Tisdag en avgörande dag för fotbollen

Tisdag en avgörande dag för fotbollen

Uefas möte bör ge den europeiska fotbollen besked om möjliga vägar framåt.

Tisdag den 17 mars är det tänkt at Uefa ska kommunicera med sin medlemsländer och sedan låta exekutivkommittén fatta en rad beslut. Nyckeln lär bli vad man ska gör med EM 2020 i spåren av Coronaviruset.

Därefter kan man bestämma sig för vad som ska hända med Champions League, Europa League och i förlängningen de nationella ligorna.

EM är tänkt att starta i Rom den 12 juni. Att den premiärmatchen verkligen blir av känns idag avlägset. Det italienska förbundet är en av aktörerna som jobbar hårdast för ett ”alternativ två”, att skjuta upp hela turneringen till sommaren 2021.

Även om det finns ett tredje alternativ på bordet – att helt ställa in EM – så verkar de flesta hoppas att turneringen ska kunna spelas om ett drygt år.

Ett annat alternativ skrev The Telegraph om i helgen: att genomföra EM i december 2020.

Lyckas Uefa enas internt om detta återstår dock att övertyga ”systerorganisationen” Fifa också. Sommaren 2021 är det till exempel tänkt att Fifa ska sjösätta sitt nya jätteprojekt kring ett klubblags-VM med 24 inblandade lag. En turnering som Uefa redan från början varit skeptisk till.

Vilka beslut som än fattas bör vi veta mer om möjliga vägarn framåt under tisdagen.
 
 
 

SvenskaFans.com2020-03-16 10:50:00

Fler artiklar om SvenskaFans