Lagbanner

Turkiets enda representant Fenerbahçe ställs mot Union Saint-Gilloise

Efter att Galatasaray blev utslagen under torsdagens möte i Europa League mot Sparta Prag har Turkiet endast en representant kvar i Europa och det är Fenerbahce som lottades mot Belgiska serieledarna.

Inför hösten hade Turkiet tre stycken lag i gruppspel. Galatasaray skulle spela i Champions League, Fenerbahçe och Besiktas kvalificerade sig till Conference League. Galatasaray skulle hamna i en lurig men trots motståndare som Bayern och Manchester United kom man trea och fick nöja sig med Europa League slutspel. 
Fenerbahçe vann sin grupp trots den skandala 6-1 förlusten mot danskalaget Nordsjälland och Besiktas som på pappret skulle ha gått vidare men tyvärr kom trea i gruppen,Besiktas  som hade en jobbig höst och om den här gruppen hade varit nu tror jag att Besiktas hade kunnat fixa det.

Under torsdagen skulle vår representant Galatasaray spela sin returmöte mot Sparta Prag i Europa där första matchen i Turkiet slutade 1-0 till Galatasaray och hemmalaget skulle ha avancemanget inför returmötet i Prag. Matchen var tight men Galatasaray skulle vara en man mindre och man skulle inte klara pressen, vilket blev 4-1 till slut till Tjeckiena och skulle ta ut Galatasaray med sammanlagt 6-4.

Galatasaray missade åttondelsfinal platsen och detta skulle innebära nu att Turkiet bara har en representant kvar ute i Europa. Fenerbahçe lottades under fredagen mot dom belgiska serieledarna Union Saint-Gilloise i Conference League.

Åttondeldelarna kommer att spelas den 7 och 14 mars. Första mötet spelar Fenerbahçe i Belgien och returen  hemma i Istanbul. 

Union Saint-Gilloise som från början spelade Europa League där man bla vann över Liverpool med 2-1 och kom trea i sin grupp. Vilket betydde att dom skulle få kvalificera sig till  playoff i Conference League,där belgarna ställdes mot Eintracht Frankfurt.
I Belgien slutade matchen 2-2 trots att belgarna var en man mindre och torsdagen skulle man vinna över tyskarna borta med 1-2.

När det gäller rankingen ute i Europa måste Turkiet sluta topp tio till sommaren varför? Om Turkiet inte fixar platsen kommer vi inte kunna skicka en plats direkt och tvåan kvala säsongen 2025/2026 och från med nästa säsong kommer Turkiet kunna skicka två lag till Champions League,där både ettan och tvåan kommer att kvala. Just nu ligger Turkiet nia i Uefa rankingen men man har länder som Tjeckien,Skottland och Schweiz som kan skrämmas.

Cuvan CakirCuvan93@gmai.com@Cuuvan932024-02-24 01:08:00
Author

Fler artiklar om Turkiet