Sillysvepet: PSG jagar superstjärnan – Barça spanar i Tottenham

Sillysvepet: PSG jagar superstjärnan – Barça spanar i Tottenham

Det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Här är dagens nyheter.

Tankovic stannar året ut i Hammarby?
Om två veckor går mittfältsstjärnans kontrakt ut med Bajen men nu är Stockholmsklubben nära en permanent lösning året ut med Tankovic. Till FotbollDirekt bekräftar sportchef Jesper Jansson att både Tankovic själv och klubben har som vilja att han blir kvar säsongen ut.
(FotbollDirekt)

Dybala har sin framtid i Juventus?
Turinklubben ser ut att förlänga med sin anfallsstjärna. Det nya kontrakt sägs sträcka sig till år 2025 och argentinaren kommer bli näst bäst betald i laget, bakom Cristiano Ronaldo.
(Tuttosport)
(Fotbollskanalen)

Trio ryktas in till Man City
David Alaba, Lautaro Martinez och Ferran Torres är alla sammankopplade med Man City. Kommer den engelska klubben kunna ro hem alla tre spelare till Etihad?
(Daily Mail)

Efter torsdagens CAS-beslut - Koulibaly basen i Citys ombyggnad
I och med beslutet om att Man City får spela CL nästa säsong ska Guardiola erbjudas nytt personligt kontrakt och sedan få 150 miljoner pund att värva för. Napolis mittback är tänkt som klippan i försvaret.
(Telegraph)

Rashford högst på PSG:s lista
Tränare Tuchel ser Marcus Rashford som den perfekte anfallaren och Paris väntas göra ett försök att locka över Man United-spelaren. Detta trots att priset lär ligga på över 100 miljoner pund.
(Independent)

Barcelona spanar i Tottenham
Ryan Sessegnon har ännu inte fått sitt stora genomslag i Tottenham. Trots det ska Barcelona visa intresse för 20-åringens tjänster efter att ha följt honom under hans tid i Fulham. Det återstår att se om man lyckas övertala Spurs om att släppa sin juvel.
(Sky Sports

Oblak - transfermål nummer 1
Chelsea satsar hårt på att få loss målvakten Jan Oblak från Atlético i Spanien. Man vill få ned priset genom att erbjuda egna keepern Kepa som delbetalning.
(Mirror

... eller är det Onana Chelsea vill ha?
Enligt The Athletic går London-klubben istället för Ajax-målvakten André Onana som kostar omkring 30 miljoner euro att få loss.
(The Athletic via RMC Sport

”Han är en mycket viktig spelare”
Det har snackats om att Dejan Lovrens tid i Liverpool lider mot sitt slut, men ska man tro Jürgen Klopp har de nyligen korade mästarna inga planer på att släppa mittbacken. I stället väntas man utnyttja optionen som förlänger hans kontrakt till 2022.
(Sky Sports)

Allan på väg bort
Mittfältaren kan lämna Napoli i sommar, prislappen är på runt 25 miljoner euro. Tidigare har PSG och Everton hört sig för om spelaren.
(CalcioMercato

Real redo att släppa Bale
Walesaren skapar rubriker av fel orsaker och nu har Real Madrid tröttnat. Man är villig att låta Gareth Bale gå som "free agent" redan i sommar, uppger...
(ABC)

Polen nästa för Ishak?
Mikael Ishak ser ut att lämna Tyskland för att hamna i Polen. En läkarundersökning hos Lech Poznan kan genomföras redan under tisdagen.
(Bild

Nobbar MLS - väntar på Roma?
Edinson Cavani uppges ha tackat nej till Inter Miamis erbjudande om en lön på 12 miljoner euro/år. Rykten i Uruguay talar om en möjlig flytt till Roma, men än så länge finns inget erbjudande.
(CalcioMercato)

"Osimhen har valt Napoli"
L'Equipe är säkra på sin sak. Nu återstår för Serie A-klubben att komma överens med Lille, som vill ha 81 miljoner euro. Ett fem- eller sexårskontrakt väntar på anfallaren i Neapel.
(L'Equipe)

... som funderar på Marseilles Amavi
Napoli vill ha en vänsterback. Jordan Amavis kontrakt med OM går ut om ett år. Perfect fit?
(France Football)

Nice vill locka över Rony Lopes
Ett år efter att yttern lämnade Monaco för Sevilla försöker OGC Nice att plocka tillbaka honom till Ligue 1. Ett första bud har redan gått iväg.
(RMC Sport)

Mönchengladbach utmanar Ajax
Mohammed Kudus anses vara ett av fotbollsvärldens mest spännande namn och Ajax har redan visat stort intresse för FC Nordsjällands anfallare. Nu hoppas Borussia Mönchengladbach kunna kapa övergången genom att locka med spel i Bundesliga.
(Ekstrabladet)
 
Försvararen lämnar snart Arsenal?
Mycket talar för att Konstantinos Mavropanos återigen kommer lånas ut från Arsenal till Tyskland. Våren spenderade den 22-årige mittbacken i Nürnberg, och imponerade så pass mycket att nu VfB Stuttgart vill ha honom under deras återkomst till Bundesliga.
(Bild)

Frankfurt kan sälja stjärnorna
Trots fjolårets stora affärer verkar Eintracht Frankfurt inte ha det gott ställt ekonomiskt. Detta då man nu menar på att både Kevin Trapp och Filip Kostic mycket väl kan säljas i sommar – som anses vara två av lagets bästa spelare.
(Bild)

*** *** ***

MÅNDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2020-07-14 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans