Teteh Bangura till Bursa
Blir det succé i Bursaspor?

Teteh Bangura till Bursa

Bursaspor och Solnaklubben AIK är överrens då båda klubbarna har bekräftat övergången. Frågan återstår om säsongens tredje utländska värvning löser Bursaspors anfallsproblem...

Vem är Teteh Bangura?

Teteh Bangura föddes 1989 i Sierra Leone och uppfostrades av  F.C. Kallon. Som 17-åring testades han av både A.C Milan och Göteborgs klubben Häcken utan att ha fått kontrakt av någon av klubbarna.

2009 åkte han till USA för att spela för Cleveland City Stars, som lånade ut Bangura till Cascade Surge. Där lyckades han göra 3 mål på 5 matcher.

2010 återvände han till F.C. Kallon och fortsatte att göra mål. Då fick fotbollslaget Köping från Sverige upp ögonen för Bangura och värvade anfallaren. I Köping fortsatte Bangura att ösa in mål (11 mål/10 matcher) och stockholmslaget AIK värvades anfallaren. Bangura gjorde succé i AIK denna säsong med 15 mål på 17 matcher. Vilket i sin tur räckte för att Bursaspors tränaren Ertugrul Saglam gav ordern: "Värva, värva för fasiken!!"

Banguras största egenskap är hans sinne för att hitta målet, huvudspel, hans kyla och snabbhet. Bangura har bra driv med boll, vilket gynnar Bursaspors snabba spelvändningar. Bursa har under försäsongen inte imponerat i anfallsspelet och med Kenny Millers flytt till Cardiff kommer nyheten om Bangura som en skänk från ovan.


Det som talar emot Bangura är att han kommer att få ställas på prov på allvar, det är stor skillnad på kvalitén i Süper Lig och Allsvenskan. Bortsett från kavlitén på ligan så kommer Bangura för första gången i karriären att spela över 30 matcher i Bursaspor. Detta skapar frågetecken om anfallaren är fysiskt redo för detta. Även om han ser ut att vara redo så är Banguras unga ålder ett risktagande. Vi minns ju Gustav Svenssons debut i Bursaspor, hur svårt han hade att hänga med i tempot i Turkiet under första säsongen. Det kändes som Gustav inte orkade hela vägen vilket renderade i att Kirita petade svensken under slutspurten på ligan.

Därför hävdar jag att Gustav Svensson kommer att vara mer redo i år än vad han var förra säsongen.

Jag tror därför att Ertugrul Saglam kommer att rotera mycket mellan anfallarna Sercan, Turgay och Bangura. Detta gynnar i så fall Bangura eventuella fysiska handikapp och pressen på nyförvärvet således minskar. I annat fall är jag rädd att kritikerna kan äta Bangura levande redan efter första säsongen.

Oavsett vilket så hoppas jag att Bangura blir långvarig, jag vet att han kan leverera. Bursaspors trogna TEKSAS-fans måste stötta honom och visa tålamod. Även lagkamraterna måste stödja sin nya kollega i anfallet, så som dem hjälpte Kenny Miller förra säsongen.

Ertugrul Saglam satte två mål när han kom till klubben för 2 säsonger sedan. Ett var att vinna ligan och det andra var att bli ett bestående lag ute i Europa-spel. Med en värvning som Bangura är vi på rätt spår. Att vi har behållit ungdomarna Sercan, Ozan Ipek, Volkan Sen och Serdar Aziz visar klart och tydligt klubbens intentioner. Att man satsar på framtidens Bursaspor som kommer att utmana om framtida ligasegrar och Europa-spel.

Välkommen till Bursaspor Tethe Bangura!

Ilker Temocin2011-08-08 21:21:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor