UEFA Nations League: Israel - Frankrike
Nye nr. 7, Ousmane Dembélé

UEFA Nations League: Israel - Frankrike

Efter att både Olivier Giroud och Antoine Griezmann pensionerat sig från Les Bleus så pratar Didier Deschamps om en föryngring av laget, med spelare utan mycket internationell erfarenhet. Av säkerhetsskäl kan Israel inte vara värd för detta mötet. Det här är femte gången i sin historia som det franska laget spelar på neutral mark. Och Budapest, Ungerns huvudstad, är långt ifrån ett standardval. Matchen spelas på Bozsik Arena i Budapest, en arena som tar in 8 200 åskådare.


Historiskt sett så har Les Bleus och Israel mött varandra 9 gånger. Åtta officiella möten och en vänskapsmatch. Frankrike leder med 4 segrar mot 1 för Israel och har spelat 4 oavgjorda.

Läget i laget
Till att börja med, Dayot Upamecano är skadad och har ersatts av Loïc Badé som vi såg i somras i det franska OS-laget.

Ousmane Dembélé får nu "ärva" Griezmanns tröja nr.7

Bradley Barcola förväntas inte starta eftersom han var frånvarande från träningen i måndags. Christopher Nkunku bör ersätta honom medan Ousmane Dembélé kommer att spela på högerkanten. 
Michael Olise kommer att stödja anfallaren som borde vara Randal Kolo Muani, eftersom Marcus Thuram känt obehag i fotleden och inte varit med på träningen.
Randal Kolo Muani som spelar i PSG ryktas bort pga att han inte lyckats i PSG. Manchester United sägs vara intresserade. 

Denna månadens ankomster till Clairefontaine...Denna gången är inte Jules Koundé "värst".
 


Mbappé
Trots att Kylian Mbappé inte ska vara med i Les Bleus nu så är det ändå runt honom som nästan alla diskussioner rör sig. 

- Mbappé pratade med sin tränare och jag vet också att klubbens medicinska personal pratade med den medicinska personalen i det Les Bleus. Så de pratade, och bestämde sig för att fatta det här beslutet, säger Ancelotti.

Det finns ingen medicinsk anledning till att Mbappé inte kommer till denna landslagssamlingen. Sedan beskedet kom att han hade problem med en skada, så har han spelat både i CL och ligan. 

Deschamps säger:
- Spelarnas arbetsgivare är klubbarna. Klubbarnas kraft... Jag är inte här för att sätta spelaren i svårigheter med sin klubb. 

Deschamps sa även att han förstod att "spelarens intresse inte är att gå emot sin klubb".

Armbandet
Patrice Evra, Frankrikes tidigare högerback:
- Didier skyddar honom, låt oss vara tydliga! Mbappé spelar inte längre i Paris, han spelar för Real Madrid. Om du vill förstöra din relation med Florentino Pérez... Jag, vad jag hör om Mbappé... Jag vill att folk ska ge upp honom. Han kommer att lyckas men vi måste ge honom tid och låta honom andas. Varför pratar folk bara om Mbappé? För mig kommer Mbappé ännu inte i närheten av Benzema. Med all respekt jag har för honom (...) Armbindeln skulle jag aldrig ha gett det till Mbappé! Du ger allt till killen, hur förväntar du dig att han ska motivera sig själv efteråt? 

Så nu skulle Deschamps utse en ny kapten.
Valet stod mellan målvakten Mike Maignan, Ibrahima Konaté, Aurélien Tchouaméni och Jules Koundé. 
Valet föll på Aurélien Tchouaméni som nu då blir den 132:e kaptenen (tillfälligt?) i Les Bleus historia. 
Trots att Deschamps tidigare inte tvekat att sätta kaptensbindeln på sina målvakter (Lloris, Mandanda) och trots att Mike Maignan är den som verkat vara det mest naturliga valet. Problemet med Maignan tycks vara att han bl.a kritiserade "stjärnbeteendet" hos några av hans lagkamrater, bl.a Mbappé och Griezmann förra månaden och att Deschamps inte ville ge bindeln till Maignan för att inte göra Mbappé upprörd. 
Det är troligtvis lättare att ta tillbaka bindeln från Tchouaméni och ge den tillbaka till Mbappé, än att återta den från Maignan. 

Möjlig startelva:
Maignan - Koundé, Konaté, Saliba, T.Hernandez - Tchouaméni (c), Camavinga - Dembélé, Olise, Nkunku - Kolo Muani


Laget m nya tröjnummer
 
Avspark torsdag kväll på Bozsik Arena i Budapest kl.20.45
Matchen anses vara en högriskmatch.
Allez Les Bleus! 

Birgitta Malmborg2024-10-10 12:45:39
Author

Fler artiklar om Frankrike