Sillysvepet: Ingen Zlatan i Bologna

Sillysvepet: Ingen Zlatan i Bologna

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Ingen Zlatan i Bologna
Enligt uppgifter har Zlatan och Bologna ingen kontakt längre och i Italien ser man Hammarby som den troligaste klubben där han avslutar sin karriär.
(Football-Italia)

PL-klubbar utmanar Celtic
Den 32-årige målvakten Fraser Forster har spenderat den gångna säsongen i Celtic på lån. Skottarna hoppas att man kan lösa honom från Southampton permanent i sommar. Dock utmanas Celtic av både Arsenal och Chelsea som ryktas vilja värva Forster.
(Football Insider)

United kan sälja Pereira…
Ajax-stjärnan Donny van de Beek står högt på Manchester Uniteds önskelista. För att värva holländaren är United villiga att släppa Andreas Pereira. Newcastle, West Ham och Everton ryktas samtliga vara intresserade av Pereira.
(Daily Star)

… och tittar på Ndidi
Förutom van de Beek är Manchester United också intresserade av Leicesters mittfältare Wilfred Ndidi. United är emellertid inte ensamma om att uppvakta Ndidi då även Real Madrid och PSG ryktas vara ute efter 23-åringen.
(Express)

Arsenal går för Kluivert…
21-årige Justin Kluivert värderas till omkring 36 miljoner pund. För att dra ner priset hoppas Arsenal att Roma kan acceptera Henrikh Mkhitaryan som en del av övergångssumman.
(The Sun)

… och vinner kampen om Upamecano?
Såväl Manchester United som Bayern München vill ha Leipzigs mittback Dayot Upamecano. Det verkar dock som att det är Arsenal som går vinnande ur jakten om 21-åringen.
(Tuttosport)

”En plan för att behålla Aubameyang”
Arsenal är rädda att förlora anfallaren Pierre-Emerick Aubameyang i sommar. Klubben har dock skissat upp en plan för att behålla gabonesen, vars kontrakt går ut nästa sommar. Genom att släppa Ainsley Maitland-Niles har klubben möjlighet att öka Aubameyangs lönekuvert.
(The Sun)

Nice jagar Lyon-talang…
Lyons 20-årige anfallare Amine Gouiri uppvaktas av Ligue 1-konkurrenterna Nice. Nice hoppas att Gouiri, som har kontrakt till 2022, kan fungera som backup till Kasper Dolberg.
(L’Equipe)

… och en annan lämnar för Milan?
Till Lyons besvikelse verkar det som att försvararen Pierre Kalulu inte kritar på ett proffskontrakt med Lyon utan snarare med AC Milan. L’Equipe skriver att Milano-klubben förväntas presentera 20-åringen de kommande dagarna.
(L’Equipe)

Juventus och Inter vill ha Emerson
Emerson Palmieri förväntas lämna Stamford Bridge i sommar. Han har framförallt kopplats ihop med Serie A-klubbar och enligt senaste rön vill särskilt Juventus och Inter värva Chelsea-spelaren som värderas till 30 miljoner euro.
(Calciomercato)

”Ingen Sancho till Anfield”
Det har ryktats en del om att Jadon Sancho kan vara på väg till Liverpool. Detta är dock något som Borussia Dortmunds truppchef Sebastian Kehl dementerar. Han påstår att det ligger väldigt lite i de rykten som cirkulerar.
(Mirror)

Coutinho vill tillbaka till Liverpool
Barcelona har svårt att skeppa iväg Philippe Coutinho och enligt senaste rön har brassen själv kontaktat Liverpool i hopp om att återvända till Merseyside. 28-åringen uppges vara villig att gå ner i lön för att åter få spela i rött.
(The Sun)

Werner har ingen framtid i Leipzig
Leipzigs manager Julian Nagelsmann har sagt att Timo Werner inte kommer att spela i klubben till nästa säsong och att han inte räknar med spelaren. Detta eldar på ryktena om att anfallaren är klar för Chelsea ytterligare.
(Mirror)

”Havertz efter Werner är klar”
Med Timo Werner på ingång vill Frank Lampard även göra klart med Bayer Leverkusen-spelaren Kai Havertz. Så snart Werner är officiellt presenterad kommer man att lägga ett formellt bud på Havertz som värderas till 90 miljoner pund.
(Express)

Eller är Havertz orealistiskt?
Chelsea lär behöva punga ut mer än de klarar av för att lösa Kai Havertz från Bayer Leverkusen, skriver Daily Mail. De rapporterar att Chelsea och Leverkusen inte alls lyckats komma överens om prissättningen för 21-åringen.
(Daily Mail)

Watford och Napoli jagar Atal
Vänsterbacken Youcef Atal, till vardags i Nice, jagas av både Watford och Napoli. Algeriern har tidigare ryktats till Chelsea men London-klubben uppges ha backat från en eventuell övergång.
(Footmercato)

”Kouassi lämnar PSG”
Den unga mittbackstalangen stannar inte i Paris när kontraktet går ut om ett par veckor. Tidigare har Leipzig och Milan visat intresse, men Tanguy Koassi kan istället hamna hos Ligue 1-konkurrenten Rennes.
(RMC Sport)

PL-klubbar jagar Roma-målvakt
Den tidigare Tottenham-målvakten, som dock aldrig spelade, Pau López kan vara på väg tillbaka till Premier League. Den nuvarande Roma-spelaren ryktas nu till klubbar som Chelsea, West Ham och just Tottenham.
(Daily Mail)

Godín till Ligue 1?
Veteranen Diego Godín kan ha gjort sitt i Serie A. Uruguayanen ryktas nämligen till Ligue 1 och till Lyon. Det enda problemet uppges vara 34-åringens lön som är något högre än Lyon kan erbjuda.
(Calciomercato)

Djurgården värvar tidigare AIK-försvarare
Igår kväll stod det klart att Djurgården gjort klart med mittbacken Jesper Nyholm. 26-åringen har ett förflutet i AIK och har skrivit på ett 18-månaderskontrakt med Djurgården.
(Djurgårdens hemsida)

”Cavani och Silva lämnar”
Precis som väntat gick PSG:s sportchef Leonardo ut med ”nyheten” om att både Edinson Cavani och Thiago Silva kommer att lämna klubben i sommar.
(Le Journal du Dimanche)

*** *** ***

Lördagens Sillysvep

svenskafans.com2020-06-14 18:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans