Lagbanner
Påskbergsvallen A, 2019-07-10 19:00

Varbergs BoIS - Degerfors
1 - 0

Fem mål, tre poäng, ett hopp - Spelarbetyg: Turkiet 5-0 Andorra
Turkiet 5-0 Andorra

Fem mål, tre poäng, ett hopp - Spelarbetyg: Turkiet 5-0 Andorra

Turkiet gjorde fem mål, är för tillfället fyra i sin grupp, tog tre viktiga poäng, har två motståndare för playoff-platsen, men viktigaste av allt så har man nu ett hopp. Fatih Terims första match som tränare bjöd på vinst och en viktig moralisk bedrift. Nedan följer spelarbetygen.

1 - Matchens sämsta
2 - Ej godkänd
3 - Bra prestation
4 - Matchens bättre
5 - Matchens lirare

Målvakt

Volkan Demirel - 3 - Hade nog inte ett enda riktigt läge att rädda. Får en godkänd trea,

Försvaret

Gökhan Gönul - 4 - Högerkanten var enormt aktiv och farlig denna match. Gökhan Gönul ihop med Gökhan Töre vevade konstant fram inlägg och bjöd på en bra speed. Gönul står med en assist och bra spel ut som en av matchens bättre.

Semih Kaya - 3 - Hade inte så mycket att göra under matchen, bjöd på ett par fina tacklingar.

Ömer Toprak - 3 - Likt sin partner hade även Ömer Toprak inte mycket att göra. Förde dock fram bollen mycket fint till anfallet under första halvlek.

Caner Erkin - 3 - Lyckades inte helt slå sig in i matchen och ge den offensiva kraft som förväntas av honom. Han hade några dåliga skott och någa inte så effektiva inlägg. Lyckas däremot få en trea.

Mittfältet

Arda Turan - 4 - En väldigt stark 4:a till Arda som helt klart är Turkiets bästa spelare. Hans teknik, spelsinne och säkerhet är av högsta klass och om han inte hade fallit ur spel litegrann under den andra halvleken så hade han fått en klar femma.

Mehmet Topal - 4 - Spelade väldigt bra i mitten och gav en styrka till det centrala mittfältet som Turkiet länge saknat. Trots sin fysiska bygd är Topal imponerande snabb och har bra passningar, något som stack ut under matchen. Bra spel!

Nuri Sahin - 2 - En vardaglig spelare hade nog kunnat smita undan med en trea här. Men när det gäller en spelare som Nuri Sahin, som blivit vald årets spelare i Bundesliga, spelat i Real Madrid, Liverpool och för tilfället startar i B. Dortmund, så måste förvänta sig mer. Han lyckas aldrig rikigt få en central roll i landslaget, och även ikväll var han rätt så osynlig. Inte godkänt, Sahin måste försöka ta en betydligt mer central roll i landslaget.

Gökhan Töre - 5 - En av matchens lirare. Den unge yttern visade prov på en grym teknik och en mycket fin snabbhet. Två assist och en väldig fart i högerkanten gör Töre (som har en bit kvar att gå) ett viktigt hopp inför framtiden.

Anfallet

Umut Bulut - 5 - Hattrick och det kunde blivit mer. Umut Bulut storspelade och kunde gått iväg men 4-5 mål, det blev dock 3 mål och titeln matchens lirare ihop med Gökhan Töre. Kul att se!

Burak Yilmaz - 3 - Trots sitt mål så tillgav anfallaren inte mycket till spelet och missade ett par bra lägen. En spelare av Yilmaz måste tillföra spelet mycket mer, trots det är han ytterst farlig när han väl får lägen och lyckas som vanligt näta även denna match.
 

Okay Karanokay.karan@gmail.com2013-09-06 23:38:00
Author

Fler artiklar om Turkiet