Sillysvepet: Ryan Babel återvänder till Ajax

Sillysvepet: Ryan Babel återvänder till Ajax

Lördagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:20)

Babel tillbaka i Ajax
Den nederländske anfallaren återvänder till klubben där han fick sitt genombrott.
 


Juventus intresserade av Dembele
Dragkampen om Lyons anfallare hårdnar och Juventus utmanar Chelsea och Manchester United.
(Calciomercato)

Barcelona letar ersättare till Suárez
Uruguayanske anfallaren Luis Suarez ska opereras och det ryktas om att Barcelona ska ut på anfallsjakt.
(Marca)

Xavi tar över Barcelona?
Efter att Barcelona förlorat mot Atlético de Madrid i spanska supercupen ryktas det om att Ernesto Valverde gjort sitt i klubben. Nu ryktas det om ikonen Xavi Hernández, numera i qatariska Al Sadd, som en tänkbar ersättare.
(Marca)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (13:00)

Ajax överens med Cruzeiro
Den colombianske högerbacken Luis Orejuela lämnar Europa och Ajax för den brasilianska ligan och Cruzeiro permanent. 24-åringen har under 2019 varit utlånad från Ajax till just Cruzeiro men nu väljer Cruzeiro att använda köpoptionen som var inbakad i låneavtalet.
(Ajax hemsida)

Inter och Eriksen samtalar i helgen
Under den nu pågående helgen håller Inter samtal med Christian Eriksens agent om en flytt till Milano. Dansken har också ryktats till Manchester United men det är Inter som ligger närmast en övergång i dagsläget.
(Sky Sports)

PSG vill erbjuda Icardi ett kontrakt
Mauro Icardi befinner sig för närvarande på lån i PSG från Inter. Förhoppningen, hos förmodligen samtliga parter, är att argentinaren kan flytta till Paris-klubben permanent i sommar. PSG är nu redo att erbjuda anfallaren ett fyraårskontrakt.
(Foot Mercato)

Benfica överens med ny ytter
Yttermittfältaren Yony González är klar för portugisiska SL Benfica. Den 25-årige colombianen lämnar därmed brasilianska Fluminense och har skrivit på ett kontrakt till sommaren 2024 med Benfica.
(Benficas hemsida)

Defoe återvänder till Spurs?
Tottenham verkar vara på anfallsjakt (se morgonens svep) och kan damma av en gammal stjärna. Förutom spelare som Dembélé, Piatek och Ings nämns nu Jermain Defoe som en potentiell backup till Harry Kane.
(Goal)

Eller kanske, Benteke?
Som sagt, anfallsrykten och Tottenham går runt just nu. Crystal Palace uppges ha erbjudit Tottenham möjligheten att värva Christian Benteke nu i januari.
(Daily Star)

”Två spelare för Fernandes”
Manchester United uppges vilja erbjuda två spelare plus pengar för att lösa Bruno Fernandes från Sporting Lissabon. En av spelarna ryktas vara Marcos Rojo som tidigare spelat för just Sporting.
(Mirror)

Havertz ett alternativ för Fernandes
Om Bruno Fernandes, Sporting Lissabon och Manchester United inte kan komma överens har United listat Bayer Lerverkusen-spelaren Kai Havertz som ett alternativ. Leverkusen kan dock kräva hela 100 miljoner pund för 20-åringen – vilket är betydligt mer än United är villiga att betala.
(Daily Star)

Fiorentina lånar ut mittfältare
Förra säsongen var uruguayanen Sebastián Cristóforo utlånad från Fiorentina till Getafe. Nu återvänder innermittfältaren till La Liga men inte till Getafe utan till baskiska SD Eibar.
(Eibars hemsida)

Lobotka på plats i Neapel
Stanislav Lobotka är klar för Napoli och kommer att lämna Celta Vigo de kommande timmarna. Den 25-årige slovaken befinner sig nu i Neapel för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen – vilket har fångats på video (se länk nedan). Mittfältaren uppges kosta runt 20 miljoner euro.
(Gianluca di Marzio)

Reinier klarade läkarundersökningen
Den 19:e januari kommer brassen Reinier att bli en Real Madrid-spelare. Han fyller då 18 år och kommer inledningsvis att tillhöra Real Madrid Castilla efter flytten från Flamengo. Under lördagen genomförde och klarade den nu 17-årige mittfältaren läkarundersökningen.
(Marca)

HSV lånar av Köln
Bundesliga-klubben FC Köln väljer att låna ut den offensiva mittfältaren Louis Schaub till 2. Bundesliga-klubben Hamburg. Den 25-årige österrikaren lånas ut fram till sommaren.
(Hamburgs hemsida)

Stefanelli är inte klar för AIK
Chilenska Unión La Calera SADP har tidigare skrivit att Nicolás Stefanelli är klar för en ny lånesejour med AIK. Detta väljer nu AIK att dementera men erkänner också, i en tweet, att man för samtal med Stefanelli. Så fort en överenskommelse nåtts kommer man att kommunicera ut detta.
***

MORGONENS UPPGIFTER (09:15)

United ute efter ny anfallare
Manchester United har tidigare kopplats ihop med mexikanen Raúl Jiménez och Wolves-spelaren ryktas fortfarande vara Uniteds primära anfallsval. Lyon-anfallaren Moussa Dembélé nämns också som ett alternativ men båda spelarna är aktuella för flytt först i januari, enligt…
(Sky Sports)

Tottenham utmanar West Ham…
Gedson Fernandes till West Ham såg ut som en done deal men enligt senaste rön gör Tottenham ett sista-minuten-försök att locka över den portugisiske mittfältaren. West Ham har redan nått en principöverenskommelse med Benfica om Fernandes.
(Daily Mail)

… och går för Kane-ersättare
Med Harry Kane skadad jagar Tottenham en backup som anfallare. Det primära målet verkar vara Southamptons striker Danny Ings. Men även Moussa Dembélé och Krzysztof Piatek står med på José Mourinhos önskelista.
(Daily Star)

Everton till Everton?
Copa América-succén Everton Soares är fortfarande kvar i Gremio trots sommarens genombrott. Nu försöker klubben Everton värva Everton till Goodison Park. Han värderas till ungefär 25 miljoner pund.
(ESPN)

Can tackar nej till United
Manchester United ska ha erbjudit Emre Can en väg bort från Juventus. Den tyske mittfältaren ska dock ha tackat nej till erbjudandet på grund av respekten till sin tidigare klubb – Liverpool.
(Talksport)

Chiesa får lämna Fiorentina…
22-årige Federico Chiesa har bett om att få lämna Florens och Fiorentina. Flera klubbar, däribland Juventus, Inter och Liverpool, ryktas vara ute efter anfallaren som kan lämna redan i januari.
(Sportsmole)

… medan Cutrone ansluter
Igår kväll stod det klart att Fiorentina lånar in Patrick Cutrone från Wolverhampton. Den 22-årige anfallaren kommer att tillhöra Viola i 18 månader framöver.
(Fiorentinas hemsida)

Vidal lämnar om Valverde gör det
Ifall Ernesto Valverde får sparken från Barcelona innan transferfönstret stänger kommer också Arturo Vidal att lämna klubben. Chilenaren har jagats av Inter i januari och med en ny manager kan Vidal förlora sin plats i laget.
(Mundo Deportivo)

Lyon släpper inte Tousart
Lucas Tousart har ryktats till Hertha Berlin den senaste tiden och Hertha sägs ha lagt ett bud på omkring 20 miljoner euro för den franske 22-åringen. Detta är emellertid inget som Lyon är sugen på i dagsläget då man valt att tacka nej till budet.
(L’Equipe)

Kanté till Real Madrid i sommar?
Den inte alltför pålitliga tabloiden The Sun uppger att Chelseas stjärna N’Golo Kanté vill återförenas med Eden Hazard i sommar i den spanska huvudstaden. Real Madrid påstås vara redo att hosta upp ungefär 100 miljoner pund för att säkra mittfältarens namnteckning.
(The Sun)

Reina ytterst nära PL-återkomst
Det är, till skillnad från The Sun, trovärdiga BBC som skriver att Pepe Reina i princip är klar för Aston Villa. Den tidigare Liverpool-målvakten förväntas genomföra läkarundersökningen i Birmingham under måndagen för att sedan skriva på ett kontrakt.
(BBC och Aston Villa-red. på SF)

Fernandes närmar sig Old Trafford
Som vi rapporterade igår har Manchester United tagit flera kliv i en potentiell värvning av Sporting Lissabons lagkapten Bruno Fernandes. I detta nu ryktas Fernandes agent och Sportings president vara på plats i Manchester för att förhandla med Ed Woodward.
(Daily Mail)

*****

Fredagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

svenskafans.com2020-01-11 20:20:00

Fler artiklar om SvenskaFans