagas också av moderklubben River Plate samt av ett par MLS-klubbar.
(Express)

United vill skapa budkrig…
Försvararen Marcos Rojo är för närvarande utlånad till Estudiantes i Argentina. Estudiantes ryktas vilja värva argentinaren permanent efter lånet men även Boca Juniors är intresserade. Manchester United hoppas således på ett budkrig mellan de två argentinska storklubbarna.
(Mirror)

… och vill värva Rabiot
Tillsammans med Arsenal och Everton jagar Manchester United Adrien Rabiots namnteckning. 25-åringen värderas till omkring 27 miljoner pund och Juventus uppges vara intresserade av att släppa mittfältaren.
(Daily Mail)

Traoré högst på Liverpools önskelista
Jürgen Klopp anser, enligt senaste rön, att Wolverhampton-spelaren Adama Traoré är av högsta prioritet i sommar. Wolves-stjärnan skulle dock kosta runt 60 miljoner pund – vilket kan vara för mycket om Premier League inte kan avslutas.
(The Sun)

Bara lån att vänta i Everton
Coronaviruset lär förändra en del på transfersidan runt om i fotbollsvärlden. I Everton blir detta synligt då klubben inte förväntas värva någon spelare permanent. Istället kommer Everton försöka låna in spelare under sommaren.
(Liverpool Echo)

CL-spel avgörande för Sancho
Manchester United kopplas fortfarande ihop med Jadon Sancho men engelsmannen ryktas bara vilja skriva på för United om klubben spelar i Champions League nästa säsong.
(Mirror)

Valencia vill ha Guaita igen...
Den tidigare Valencia-burväktaren Vicente Guaita lämnade den spanska östkusten 2014 för Getafe och senare för Crystal Palace. Nu verkar Valencia vilja se en återförening med 33-åringen och man hoppas kunna övertala Palace att sälja tillbaka målvakten.
(AS)

… och jagar Lyon-talang
Den blott 16-årige mittfältstalangen Abdallah Nouri, tillvardags i Lyon, är hett eftertraktad bland de europeiska topplagen. Förutom Valencia är även AC Milan, Atalanta och Espanyol med i jakten samtidigt som Lyon hoppas förlänga kontraktet.
(L’Equipe)

Oviss framtid för Pettersson
Två år i rad har Isak Pettersson blivit utsedd till Allsvenskans bästa målvakt. Norrköpings 22-årige burväktare sitter dock på ett utgående kontrakt och på grund av den pågående krisen är det oklart vart Pettersson spelar framöver.
(NT)

Boateng kan stanna i Bayern
Trots mängder av rykten att mittbacken Jerome Boateng vill lämna Bayern München säger huvudpersonen själv att han kan tänka sig stanna i Bayern.
(Goal)

Inter utmanar PL-klubbarna
Stefano Sensi är förnärvarande utlånad från Sassuolo till Inter men jagas, enligt uppgifter, av en dras Premier League-klubbar. Inter hoppas dock att lånet kan omvandlas till en permanent lösning och är villiga att erbjuda Sassuolo 20 miljoner euro för 24-åringen.
(Corriere dello Sport)

”Napoli har visat intresse”
Fjolårets succéspelare i Copa América, Èverton Soares, tillhör fortsatt brasilianska Gremio. Han har bland annat placerats i Napoli den senaste tiden och spelarens agent bekräftar också att Napoli visat intresse. Dock har man inte inlett förhandlingar, säger Soares agent.
(CalcioNapoli24)

Ingen Vidal till Juve eller Inter
Rykten har tidigare placerat Barcelonas Arturo Vidal i både Juventus och Inter. Men på grund av höga lönekrav och en stigande ålder verkar det inte bli någon av Serie A-klubbarna då båda uppges ha tackat nej.
(Calciomercato)



*** *** ***

Lördagens Sillysvep

svenskafans.com2020-05-24 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans