Lagbanner
Can Uzun valde Turkiet framför Tyskland
Can Uzun

Can Uzun valde Turkiet framför Tyskland

Ytterligare en spelare som Turkiet lyckats addera till sin lovande generation. Can Uzun har valt att representera Turkiet, inför EM i Tyskland.


Vem är Can Uzun?

Den lovande anfallaren är född år 2005 och spelar för 1. FC Nürnberg, där han har gjort 12 mål på 21 matcher.Turkiska landslagets nya tillskott Can Uzun, som spelar för Nürnberg i tyska Bundesliga 2, kunde välja att representera antingen för det tyska eller det turkiska landslaget. När han pratade om sitt val och hans beslutsprocess sa Can Uzun: -Jag lyssnade på mitt hjärta. Ett sånt beslut är inte ett karriärbeslut som att byta klubb, det är ett beslut som fattas från hjärtat. Du måste känna landslaget. Mitt hjärta och mina instinkter säger mig att Turkiet är för mig, att det här är rätt val. Jag ville ha lite mer tid att tänka på det. Jag pratade om det här mycket under de senaste månaderna med min familj och mina närmaste vänner. Jag lyssnade på deras åsikter också, men i slutändan tog jag ett beslut som kom från hjärtat och var väldigt personligt för mig. Det är mitt eget beslut vilket känns väldigt bra.

Tysklands landslagschef Rudi Völler försökte övertala Can Uzun

Även tyska fotbollsförbundet och landslagschefen Rudi Völler försökte locka Can Uzun till a-landslaget. Can valde att tacka nej men har sagt att han är stolt över att Tyskland ville ha honom i landslaget.


Jagas utav storlagen

Superlöftet jagas idag utav lag som  Newcastle, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt, Everton och flera lag. Can Uzun fokuserar nu på sommarens EM mästerskap och sin fina pågående säsong med Nürnberg.

Väntas bli uttagen till Turkiets kommande träningsmatcher
Superlöftet väntas bli uttagen till Turkiets träningsmatcher mot Ungern och Österrike. Ett Turkiet som har en jättefin generation med bla Arda Güler, Semih Kiliçsoy, Kenan Yildiz och nu Can Uzun. Frågan är kommer alla dessa spelare bli uttagna till EM? 

Can Uzun och Kenan Yildiz vänskap 
Både Can Uzun och Kenan Yildiz är barndomsvänner och är uppväxta tillsammans. Spelare som Arda Güler och Semih Kiliçsoy representerade Turkiets ungdomslandslag tillsammans med Kenan Yildiz. Nu har barndomsvännen Can Uzun tillagts denna rad talanger som ska representera Turkiet, under EM i Tyskland.
 

Cuvan CakirCuvan93@gmai.com@Cuuvan932024-03-05 22:02:45
Author

Fler artiklar om Turkiet