Maksimir, 2023-09-16 17:00

Dinamo Zagreb - Slaven Belupo

Tre poäng står på spel
Ademi och Ristovski

Tre poäng står på spel

Äntligen är ligafotbollen tillbaka efter det korta landslagsuppehållet. Regerande mästarna ställs mot Slaven Belupo på stadion Maksimir där man kommer gå för tre nya poäng. Läge för att prova nygamle Ademi samt nyförvärvet Vidovic?

Uppehållet har kommit i rätt tid med tanke på maratonmatcherna som pågick hela juli-augusti månaden, där man fokuserade på Uefa kvalen samt ligafotbollen och allt detta ihop med ett rörigt trupp bygge som blev sammanställt förra veckan med Ademis återkomst.
 
Tränaren Sergej Jakirovic har inte fått allt han önskade sig, kanske ville han förstärka vänsterbackpositionen med Augsburg brassen Iago som till slut inte gick hem. Spelaren har ett år kvar på kontraktet med tyska klubben, men Augsburg vägrade att släppa spelaren.
 
Vänsterbackpositionen är täckt av Ljubcic som annars är en renodlad mittfältare, men som vikarierade hela förra säsongen och även denna på ett bra sätt. Ersättaren som man tog in den här sommar var ukrainaren Mykhaylichenko. Tyvärr så möter inte Mykha förväntningarna och jag gissar på att Jakirovic satsar hellre på Ljubicic framöver.

Petkovic förlänger
I veckan blev det klart - Bruno Petkovic förlängde med klubben ytterligare två år. Definitivt sommarens bästa förstärkning för laget genom att inte sälja anfallaren som nyligen gjorde två mål för landslaget! 



 Bruno Petkovic 


Fortsättningsvis har man förstärkt i offensiven med Fran Brodic som är tillbaka i Dinamo efter åtta år vistelse utomlands och några år i kroatiska ligan. Brodic kommer närmast från Varazdin och har hittills nätat sex gånger på lika många omgångar i SuperSport HNL.
 
//
 
På skadefronten har vi två nyförvärv Lukas Kacavenda och Luka Stojkovic. Talangerna togs in för att ersätta Luka Ivanusec som såldes vidare till Feyenoord, men båda spelarna skadade knäligamenten under träning och uppvärmning. Operationerna lyckades men rehabiliteringsprocessen är lång och kommer dröja minst sex månader innan båda spelarna är tillbaka.
 
Fortsättningsvis är Ademi tillbaka och det centrala mittfältet är förstärkt samtidigt så kommer det vara intressant att se om kaptensbindeln hamnar tillbaka hos makedonska spelaren, med tanke på att man tilldelade äran till Bruno Petkovic efter Livakovics försäljning till Fenerbahce. Samtidigt så har vi ännu inte sett Bayern spelaren Gabriel Vidovic spela och det är på den eviga tiden att han gör debut mot Slaven Belupo.
 
Med detta sagt så har jag svårt att gissa nästa startelva, men det betyder bara att Jakirovic har godbitar framför sig. Kanske väljer man att träna in ny formation eller så satsar man offensivt med anpassad taktik för Slaven Belupo? Själv hade man önskat se både Bulat och Misic tillsammans med Ademi som säkrare på mittfältet, Baturina längre uppåt på banan och kanske testa Spikic och Petkovic som två anfallare? 
 
Formation 4-3-1-2?
Nevistic MV – Ristovski HB, Ljubicic VB, Peric MB, Sutalo MB – Ademi DM, Misic CM, Bulat CM – Baturina OM – Spikic FW, Petkovic FW

Formation 4-3-3
Nevistic MV - Ristovski HB, Ljubicic VB, Peric MB, Sutalo MB - Misic CM, Bulat/Ademi CM, Baturina OM - Spikic HY, Vidovic/Brodic VY, Petkovic CF

//

Förväntningar 
Gästerna kommer närmast från en tung förlust hemma mot Lokomotiva Zagreb (0-1) och efter den förlusten beslutade man att sparka tränaren. Belupo ligger näst sist med sex poäng på kontot så Dinamo har inga ursäkter än att gå för en stabil seger. Längtar att se Ademi och Vidovic på planen men även Brodic som gärna får fortsätta skriva in sig i skytteligan. Matchen kommer att vara en förberedelse inför det viktiga mötet mot Astana som kommer redan på torsdag i Conference League.

Datum: 16 september 
Tid: 17:00
Plats: stadion Maksimir (Zagreb)
Tips: 4-1 (Petkovic, Baturina x2, Ademi)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-09-16 08:12:40
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!