U20 VM: Komfortabel seger mot El Salvador
Turkiska fotbollens framtid

Turkiet var skyhöga favoriter i matchen mot El Salvador och med hemmastödet i ryggen så han det aldrig bli någon riktig match. Stora förhoppningar sattes till lagets två absolut största stjärnor Fenerbahces Salih Ucan och Fulhams Kerim Frei, men det var Istanbul BSB spelaren Enver Cenk Sahin som stal showen.

Redan i den 9:e minuten rann Cenk Sahin genom försvaret med blixtrande fart på högerkanten och kunde lirka in bollen snett bakåt till storstjärnan Salih Ucan som behärskat slog in bollen.

Efter målet skönt tempot oerhört, det blev en tämligen låst historia där El Salvador inte har någon målchans och Turkiet som bekvämt rullade boll mellan varandra utan att faktiskt göra några farliga attacker framåt.

Andra halvlek började med att Turkiet erövra boll på defensivplanhalva och man ställer om blixtsnabbt där Salih Ucan hittar Enver Cenk Sahin med en perfekt djupledsboll och Cenk Sahin runder målvakten och lägger in bollen i öppen kassa. 2-0 var också spiken i kistan.

I samband med 2-0 såg man att luften gick ur El Salvador helt, alla taktiska planer grusades och man han aldrig arbeta in sig i matchen. Det dröjde heller inte länge innan både El Salvador och Turkiet började lufta bänkarna.

I den 64: e minuten rinner återigen Enver Cenk Sahin igenom offsidefällan med sina vältajmade djupledslöpningar efter en fin boll av den hårt arbetade forwarden Ibrahim Yilmaz. Trots en liten dålig vinkel placerar Enver Cenk Sahin in bollen väldigt behärskat och 3-0 är ett faktum.

Nästa match för Turkiet är på tisdagen den 25 då man ställs mot gruppfavoriten Colombia.