Smakstart för Turkiet i EM- premiären mot Georgien
Planens bästa spelare Arda Güler

EM:s mest sevärda match såhär långt, där tonåringen Arda Güler blev en stor matchhjälte i Dortmund.

Turkiet inledde matchen riktigt bra kontrollmässigt och det skulle ge resultat framöver. Redan i den 10: e minuten minuten sköt Galatasaray-spelaren Kaan Ayhan ett skott i stolpen.
Dröminledning
Fenerbahçe försvaren Mert Müldür som inledde från start fick till en perfekt volley i den 25:e minuten och hela Dortmund jublade. Mer kunde ha kommit två minuter genom Kenan Yildiz som vi trodde utökade Turkiets ledning. Tyvärr efter en VAR granskning dömdes målet som offiside och matchen fortsatte 1-0 till Turkiet.
Georgien med ett historisk mål
Georgien, landet som skrällde genom att ta sin första EM biljett gjorde även sitt första mål i turneringen och kvitterade från ingenstans i den trettioandra minuten genom Metz spelaren Georges Mikautadze. Halvleken skulle även sluta oavgjort och vi alla trodde Turkiet skulle tappa moralen i andra halvan.
Underbarnet slog till
Även fast andra halvlek startade ojämnt och man ville ha ett byte började Turkiet äga boll igen och nu skulle bara segermålet eller 2-1 målet fattas, där vårat underbarn Arda Güler i den 65:e minuten fick till en drömträff. Det skulle även innebära att Real Madrid proffset blev turneringens yngsta målgörare och bland de topp fem yngsta målgörarna i EM-historien före Cristiano Ronaldo.
Det var ingen chansfattig match
En minut senare kunde Turkiet ha utökat sin ledning genom Orkun Kökçü, efter att Kenan Yildiz gjort en sprint och släppt en fantastisk boll till en löpande Ferdi Kadioglu som passade bollen snett bakåt till Orkun Kökçü som missade chansen att avgöra, matchen levde än så länge. Istället kom Georgiens läge till en kvittering i den 70: e minuten genom  Giorgi Kochorashvili men ribban var i vägen. Turkiet nära att avgöra på slutet genom Yusuf Yazici men Georgiens målvakt gjorde en fin räddning. Georgien gav oss lite svett på slutet, sköt överallt men närmaste dom kom var ett skott i stolpen. Det hände inte mycket på sista läget för georgierna heller, Kerem Aktürkoglu hade öppet mål efter att Georgien flyttat upp målvakten på en hörna och kunde säga matchens sista ord. Turkiet inleder turneringen med tre viktiga poäng.
Turkiet bröt sin premiär torka i mästerskap
Turkiet lyckades för första gången i ett mästerskap vinna i premiären och vi får hoppas det fortsätter framöver och den kommande matchen är mot Portugal under midsommardagen.