Maksimir, 2023-09-16 17:00

Dinamo Zagreb - Slaven Belupo
3 - 0

Stabil seger mot bottenlag (video-höjdpunkter)
Vidovics debut mål

Stabil seger mot bottenlag (video-höjdpunkter)

Tre poäng stannade på Maksimir efter mål av nyförvärvet Vidovic och kaptenen som i gengäld för det förlängda kontraktet i veckan och födelsedag tackade med ännu ett mål. Glädjande att målvakten Nevistic hållit nollan för första gången den här säsongen. Segern betyder att blått nu klättrat upp på andraplats.

DINAMO - SLAVEN BELUPO = 3:0 (1-0)
Vidovic 25’ 1-0, Petkovic 50’ 2-0, Självmål 66’ 3-0. 

DINAMO 4-2-3-1: Nevistic - Ristovski, Šutalo, Peric, Ljubicic- Mišic, Bulat - Špikic, Baturina, Vidovic - Petkovic 

Dinamo-Slaven <------- Höjdpunkter 


Maksimir publiken hade en del att se under eftermiddagen, ett snyggt nummer av nytillskottet från Bayern spelaren Vidovic som nätade i sin debut match för Dinamo. Starkt av Jakirovic att våga lämna Emreli på bänken efter Osijek matchen, men för Vidovic var det ett gyllene läge att få igång tankarna hos tränaren, som efter matchen kommer behöva tänka om flera gånger inför fortsättningen. 

Men Slaven Belupo har inte kommit till Zagreb för att försvara och det menade man redan i första halvleken. Bättre än två målchanser blev inte för gästerna från Koprivnica. Den här lördagsmorgonen har Dinamo målvakten Nevistic vaknat på rätt sida av sängen. Det går inte att betala med pengarna när din målvakt är på tårna under tiden som laget jagar ledningsmålet, men idag plockade Slaven Belupos målchanser och första hållna nollan är bockad i protokollet. 

Petkovic firade sin födelsedag på det vackraste sättet. Efter en passning från Marko Bulat så sköt han in nionde mål mot Slaven Belupo och totalt sitt femte ligamål på sex matcher. Bruno var som ångvält och skärde igenom motståndare återigen med ett mål och en assist. Som grädde på moset bjöd Slaven med ett självmål och detta efter att Dinamo utlånade Stefulj nickar in bollen i egen målbur. 
 

Avslutningsvis måste man nämna att efter sex månader kommer Arijan Ademi in i 86:e minuten istället för Bulat. Ett speciellt ögonblick för Maksimir publiken, som skanderar namnet på den nya/gamla kaptenen. Inhopp så här sent är också ett tecken att legendaren saknar matchtempo och staben har ett arbete framför sig att återställa Ademi. 


Summering
Händelserma vi kommer minnas från matchen är Vidovics debut mål, Petkovics magi och Ademis inhopp. Mannen som ligger bakom Bayern lånets första mål i blåa tröjan är ingen annan än Jakirovic. Klokt drag att ge ynglingen chans mot nästsista Slaven, bara biga och tacka för tränaren som håller sig fortfarande till orden han lovade när han tillsattes som Dinamo tränare: vi börjar fyån noll, samtliga spelare kommer få chansen! Bakom kulisserna händer det en del med Spikic som igen fick bara en halvlek. Vi känner väl till anfallaren och hans ineffektiva spel som blixtrar till emellanåt. Dinamo behöver en effektivare ytter, en spelare som ska trolla fram ett nummer när Petkovic inte kan. 

Spelarbetygen från 1- till 5
5- legendarisk 
4- världsklass 
3- proffesionellt 
2- medel 
1- amatör 

Nevistic 3- första hållna nollan den här säsongen, viktigt för fortsättningen
Sutalo 2- såg bättre ut idag än i föregående matcherna men fortfarande långt ifrån högstanivån 
Peric 3- får en svag trea idag, ser ut att Dino behöver mer tid för attcspela ihopbsig med Sutalo
Ristovski 2- förväntades lite mer stabil insats mot ett bottenlag, lär komma mot Astana 
Ljubicic 4- värd en stabil fyra då vänsterkanten hotade ständigt och för det ska vi också tacka Robert för!
Misic 2- gör ingen stor match idag men spelar tillräckligt bra för en seger
Bulat 3- Marko gjorde assist idag och man vill gärna se spelaren kvar i startelvan trots att Ademi är tillbaka, utvecklingskurvan pekar fortsatt uppåt!
Baturina 3- blev inga poäng idag men ett par gånger var det nära att skriva sig in i målprotokollet, stabil trea
Spikic 2- såg något bättre ut idag än mot Osijek men om har han sugit in en del kloka tips från Jakirovic under uppehållet, tveksamtvefter bytet i halvtid
Petkovic 4- utan tvekan matchens lirare, magin stannar kvar i klubben ytterligare två år
Emreli 2- byttes in istället för Spikic och gör stabilare insats än konkurrenten 
Menalo 1- tyckte att han såg fortfarande blek efter inhoppet i 66:e minuten 
Rukavina, Drmic och Ademi /- spelade för lite för att betygsättas 
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-09-16 21:20:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!