Lagbanner
Inför Kvartsfinalen mellan Nederländerna-Turkiet
Gör det omöjliga grabbar!

Inför Kvartsfinalen mellan Nederländerna-Turkiet

Det blir fotbollsfest på lördag när Turkiet tar sig an de oranga, i Berlin där det det kommer vara många turkiska fans.

Turkiet
Turkiet fortsätter att imponera och det tar inte slut. Det känns nästan som att man är tillbaka till EM 08. Senaste EM förväntade sig folk att Turkiet skulle kunna gå ända till semifinal med dåvarande generationen. Det resulterade tyvärr i en besvikelse men det här landslaget har imponerat oss alla. Både den yngre generationen med spelare som Arda Güler, Ferdi Kadioglu, Baris Alper Yilmaz och Kenan Yildiz, och mer rutinerade spelare som Merih Demiral, Hakan Çalhanoglu och Mert Günok. Vi har framförallt fler duktiga spelare detta år och nu gäller det att spela med hundra procent och ge allt för att slå holländarna.
08 vibbar 
Det här mästerskapet påminner oss och många andra om senaste EM slutspelet Turkiet gick såhär långt och kom till semifinal: nämligen sexton år tillbaka. Turkiet hade just under detta mästerskap också Portugal och Tjeckien i gruppen, de kom tvåa även då med sex poäng och tog ut turneringens dåvarande ”dark horse” Kroatien i den oförglömliga kvartsfinalen. Kan Turkiet ta sig till semifinal på nytt? 
Nederländerna 
Nederländerna är ett klassiskt turneringslag men har inte imponerat än så länge, och trots att dom slog ut Rumänien i åttondelsfinalen så kom man i gruppspelet trea bakom Österrike och Frankrike, där man blev bästa trea. Holländarna har trots allt intressanta spelare som Xavi Simons, Liverpool spelaren Cody Gakpo, Memphis Depay, Van Dijk osv.
Kan Turkiet göra det omöjliga?
På pappret är Nederländerna större favoriter än oss, men Turkiet har bjudit på en riktigt grym och rolig turnering där världen snackar om deras insats. Endast mot Portugal underpresterade Turkiet men uppställningen var också inte samma som alla andra matcher.
Ferdi Kadioglu
Turkiets succéspelare Ferdi Kadioglu lär känna sig extra motiverad inför lördagens match. Ferdi har holländskt ursprung och har b.la. spelat för deras U-21 landslag men valde Turkiet år 2022. Även Orkun Kökçü är född i Nederländerna och valde det turkiska landslaget men är avstängd och kommer inte spela på lördag.
Hakan Çalhanoglu och Samet Akaydin tillbaka 
Framförallt märkte man mittfältaren och kaptenen Çalhanoglus frånvaro mot Österrike och Hakan är nu tillbaka mot Nederländerna. Detsamma gäller mittbacken Samet, och kommer att ersätta Merih Demiral.
Historik
Senast dessa lag möttes var i VM kvalet 2021 där Turkiet förlorade med hela 6-1 och Turkiet söker samma revansch där som mot Österrike.
Avstängningar
Turkiet kommer tyvärr få klara sig utan deras viktiga defensiva mittfältare Ismail Yüksek, Demiral efter sin målgest i senaste matchen beslutade Uefa för två matchers avstängning och Orkun Kökçü missar mötet mot Nederländerna.
Preliminära laguppställningar:
Nederländerna: Verbruggen, Dumfries, de Vrij, van Dijk, Aké, Schouten, Simons, Reijnders; Frimpong, Memphis, Gakpo
Turkiet: Mert Günok, Mert Müldür, Bardakçi, Akaydin, Kadioglu, Ayhan, Özcan, Yildiz, Baris, Çalhanoglu, Arda
Haydi Türkiye gör det omöjliga återigen!

 

Cuvan CakirCuvan93@gmai.com@Cuuvan932024-07-06 00:43:00
Author

Fler artiklar om Turkiet