2016-06-22 18:00

Ungern - Portugal

Time to shine Ronaldo
Inget mål för Ronaldo i mästerskapet så här långt. Kommer det nu mot Ungern?

Time to shine Ronaldo

Portugal söker tre poäng för att gå vidare ur gruppen utan några större problem. Hindret Ungern är redan klara men ännu en gång väntas bägge lagen att rätta till sina tidigare misstag i mästerskapet.

Gruppettan Ungern möter Portugal som behöver vinna för att direktkvalificera sig till slutspelet i EM.

Ungern inledde mästerskapet med att slå Österrike i derbyt med 2-0. Det var en match där Ungern hade spelet och utnyttjade sina målchanser på bästa chans. Spelare som Zoltan Gera var tongivande och Ungern kunde inte ursäkta sig för segern. Mot Island handlade det bara om spel mot ett mål och Ungern släppte först in en boll, innan Hammarby-spelaren Saevarsson skickade in bollen i eget när. Där var Ungern dominanta och 1-1 var mer en besvikelse.

En annan besvikelse är Portugal som inte har lyckats vinna mot varken Island eller Österrike. I den första matchen hade portugiserna svårt i uppbyggnadsfasen, men framförallt framför mål kunde Ronaldo inte hitta nätet. Det blev också en mållös Ronaldo och Portugal för den delen mot Österrike också där ingen lyckades hitta nätet, i 0-0 matchen.

Ungern-Portugal förväntas bli en ensidig drabbning. Ungern är redan klara som åtminstone bästa trea och Portugal måste lägga i en extra växel för att ta sig vidare. Det är dags för Ronaldo ”time to shine” och förbundskaptenen Santos tror på sin storstjärna.
– Jag är säker på att Cristiano Ronaldo kommer att få över allt och gör vad han gör bäst. Och han har alltid visat att det han gör bäst är att göra mål. Jag är säker på att han kommer att vara ångest fri. Han kommer att hålla på att ta frisparkar och straffar, säger Fernando Santos.

Tror de oroväckande resultaten för Portugal är det inte en tid att vara pessimistisk, tycker Santos som pratar om att han tror på sina spelare.
– Jag tror på mina spelare. Varför skulle jag börja vara pessimist helt plötsligt? Alla trodde på vårt lag tills ett par dagar sedan. Vi spelade ett riktigt bra spel (mot Österrike) och nu ifrågasätter alla oss, vilket förbryllar mig. Vi har varit exemplariska. Vi har arbetat hårt, vi är engagerade och har kvalitetsspelare . Varför skulle jag inte tro på dem? Det skulle vara meningslös. Jag tror att vi kan och ska vinna mot Ungern, avslutar Santos.

Troliga elvor:

Ungern: Király; Lang, Guzmics, Juhász, Kádár; Nagy, Gera; Dzsudzsák, Kleinheisler, Lovrencsics; Szalai.

Portugal: Rui Patrício; Vieirinha, Ricardo Carvalho, Pepe, Eliseu; William Carvalho, João Moutinho, Renato Sanches; Ricardo Quaresma, Cristiano Ronaldo, Nani.


Matchen börjar 18.00 på Stade de Lyon.

 

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2016-06-22 10:09:00
Author

Fler artiklar om Portugal