Turkiet kliver in i EM

Turkiet kliver in i EM

Landslaget möter Kroatien på Parc des Princes i Paris.

Klockan 15:00 i eftermiddag öppnar Grupp D. Turkiet tar sig an Kroatien i en match som känns väldigt öppen. Två lag som kan gå långt i turneringen men som inte har de stora förhandstipsen på sig. 

Senast lagen möttes vann Kroatien med 3-0. Men många kroater har nog fortfarande EM-matchen från 2008 på näthinnan när turkarna skickade ut laget på straffar.

Det har spelats många tuffa matcher genom åren - och fler väntar. Förutom att lagen möts nu i eftermiddag kommer nationerna ingå i samma VM-kvalgrupp i höst. Landslagen blir helt enkelt inte av med varandra.



Förbundskapten Fatih Termin inför mötet:
- Det är viktigt för oss att gå vidare från gruppen. Om vi kan göra det skickar vi ett starkt budskap att vi är att räkna med. Kroatien är ett bra lag med många viktiga spelare, så vi resepkterar dem mycket. 

Termin lyfter även fram två spelare:
- Emre Mor är en extraordinär spelare. Jag tog ut honom för att jag tror på honom. Han kommer bli en världsklass-spelare om han lär sig spela fotboll på rätt sätt.

- Arda Turan är vår viktigaste spelare. Även när han inte spelade i Barcelona så var han en startspelare här i landslaget. Vi vill att han spelar mer för Barcelona. 

*** *** ***

Turkiet har inga skador i truppen, likaså Kroatien. Här är de förväntade startelvorna:

Turkiet 4-2-3-1 fr.h: Volkan - Gönül, Topal, Balta, Erkin - Tufan, Inan - Sen, Calhanoglu, Turan - Yilmaz 

Kroatien 4-3-2-1 fr.h: Subasic - Srna, Corluka, Vida, Strinic - Badelj, Modric, Rakitic - Brozovic, Perisic - Mandzukic

Avspark 15:00. SVT 1 sänder. Studio från 14:00.

Fredrik Wiberg2016-06-12 12:30:00

Fler artiklar om Turkiet