Lagbanner
Inför Turkiets första EM-match mot Georgien
Türkiye!

Inför Turkiets första EM-match mot Georgien

På tisdag drar EM äntligen igång på allvar för Turkiet. Motståndarna är en nation som första gången deltar i EM, nämligen Georgien.

Georgien 
Hur tog sig Georgien till EM?
Som vinnare av sin grupp i Nations League lyckades Georgien ta sig till playoff. Först i semifinalen lyckades man på hemmaplan besegra Luxemburg och på finalen i Tbilisi (hemmaplan) lyckades man framför 44 000 åskådare besegra Grekland på straffar och därmed bli en EM debutant.

Turkiet
Inför matchen mot Georgien har Turkiet förlorat sina fem senaste matcher och senaste förlusten kom mot Polen den 10:e juni i en vänskapsmatch. Frågan är hur Turkiets förbundskapten Vincenzo Montella ställer upp mot ett Georgien som kan bli luriga och deltar för första gången i ett mästerskap. På pappret är Turkiet favoriter i den här matchen men Georgien har definitivt ingenting att förlora. Pressen kommer vara stor under EM då det förväntas vara många turkiska fans på plats, speciellt med tanke på att mästerskapet spelas i Tyskland där det bor många turkar. Förväntningarna är därför extra höga och varför inte en repris på EM 2008?  Turkiet behöver åtminstone gå vidare från gruppen för att bemöta de turkiska supportrarnas förväntningar. 
Trolig startelva  och Laguppställning för Turkiet mot Georgien.
Formation
Turkiet kommer troligtvis kommer köra på sin klassiska formation 4-2-3-1


Målvakt: Mert Günok
Försvare: Zeki Çelik, Bardakçi, Demiral och Ferdi Kadioglu/Müldür
Mittfältare: Salih Özcan och lagkaptenen Hakan Çahanoglu.
Kanterna: Kenan Yildiz och Baris Alper. 
Nummer tio: Arda Güler
Anfall: Cenk Tosun.

Georgiens troliga Laguppställning 
Målvakt: Mamardashvili
Försvarare : Kvirkvelia, Kashia, Dvali
Mittfält: Shengelia, Kiteishvili, Kochorashvili, Kakabadze
Anfall: Mikautadze, Zivzivadze, Kvaratskhelia


Nyckelspelaren i Turkiet 
Trots att han har all press i landslaget är det utan tvekan Hakan Çalhanoglu, varför? Det här kommer bli som ett hemma EM för honom för att han är född i Tyskland, dessutom blev han vald till Serie A:s bästa mittfältare den här säsongen. Många i Turkiet har kritiserat honom väldigt mycket till att han presterar sämre i landslaget än vad han gör i Inter och det kanske är dags att revanschera sig, om inte nu när?

Arda Güler och Kenan Yildiz 
Två talanger vi hoppas kan göra en fin match nästa tisdag mot Georgien och ett bra mästerskap. Arda Güler började säsongen i Real Madrid med tre skador oturligt nog, men kom tillbaka starkare än någonsin, då på 10 ligamatcher gjorde han 6 mål och fyra av de matcherna startade han i sin första säsong för Real Madrid. Kenan Yildiz, en annan talang att hålla öga på i den här turneringen, spelat 27 matcher den här säsongen för Juventus, 9 av dom är start och två mål gjorda, kan både spela på kanten och som anfallare. 

Turkiet har även Baris Alper ifrån Galatasaray och Ferdi Kadioglu som till vardags spelar för Fenerbahçe som kommer vara viktiga i EM samt anfallaren Cenk Tosun som troligtvis kommer spela sitt sista mästerskap.

Nyckelspelare att hålla extra koll på hos Georgien
Såklart är nyckelspelaren hos Georgien utan tvekan Napoli spelaren Chvitja Kvaratschelia som kan skrämma försvaret och Valencias målvakt känner man igen, Mamardashvili.

Historik
Turkiet ställdes senast mot Georgien 2012 och besegrade dom med 3-1.

Matchen spelas tisdag den 18:e juni klockan 18:00 i Dortmund Signal Iduna Park.
Lycka till Turkiet!
 

Cuvan CakirCuvan93@gmai.com@Cuuvan932024-06-17 23:06:00
Author

Fler artiklar om Turkiet