PSG:s största förlust sedan 2000

PSG:s största förlust sedan 2000

En poäng borta mot Lille. Det var vad som krävdes för att PSG även matematiskt skulle säkra en ny ligatitel. Men istället blev laget utspelat och förlorade med 1–5. PSG:s största förlust i Ligue 1 sedan år 2000. Så istället var det Lille som fick fira stort. Laget tog ett jättekliv mot en direktplats till nästa års Champions League. – Enormt viktigt, säger José Fonte till SvenskaFans.com.

LILLE (SVENSKAFANS.COM)
Sex mål, rött kort, skador och stundtals riktigt irriterat. Söndagens match mellan Lille och Paris Saint-Germain blev en helt galen tillställning.
 
På förhand var förutsättningarna väldigt enkla för PSG. Minst en poäng och årets ligatitel var inte bara klar i praktiken utan även i teorin.
 
Men med tanke på PSG:s överlägsna ledning i Ligue 1 så var det Lille som hade mer att spela för. Klubben hade möjligt att rycka ifrån i jakten på en direktplats till nästa års Champions League.
 
Så blev det också. Men sättet Lille gjorde det på överraskade nog många. På hemmaplan körde tabelltvåan helt enkelt över tabellettan med hela 5–1.
 
Eländet för PSG började när Juan Bernat blev frilägesutvisad i den 36:e minuten. För tio mot elva blev laget krossat i den andra halvleken.
 
1–1 i paus slutade som sagt med en förkrossande 5–1-seger för Lille. Det var PSG:s största förlust i ligan sedan år 2000(!). 

Guldfesten fick med andra ord vänta lite till. Men istället kunde Lille fira en seger som gör att laget med sex omgångar kvar har åtta poäng ned till tabelltrean Lyon. Och det är en andraplats som alltså garanterar spel i nästa års Champions League.
– Vinsten var enormt viktigt. Men vi behöver fortfarande vinna tre eller fyra matcher till, säger Lilles mittback José Fonte.  
– Det var en väldigt bra match. Vi tog tre nya poäng och ska fortsätta så. Det är några matcher kvar innan ligan är över och vi måste som sagt fortsätta vinna.

"DET VAR FANTASTISKT"
 
Lille tar inte ut något i förskott. Men de fick ändå fira en blytung seger. En vinst som kändes som betydligt mer än tre poäng. Att besegra PSG med 5–1 inför sina hemmafans var såklart mycket speciellt.
– Det var fantastiskt. Fantastiskt. Vi är väldigt glada över att spela inför en utsåld arena och stödet är viktigt för oss.
– Känslan där ute var givetvis underbar. Vi är väldigt glada över både vår insats och resultatet och att få bjuda publiken på det.
 
Hur högt rankar du den här triumfen?
– Det är en av de största. Men de hade en spelare utvisad. Så för oss är det helt enkelt bara tre nya poäng.  
 
Ettan PSG har samlat ihop 81 poäng på 31 matcher. Lille är tvåa med 64 poäng på 32 matcher. Tabelltrean Lyon har också spelat 32 matcher och står på 56 pinnar.

Anton Edman2019-04-15 06:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans