Stadion Andelko Herjavec, 2023-02-19 15:00

Varazdin - Dinamo Zagreb
1 - 3

Tre viktiga poäng inför derbyt
Klappat och klart inför derbyt

Varazdin var chanslösa mot regerande mästarna. Luka Ivanusec hade show och avgjorde matchen med två mål.

Varazdin - Dinamo Zagreb = 1-3 (0-0)
Teklic 80' 1-2 ; Ivanusec 49' 0-1, 73' 0-2, Ademi 85' 1-3.

Man of the match är utan tvekan Luka Ivanusec. Mittfältaren som vi förväntade oss skulle prestera i Champions League, har äntligen vaknat. Om det är på detta sättet han tänker avsluta säsongen, så kan vi förlåta Luka.

'Plavi'  hade svagt initiativ och kom oftare till motståndarens mål, men trots detta skapade man inga farliga målchanser. Hemmalaget orkade hålla nollan i första 45 minuter.

Dario Spikic var närmast att ge Dinamo ledningen i 23:e minuten, men hemmalagets målvakt Zelenika reagerade bra. Just Spikic fick kliva av planen i 30:e minut.

Josip Drmic byts ut i halvtid och Bruno Petkovic kliver in, vilket ger laget ny dimension i spelet. Tråkigt för Drmic, som var helt osynlig i 1:a halvek.

Ivanusec skulle snabbt öppna upp hemmalaget i 2:a halvlek. Ristovski assiterade till #7 som kunde sätta in siktet utan att bli störd. Fjärde målet för offensive mittfältaren i HNL och Ristovskis andra assist i ligaspelet.

Målchanserna kom som på ett löpande band framför Varazdins mål. Det var bara en tidsfråga när Dinamo skulle sätta spiken i kistan. Ivanusec gjorde det i 73:e minut när han tog chansen och skickade bollen i mål efter en retur.

Hemmalaget kom tillbaka sju minuter senare efter ett snyggt kombinationsspel. Tonio Teklic reducerade till 1-2, men hemmalagets orkade inte hela vägen och istället släppte man in baklängesmål fem minuter senare. Kaptenen Ademi satte slutresultatet med sitt tredje ligamål.

Summering
Efter detta nederlag ligger hemmalaget kvar på sjunde platsen och har nu tre raka ligaförluster. Dinamo var uppe på +11 poängs ledning fram till klockan 19 när Hajduks hemmamatch mot Gorica avslutades. Skönare än tre poäng är att man äntligen borrade in tre mål i en ligamatch. Senast Dinamo gjorde minst tre mål i ligan var borta mot HNK Rijeka (7-2). Stort plus idag var Luka Ivanusec som gjorde två mål. Det känns som att allt är redo för en episk avgörande final mot Hajduk nästa helg.

Spelarbetygen
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör

Livakovic 3 - var nära att hålla nollan andra raka ligamatch, men var chanslös när Varazdin reducerade idag.
Ristovski 4 - gör en pigg insats och dessutom assisterar till ledningsmålet
Ljubicic 3 - imponerar mer och mer hur han lyckats på vänsterbackpositionen, men vi vill gärna se honom centralt i mitten
J.Sutalo 3 - också en pigg insats, bör släppa bollen i rätt tid i vissa tillfälle
Peric 3 - Dino stabil som vanligt
Bulat 3 - skitkul för unge Marko som äntligen får chansen från start
Misic 3 - dominerar på mitten som vanligt
Baturina 3 - får en svag trea idag, det blev inga mål den här gången, hoppas han förberret krutet för Split
Ivanusec 5 - spelar sin bästa match den här säsongen, man of the match med två mål
Spikic / - byttes ut i 30:e minut p.g.a skada
Drmic 1 - byttes ut i halvtid, ledsen att säga detta, men Petkovic är i dagsläget bättre spelare även om han är latare än dig
Menalo 2 - gör en ok insats, han förväntade sig nog inte ett så här tidigt inhopp
Petkovic 3 - kör tunnlar med hemmalagrts försvar, såg pigg och stark ut efter inhoppet
Ademi 3 - byts in i 80:e minut och gör ett mål, vilken vinnareskalle kaptenen är!
Perkovic / - spelar för lite för att betygsättas, men nyförvärvet gjorde sina första steg i Dinamo tröjan
Rukavina / - spelade för lite för att betygsättas, även den här 19-åringen gör sina första minuter för blått! Lycka till Gabrijel, vi hoppas se mycket mer av dig i fortsättningen.