NK Istra 1961 - Dinamo Zagreb
0 - 3

Stabil bortaseger
Sutalo och Ljubicic

Läget stabilt efter förlusten i derbyt. Seger med hela 3-0 borta mot Istra - Ivanusec gjorde mål igen.

NK Istra 1961 - Dinamo Zagreb = 0-3 (0-1)
Ivanusec 6’ 0-1, Emreli 57’ 0-2, Ljubicic 69’ 0-3.

//

Innan matchstart fick jag höja ögonbrynen i några sekunder efter att sett startelvan.
Blått startade med samtliga nyförvärven från start. Mykhaylichenko på vänsterbacksplatsen, fransmannen Bernauer som mittback och samurajen Kaneko som höger offensiv mittfältare där alla fick hela nittio minuter. Inte nog med det, Emreli fick chansen som central forward istället för Petkovic och som han gjorde det.

Den som vågade chansa ikväll var definitivt Biscan som satsade på spelare som aldrig spelade en match tillsammans. Men efter den här kvällen har vi förtroende även för Bernauer och Kaneko!

//

Det dröjde inte länge till innan blått öppnade upp hemmalaget. Redan efter sex minuter in i matchen tog Dinamo ledning efter att Ivanusec poängterade och ovannämnda Emreli assisterade. Vilken drömstart för Igor Biscan som gav förtroende för Emreli.

Första halvleken fortsatte vara intressant med ett antal målchanser framför Istras mål, men blått gick endast med 1-0 ledningen till paus vilan.

//

I början av andra halvleken satte Dinamo spelet i högre växel och tanken var god. Man ville avgöra matchen rätt så tidigt, vilket man gillade att se. Efter en timmes spel stod det klart - Emreli utökar till 2-0 och den här gången är det Ivanusec som returnerat Emreli  med en assist.

Andra målet kom som en chock för hemmalaget som aldrig lyckades komma tillbaka. För Biscans manskap innebär det att man är allt närmare en stabil seger på Aldo Drosina stadion. Spiken i kistan kom i 69:e minut efter att Robert Ljubicic nätade för första gången den här säsongen.

Kroatiske spelaren med österrikiska rötter spelade för första gången den här säsongen centralt i mitten med Misic. Med detta målet sätter han säkert lite press på Marko Bulat som satt på bänken ikväll. Samurajen Kaneko gör en godkänd insats efter bara fyra träningar med laget. Viktigt att veta att spelaren kan dåligt engelska, men det spelar nog ingen roll när han visar sin snabbhet och kämparglöd.

//

Summering
Tränaren kan slicka fingrarna efter matchen. Ikväll hade han fingertoppskänsla med rotering i startelvan och den tidiga ledningen gav Dinamo ett bra försprång i matchen. Det här var en av dom matcher där man ville bara plocka tre poäng och vända sig mot CL-kvalmatchen mot Astana. Roligt för Emreli som uppstått från dom döda, eftersom vi flesta såg spelaren kyssa den blåa dörren. Värt också att nämna att Ivanusec nu gjort fyra mål på två matcher och att han allt mer blir intressant för holländska Feyenoord. Men innerst inne vill jag att Luka stannar kvar i klubben säsongen ut, vilket troligtvis kommer hända. Feyenoord är nog inte en klubb som kan spotta ut 15 miljoner €uro.

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- proffesionellt
2- medel
1- amatör

Livakovic 4- kaptenen håller nollan i 3 av 4 tävlingsmatcher hittills. Hade en viktig räddning i första halvleken som gör att laget höll nätet rent
Ristovski 3- var tillbaka till höger i försvaret och gör en bättre andra halvlek, hur som helst en stark trea idag
Mykhaylichenko 2- stark tvåa för ukrainaren som fortfarande har mycket att ge. Det här var hans första match från start i Dinamo
Bernauer 2- samma här fransmannens första start i blåa tröjan och då fick han äran att spela med mister Sutalo.
Sutalo 3- gjorde jobbet ikväll och ännu en gång håller laget nollan
Misic 2- kan inte dela ut treor eller fyror varje match till den här herren, ikväll var han inte på 100%
Ljubicic 4- definitivt en central mittfältare och sedan han kom till Dinamo sommaren 2022 så har han spelat som vänsterback i 99% av matcher. Hoppas Biscan inser att hans position är centralt tillsammans med Misic
Baturina 3- gör inga poäng ikväll men han gör det där lilla extra i bakgrunden som väcker fram mål
Ivanusec 3- öppnar matchen med ett tidigt mål och spelar stabilt, allt mer en spelare som växt över HNL ligan
Emreli 4- får MVP för den här matchen, starkt att ersätta Petkovic med ett mål och en assist
Marin och Spikic 2- båda spelarna kom in efter tredje målet, båda kunde ha skrivit in sig i målregistret men vi ska inte klaga