Tjeckien utan sin stjärna vid avgörandet

Tjeckien utan sin stjärna vid avgörandet

Inför det avgörande mötet med Turkiet förlorar Tjeckien sin stora stjärna för den sista gruppspelsdagen.

EM 2024 är snart framme vid den sista gruppspelsdagen. På programmet står många avgörande matcher. Även om Spanien, Portugal, Tyskland och Schweiz redan är kvalificerade, är sista dagen avgörande för flera nationer.
 
Inom grupp F är bara Portugal kvalificerat tack vare sina två segrar mot Tjeckien och Turkiet. Under sista omgången möts dessa två lag för att kämpa om andra platsen.

Turkiet har tre poäng och Tjeckien en poäng. Denna match är därför avgörande för den andra platsen, vilket innebär direktkvalificering till slutspelen. Turkiet har sitt öde i egna händer och Tjeckien måste göra vad som krävs för att ta de tre poängen.

Men, tjeckerna har precis fått mycket dåliga nyheter. Deras stjärnspelare och bästa målskytt, Patrik Schick, missar den avgörande matchen. En av de bästa målskyttarna genom tiderna i EM, med sex mål, kommer således att missa en av de viktigaste matcherna för sitt land.
 
Denna förlust kan visa sig väga tungt för Tjeckien. Tjeckerna är vana vid att lita på sin bästa målskytt. Med ett mål mot Georgien hjälpte han sitt lag att kryssa och hålla sig kvar i tävlingen. Med 20 mål på 40 landskamper är han avgörande mer eller mindre varannan match för sitt land. Hans frånvaro kommer att vara ett stort avbräck för tjeckerna.
 
Motståndarna Turkiet är törstiga efter revansch. Efter en hård förlust mot Portugal med 3-0 måste turkarna reagera om de vill kvalificera sig för slutspelen i EM 2024. Efter fin seger mot Georgien måste turkarna återigen bevisa sin nivå. Mot ett Tjeckien utan sin spelmotor kan turkarna hoppas på att få en mycket viktig seger för dem.
 

SvenskaFans.com2024-06-25 17:00:00
Author

Fler artiklar om EM -24