Proffskollen för dom turkiska spelarna ute i Europa V-34- Kenan Yildiz fortsätter att göra assist med sitt Juventus, har nummer tio tröjan i Juve gett honom tur?

Ljus vecka för våra turkiska spelare ute i Europa där spelare som Çalhanoglu och Orkun Kökçü var med i målprotokollet samt att även Kenan Yildiz kunde göra sin andra raka assist.

Italien-Serie A
Kenan Yildiz-Juventus
Nya tian bevisar varför han har fått den här stora rollen i Juventus tröjan.  Efter matchminut 28 tog Juve ledningen mot Verona och gissa vem som serverade målet? Ingen annan än Kenan Yildiz som hittade Vlahovic som kunde göra sitt första ligamål. Kenan spelade hela matchen och nya säsongen har börjat som rinnande vatten för Juventus nya tia på ryggen.

Hakan Çalhanoglu-Inter
Startade som vanligt för Inter och skulle även bli målgörare. Efter att Marcus Thuram ordnade en straff för Inter sa Çalhanoglu sista ordet i säsongens första hemmamatch som blev 2-0 till Inter. Värt att notera är att mittfältaren är hundraprocentig från straffpunkten i Inter tröjan och senast Çalhanoglu missade en straff var i turkiska landslaget mot Wales 2023. 18/18 mål på straff i Inter tröjan är inte dåligt. Hakan Çalhanoglu spelade åttiotvåminuter.

Zeki Çelik-Roma
Högerbacken startade mot Empoli och spelade 45 minuter när Roma överraskande föll med 1-2.

Spanien-La Liga
Arda Güler-Real Madrid
Efter att Bellingham dragit på sig en skada var det dags att underbarnet skulle försöka förvalta sin chans redan i första hemmamatchen för säsongen. Arda Güler eller rättare sagt själva Real Madrid spelade en tråkig första halvlek. I andra halvlek såg vi en helt annan Arda Güler som skapade lägen och hade ett jätteläge bla som han brände. Det blev 69 minuter spelade för mittfälten.

Cenk Özkaçar-Valencia
Fortsatt petad och det verkar bli klubbyte för mittbacken trots att han satt på bänken mot Celta Vigo.

England-Premier League
Altay Bayindir-Manchester United
Satt på bänken hela matchen när Manchester United föll borta mot Brighton.

Enes Ünal-Bournemouth
Fortsatt skadad..

Tyskland-Bundesliga
Can Uzun- Eintracht Frankfurt
Gjorde sin Bundesliga debut för sitt nya klubblag Eintracht Frankfurt när det var drygt en kvart kvar på klockan där dom föll mot Borussia Dortmund. Can Uzun som hade succé förra säsongen i Bundesliga 2 där han på 30 spelade ligamatcher gjorde 16 mål. Dessutom var han med i Turkiets bruttotrupp i EM men inte den officiella truppen vilket kritiserades av många.

Salih Özcan-Borussia Dortmund
I samma match var inte ens Salih Özcan med i truppen hos Dortmund och verkar inte ingå i Nuri Sahins planer. Det har ryktats om flytt till Wolfsburg.

Ozan Kabak-Hoffenheim
Även mittbacken är fortsatt skadad. Kabak som drog på sig en allvarlig skada innan EM och därmed missade hela mästerskapet. Återstår att se när han är tillbaka på planen.

Portugal
Orkun Kökçü-Benfica
En annan spelare som öppnat säsongen fint är Kökçü. Startade sin första ligamatch den här säsongen som han tog vara på. Mittfältaren gjorde matchens enda mål i den nittonde minuten och Kökçü har nu på tre spelade matcher gjort ett mål och en assist. Förväntningarna är större på honom den här säsongen då han bla hade konflikt med Benficas tränare förra säsongen. Orkun Kökçü spelade hela matchen.