Lagbanner
Inför Turkiet-Portugal
Türkiye!

Inför Turkiet-Portugal

Ska Turkiet lyckas få med sig poäng mot Portugal?

Efter att Turkiet inledde sin första match på ett suveränt sätt mot Georgien väntar nu Portugal. I en match där Turkiet helst vill få med sig tre pinnar,  men där även ett oavgjort resultat kan innebära ett stort kliv mot avancemang.
Ska Turkiet kunna revanschera sig mot Portugal?
Senast dessa nationer ställdes mot varandra var under ett playoff möte inför VM 2022, Turkiet förlorade då matchen med 3-1. Efter att man initialt låg under med 2-0 lyckades Turkiet reducera och i den 85:e minuten fick man en straff och chansen att kvittera. Tyvärr minns många turkar den matchen genom en straffmissen i slutminuterna av Burak Yilmaz som kunde resulterat i kvittering och förlängning. Burak Yilmaz som vanligtvis är känd som en säker straffskytt avslutade sin landslagskarriär efter den matchen.
Kommer Förbundskapten Vincenzo Montella ändra sin uppställning?
Efter att Turkiet för första gången vann en premiärmatch i ett EM-mästerskap får man funderingar ifall Montella ställer upp med samma elva mot Portugal. Mot Georgien spelade Turkiet fint offensivt medan försvaret var ganska ojämnt, framförallt på slutet var det skakigt. Nu är motståndarna Portugal, Europamästarna 2016, och det gäller att inte visa motståndarna respekt utan våga spela för tre poäng. Turkiet måste tro på den kvalitet som truppen besitter och visa det på planen. Mycket möjligt att förbundskaptenen kan byta ut Kaan Ayhan mot Fenerbahçe-spelaren Ismail Yüksek, en bollvinnande ung spelare som behövs i den positionen men som haft skadeproblem inför turneringen. Även Irfan Can Kahveci har börjat träna med landslaget, dock är det oklart ännu om han kan spela på lördag.
Tolfte spelaren på planen
Oavsett om Portugal har stjärnor som Rafael Leao, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Ruben Diaz och Cristiano Ronaldo, så har Turkiet sin tolfte spelare dvs fansen. Senast mot Georgien stod fansen för en otrolig insats som fick många att fråga sig om matchen spelades i Dortmund, eller i Istanbul. Såsom fansen stod bakom laget mot Georgien kommer de vara bakom laget på lördag mot Portugal. Hela Dortmund förväntas vara färgat i rött och vitt, och Signal Iduna Park kommer bestå av den nyskapade ”röda väggen”.
Rubrikernas man
Arda Güler har varit rubrikernas man både i Turkiet och runt om i världen efter hans drömmål i krysset mot Georgien. Med målet gick Güler om Cristiano Ronaldo som historiens femte yngsta målgörare i EM. Kommer Arda Güler kliva fram igen? 
Troliga elvor
Turkiet (4-2-3-1): Mert Günok, Mert Müldür, Bardakçi, Samet, Ferdi, Hakan Çalhanoglu, Yüksek, Baris, Yildiz, Arda Güler, Yazici/Tosun
Portugal (3-4-3): Diogo Costa, Diaz, Pepe, Mendes, Cancelo, Fernandes, Vitinha, Dalot, Leão, Bernardo Silva, Ronaldo
Matchen spelas på lördagen den 22:a juni klockan 18:00 i Dortmunds Signal Iduna Park, likt första matchen mot Georgien. Hoppas vi får resultatet med oss återigen.
Lycka till Turkiet!
 

Cuvan CakirCuvan93@gmai.com@Cuuvan932024-06-22 00:34:00
Author

Fler artiklar om Turkiet