Tack för allting Turkiet
Vi är stolta över er Turkiet!

Där tog sagan slut tyvärr. Under lördagskvällen ställdes Turkiet mot Nederländerna, och Turkiet inledde matchen på bästa sätt.

Gav Turkiet bort den här matchen?
Under första halvan var Turkiet hungrigare än Holländarna, de visade inte respekt och bjöd Berlin på en underhållande halvlek. Innan målet skulle dock det stora snacket vara Xavi Simons stämpling på Mert Müldür, som kanske borde varit ett rött kort. Franska domaren valde att ge ut ett gult kort och inte kolla på VAR.
Kritiserade mittbacken
Mittbacken som både varit ett frågetecken och ett utropstecken i EM måste ändå vara Samet Akaydin, som i denna match ersatte den avstängda Demiral. I den 35:e minuten slog Arda Güler ett perfekt inlägg mot den kritiserade Samet Akaydin som kunde nicka in ledningsmålet och första halvlek skulle sluta 0-1 Turkiet.
Turkiet fortsatte att inte respektera motståndarna i andra halvan, tyvärr sumpade man lägen. Arda Gülers fina frispark slog i vänstra stolpen under matchminut 56, och några minuter senare brände även Kenan Yildiz ett gyllene läge som målvakten räddade.
Sista tjugo minuterna
När klockan stod på minut 70 vann Holländarna en hörna och utnyttjade den då Stefan de Vrij nickade bollen i mål. Det kändes som att kvitteringen var på väg i ett tag även om Turkiet haft lägen innan målet att göra 2-0. Man hade börjat backa hem rejält och körde mer defensivt. Tyvärr tappade Turkiet moralen efter kvitteringen och det märktes när Nederländerna sex minuter senare kunde vända matchen efter att Mert Müldür tappade markeringen på Gakpo och gjorde självmål. Brist på fokus i försvaret som tyvärr skulle kosta Turkiet.
Turkiet forcerade på slutet
Turkiet hade ingenting att förlora längre och b.la. fick Besiktas unge spelare Semih Kiliçsoy göra ett inhopp, och gjorde således sitt första mästerskap. Cenk Tosun och Kerem Aktürkoglu klev också in offensivt. Turkiet fick flera chanser på slutet, Zeki Celik hade ett jätteläge som holländska försvaret räddade på mållinjen. Kerem Aktürkoglu hade två fina lägen, likaså försökte Cenk Tosun. EM-debutanten Semih Kiliçsoy lyckades också komma till ett jätteläge att kvittera på stopptid, men än en gång var Nederländarnas målvakt på sin plats.
Efter att domaren blåste pipan blev vi alla lika ledsna. Huvudsaken är dock att Turkiet gjorde ett bra mästerskap och vi får inte glömma bort att man har en jättefin generation med en ljus framtid.