Två veckor kvar – här är de hetaste övergångsryktena

Två veckor kvar – här är de hetaste övergångsryktena

Inte mer än två veckor återstår innan vinterns övergångsfönster bommar igen. Här är några av de hetaste ryktena som just nu florerar i fotbollsvärlden.

I dag är det exakt två veckor kvar innan vinterns övergångsfönster bommar igen och klubbarna får klara sig säsongen ut med sina befintliga spelartrupper.
 
Av den anledningen har det blivit dags att se över vilka de hetaste snackisarna och ryktena just nu är ute i fotbollsvärlden. Undertecknad har sammanställt några av dem här nedanför med fokus på vad som är intressant ur ett svenskt perspektiv.

Christian Eriksen – från Tottenham till Inter
Troligtvis kommer det här bli vinterns stora följetång. Danskens tid i Tottenham lider mot sitt slut och Inter ser ut att bli nästa klubbadress. Konkreta förhandlingar ska ha pågått sedan en tid tillbaka och vad det verkar är övergången väldigt nära att gå i hamn.

Kai Havertz – från Leverkusen till Liverpool
Sedan flera år tillbaka har Bayer Leverkusens talangfulla spelfördelare kopplats samman med en rad olika klubbar. Nu börjar det dock hända saker och ting kring 20-åringen då Liverpool uppges ha beslutat sig för att göra ett uppriktigt försök att lägga vantarna på honom. Antagligen är Leverkusen inte villiga att släppa sin stjärna redan i vinter, men samtal ska ha inletts och den övergångssumma som nämns är 125 miljoner euro.

Donny van de Beek – från Ajax till Real Madrid
Den holländska tabloiden De Telegraafs chef för sportredaktionen slog fast att den eftertraktade mittfältaren redan bestämt sig för att det är Real Madrid han vill gå till i sommar. Således ska det bara vara en tidsfråga innan han presenteras som ”Los Blancos” senaste nyförvärv.

Bruno Fernandes – från Sporting till Manchester United
Ska det bli någon förstärkning i vinter för Manchester United? Sportings lagkapten är den som ska stå högst upp på klubbens önskelista och parterna ska vara överens med varandra. Däremot har klubbarna desto svårare för att enas om en övergångssumma och nu rapporteras övergången kunna spricka.

Zé Luis – från Porto till Tottenham
Tottenham verkar ha snöat in på det portugisiska spåret då man efter värvningen av Gedson Fernandes nu även spanar på Portos anfallare vid namn Zé Luis. Fast än han kom till klubben under den gångna sommaren och har gjort sju mål på tolv ligamatcher uppges Spurs blivit erbjudna att låna in honom.

Hakan Calhanoglu – från AC Milan till Arsenal
Det vore till att direkt ljuga att påstå att Calhanoglu varit någon succé i Milan. Nu kan han snart vara ett minne blott då Arsenal gärna vill se vad han går för på de brittiska öarna – vilket i ärlighetens namn känns väldigt märkligt.

Timo Werner – från RB Leipzig till Real Madrid
Så sent som i somras förlängde han sitt kontrakt med RB Leipzig. Det verkar inte avskräcka Real Madrid, som tillsammans med Chelsea är de två klubbar som sägs leda jakten på den tyske målsprutan. Någon övergång blir det hur som helst inte förrän tidigast till sommaren.

Jerome Boateng – från Bayern München till AC Milan
Länge var det Arsenal som sades vilja plocka in mittbacken, men Bayern München ska ha gett den engelska klubben kalla handen eftersom man anser sig behöva honom säsongen ut. Ändock rapporteras det nu att det kan bli Milan i vinter – vilket känns en smula underligt. 

Olivier Giroud – från Chelsea till Inter
Förutom Eriksen har Inter även siktet inställt på Giroud, som inte verkar stå särskilt högt i kurs hos Frank Lampard. Fransmannens avtal med Chelsea löper ut i sommar och bör gå att få loss för en billig penning.

Dani Olmo – från Dinamo Zagreb till AC Milan
Under den gångna sommaren var listan lång över klubbar som sades vara beredda att slanta upp för talangens tjänster. Trots det blev han kvar i Dinamo Zagreb och har fortsatt leverera. Dock verkar intresset svalnat något eftersom Milan nu pekas ut som favoriter att knyta spanjoren till sig.

Ashley Young – från Manchester United till Inter
Manchester Uniteds lagkapten har inte gjort en hemlighet av att han gärna vill bort från föreningen så fort som möjligt. En flytt till Italien och Inter ligger närmast till hands och 34-åringen ska i dag genomföra den obligatoriska läkarundersökningen.

Leonardo Spinazzola – från Roma till Inter
Ytterligare en spelare som finns på Inters väldiga radar är Romas vänsterback. Då han inte lyckats övertyga under sitt dryga halvår i den eviga staden kan han i stället prova lyckan i Inter där han väntas få betydligt mer speltid. 

John Guidetti – från Deportivo Alavés till Hannover 96
Tidigare i veckan rapporterades det att en tysk klubb fattat intresse för den svenske anfallaren och så sent som i går kunde Expressen avslöja att klubben det handlar om är Hannover 96. Enligt kvällstidningen är ett lån över våren aktuellt där Guidetti hoppas få fart på karriären inför sommarens EM-turnering.

Jakob Johansson – från Rennes till IFK Göteborg
Otursfågeln verkar efter fem år utomlands beslutat sig för att vända hem till Sverige igen. Då är det IFK Göteborg som gäller och enligt uppgifter som basunerades ut tidigare i veckan är mittfältaren så gott som klar för en återkomst till ”Blåvitt”.

Lucas Tousart – från Lyon till Hertha Berlin
Någon Granit Xhaka verkar det inte bli för nysatsande Hertha Berlin och i stället ska man ha bestämt sig för att försöka locka över Tousart från Lyon. Det återstår att se om den franska storklubben är beredda att släppa sin mittfältare nu i vinter.
 
Jacob Bruun Larsen – från Dortmund till Frankfurt
Speltiden har under hösten varit skral för dansken, som ska vara sugen på att göra ett miljöombyte. Samtidigt jagar Frankfurt förstärkningar framåt i banan och ett lån under våren skulle passa samtliga parter bra.
 
Luca de la Torre – från Fulham till Djurgården
De regerande svenska mästarna Djurgården har hittat en spelare på de brittiska öarna man kan tänka sig. Luca de la Torre är hans namn och håller till i Fulham, där han dock inte verkar ha särskilt hög status. Det återstår att se om Djurgården lyckas ro affären i hamn då agenten redan ska ha börjat sätta press på den svenska huvudstadsklubben.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-01-17 12:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans