Turkiet till kvartsfinal och Demiral storhjälte med sin dubbel
En bild säger mer än tusen ord.

Mittbacken Merih Demiral klev inte fram en gång utan två gånger när Turkiet slog ut Österrike under tisdagens kvällsmatch i Leipzig.

Inte ens en minut hade gått utav matchen när talangen Arda Güler slog en hörna som slutade med att Merih Demiral klippte till med vänsterfoten och gjorde slutspelets snabbaste mål hittills. Österrike åkte på en kalldusch och de turkiska fansen exploderade, jublade, och vi där hemma tänkte blir det här vår revansch efter 6-1 förlusten senast vi ställdes mot Österrike. Fyra minuter senare var Österrike nära på att svara genom Baumgartner som inte lyckades sätta dit bollen från nära håll, och senare skulle vi få höra mer från samma spelare som b.la. sumpade ett läge på stopptid. Annars innehöll första halvleken chans åt båda hållen men resultatet var en ledning för Turkiet.

Österrike försökte utjämna matchen
Österrike gick för att kvittera, b.la. missade Marko Arnautovic ett jätteläge där Mert Günok gjorde en fin räddning och Österrike fortsatte att öka tempot men Besiktas-målvakten hade allt under kontroll.
Merih Demirals kväll
Österrike jagade kvitteringen men istället skulle samma herre kliva fram efter ännu en hörna av Arda Güler. Merih Demiral nickade in 2-0 och då trodde vi ändå att Turkiet var ett steg närmare kvartsfinal, fast klockan stod på 60 minuter.
Österrike skulle dock komma tillbaka rätt snabbt genom Michael Gregoritsch som reducerade till 2-1.
Sista minuterna
Nervositeten ökade hos Turkiet och det märkte man på slutet. Turkiet fick knappt låna bollen, Österrike rullade boll men hade svårt att skapa lägen då Demiral vann duellerna. Turkiet var annars nära att punktera matchen på tilläggstid, efter att Ferdi Kadioglu la en perfekt boll mot Baris Alper som fick bort motståndaren men Österrikes målvakt gjorde en perfekt räddning och matchen levde.

Mert Günok vs Christoph Baumgartners
Det var inte Christoph Baumgartners dag, utan istället var det Mert Günok som stod för en historisk insats. Österrikes bästa läge kom i den 94:e minuten genom Christoph Baumgartners. Efter att Michael Gregoritsch lyfte in bollen mot Christoph Baumgartners gjorde Turkiets målvakt Mert Günok en fenomenal räddning och räddade oss verkligen. Slutligen blev matchen Turkiets, och vi tog vår revansch när det väl gällde.

Hungrig Demiral
Merih Demiral spelade sin karriärs kanske bästa insats. En match där han vann dom flesta duellerna, gjorde 17 rensningar och var en säker pjäs mot Österrike. Det påminde om prime Demiral i Serie A och vi hoppas han fortsätter spela såhär.

Tredje tonåringen som både gjort mål och assist i EM
Efter att Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo lyckats göra mål och assist i EM som tonåringar har nu Arda Güler gjort detsamma innan han fyllt tjugo år.