Sillysvepet: ”Real Madrid vill ha supertalangen” – United släpper ytterligare en spelare

Sillysvepet: ”Real Madrid vill ha supertalangen” – United släpper ytterligare en spelare

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

Sommarens silly season-rykten är i gång och SvenskaFans startar upp sitt sillysvep.

Så håller transferfönstret öppet:
England och Frankrike: 10 juni – 1 september.
Italien, Spanien och Tyskland: 1 juli – 1 september.
Sverige: 15 juli – 11 augusti.

MER LÄSNING: LISTA: Här är stjärnorna som sitter på utgående kontrakt

***
KVÄLLENS UPPGIFTER 19:30

Officiellt: Lingard och United skiljs åt
Det kommer inte direkt som någon överraskning att Jesse Lingard lämnar Manchester United då hans kontrakt med klubben löper ut. Mycket talar för att han kommer fortsätta karriären i en annan Premier League-klubb.
(Manchester Uniteds hemsida)

”Real Madrid vill ha Bellingham”
Jude Bellingham har gjort stor succé i Dortmund-tröjan och har sedan en tid tillbaka kopplats samman med diverse olika klubbar. Nu ska även Real Madrid ha fått upp ögonen för den talangfulle engelsmannen och väntas sikta in sig på honom senast nästa sommar.
(T-Online)

USA nästa för Joakim Nilsson
Efter att Arminia Bielefeld åkt ur Bundesliga väljer Joakim Nilsson att lämna föreningen, Tyskland och även Europa då han framöver kommer spela sin fotboll i USA och närmare bestämt St. Louis – som han undertecknat ett kontrakt med fram till och med 2026.


”Suarez och Gerrard med pågående dialog”
Ända sedan i början av året ska Luis Suarez och Steven Gerrard ha diskuterat anfallarens framtid, då den sistnämnde hoppas locka över sin forna lagkamrat till Aston Villa.
(The Athletic)

Skriniar vill fortsätta i Inter
Inters mittback Milan Skriniar har i dag deklarerat att han inte har några tankar på att lämna klubben, utan ser sin framtid i Milano.
(Goal)

Napoli har hittat Insignes ersättare
Lagkapten Lorenzo Insigne har sedan tidigare gjort klart med en flytt till Toronto och Napoli ska nu försöka hitta en ersättare till 30-åringen. Enligt de senaste uppgifterna ska italienarna ha siktat in sig på ligakonkurrenterna Udineses Gerrard Deulofeu.
(Corriere dello Sport)

Officiellt: Isco lämnar Real Madrid
Nu är det till hundra procent klart att samarbetet mellan Isco och Real Madrid nått sitt slut efter nio långa år.
(Real Madrids hemsida)

Villarreal hoppas på Lo Celso
Giovani Lo Celso har spenderat vårsäsongen på lån hos Villarreal och den spanska klubben har förhoppningar om att göra övergången permanent nu i sommar.
(Football Insider)

Lazio överväger Suarez
Lazio letar mittfältsförstärkning och utöver Veronas Ivan Ilic ska man även lockas av Denis Suarez – som idag befinner sig i Celta Vigo.
(Calcio Mercato)

Oviss framtid för Kostic
Eintracht Frankfurts Filip Kostic utsågs nyligen till Europa Leagues bästa spelare och intresset har länge varit stort för den serbiske kantspringaren. Med bara ett år kvar på kontraktet kan saker och ting hända i sommar och bland annat har redan Juventus och Inter anmält sitt intresse. Samtidigt ska Frankfurt ha erbjudit ett nytt kontrakt som 29-åringen nu ska ta ställning till.
(Butasport)

Boateng flyttar till Turkiet?
Jerome Boateng kan redan efter ett år i Lyon lämna föreningen då han uppges vara nära att göra klart med turkiska Trabzonspor.
(Ahaber)

Galatasaray intresserar sig för Hagi
Trots att Ianis Hagi har en skadefylld säsong bakom sig ska det inte avskräcka Galatasray från att visa intresse för Rangers mittfältsstjärna.
(Gazete Futbol)

Goldson förlänger med Rangers
Flertalet klubbar hemmahörande i Premier League har kopplats samman med Connor Goldson – som har en mycket fin säsong bakom sig med Rangers. Men i stället för att testa lyckan i grannlandet väljer mittbacken att förlänga sitt utgående kontrakt till 2026.
Zirkzee testar lyckan i Stuttgart?
Efter en lyckad lånesejour hos Anderlecht återvänder Joshua Zirkzee nu till Bayern München. Den stora frågan är dock om han har någon framtid där – eller om en ny utlåning är aktuell. VfB Stuttgart sägs åtminstone vara villiga att ge anfallaren en chans att visa upp sig.
(One Football)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:00)

”€85 miljoner för de Jong”
Manchester United och Barcelona har inlett diskussioner om Frenkie de Jong. Prislappen rapporteras ligga kring €85 miljoner, men holländaren vill inte lämna – dock kan Barcelonas ekonomiska situation eventuellt tvinga fram en försäljning.
(Fabrizio Romano)

Officiellt: Bale lämnar Real Madrid
Gareth Bale har själv meddelat att han nu har gjort sitt i Real Madrid.
Officiellt: Pogba lämnar Manchester United
Manchester United bekräftar nu att Paul Pogba kommer att lämna klubben den här sommaren nu när fransmannens kontrakt går ut.
(Manchester United)

Salah vill stanna i Premier League
Mohamed Salah avser inte lämna Liverpool den här sommaren, men skulle han inte få ett tillräckligt bra kontraktserbjudande från klubben lockas han mer av att gå till en annan Premier League-klubb än att gå ut i Europa om ett år.
(The Athletic)

Aston Villa köper loss Olsen?
Aston Villa och Roma ska närma sig en överenskommelse som skulle göra Robin Olsens flytt till England permanent.
(Fabrizio Romano)

Lazio funderar på Loftus-Cheek
Riskerar att tappa Milenkovic-Savic och Luis Alberto i sommar. Därför är engelsmannen ett alternativ för Lazio.
(Gazzetta dello Sport)

Mkhitaryan väljer mellan Inter och Roma
Såväl Inter som Roma uppvaktar Henrikh Mkhitaryan. Roma har erbjudit honom en ettårsförlängning med option medan Inter lockar med ett tvåårskontrakt.
(Football Italia)

Juventus tar sikte på Milik
Juventus visar återigen intresse för Arkadiusz Milik. Marseille-forwarden tros vara tillgänglig för €10-15 miljoner.
(Football Italia)

”Ajax spelar i Champions League”
Jurrien Timber är inte helt såld på en flytt till sommaren och hänvisar till Champions League-spel med Ajax. Backen har bland annat kopplats ihop med Manchester United.
(Goal)

Nice köper loss Bulka från PSG
Den under säsongen inlånade polske målvakten Marcin Bulka blir kvar i Sydfrankrike. Han har övertygat och OGC Nice betalar utköpsklausulen för ett permanent kontrakt.
(L’Equipe)

Danielson klar men Ekdal stannar?
Det cirkulerar rykten om att Marcus Danielson ska vara klar för en comeback i Djurgården, men Albin Ekdal ser ut att stanna i Serie A.
(Djurgården på SvenskaFans)

Bergqvist lämnar Kalmar
Kalmar meddelar att Douglas Bergqvist har gjort sitt i Kalmar för den här gången. Karriären uppges istället gå vidare i Riga FC.
(Kalmar och Barometern)

Hammarby nära rekordförsäljning
Hammarby uppges bara vara detaljer från en försäljning av Williot Swedberg. Anfallaren ska besöka Celta Vigo och Club Brügge. Spanjorerna sägs vara beredda att betala ungefär 50 miljoner kronor.
(Aftonbladet)


FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (10:00)

United jagar Mason Mount

Chelsea-spelaren har två år kvar på kontraktet i London och Manchester Uniteds nye manager Erik ten Hag vill försöka locka honom till Manchester i sommar.
(The Sun

... och gör ett försök med Darwin Nunez
Benfica har satt en prislapp på omkring 80 miljoner euro för sin eftertraktade anfallare. Det verkar inte avskräcka Man United som jagar en striker.
(Talksport)

”Pokerspel om Sadio Mané”
Bayern satsar hårt på att locka över Liverpool-anfallaren, men även PSG visar intresse.
(SportBild)

Liverpool har hittat Manés ersättare?
Flyttrykten omger som sagt Sadio Mané vilket har fått Klopp & co att leta alternativ. Kanske har man hittat lösningen i Rennes. Martin Terrier var en av Ligue 1:s bästa spelare under säsongen och hamnde trea i skytteligan.
(Mirror

”Xavi pratar med Ruben Neves”
Barcelona behöver någon som på sikt kan ta Busquets plats i laget. Tränaren Xavi tror att det kan vara Wolves-spelaren Ruben Neves och har själv inlett diskussioner med honom.
(Sport

€80 miljoner + bonus för Tchouaméni
Monacos franske landslagsmittfältare Aurélien Tchouaméni ska vara överens med Real Madrid. De spanska mästarna är nära att lösa övergången. I fransk media talas det om än högre summor, upp emot 100 miljoner euro.
(L’Equipe och Marca Gattuso aktuell för Valencias tränarbänk
Gennaro Gattuso uppges vara på väg till Singapore för att diskutera kontraktsdetaljer med Valencias ägare Peter Lim.
(Cadena Cope)

Barcelona har inga pengar?
Det tycks Javier Tebas på spanska fotbollsförbundet mena. Något som retar upp Barcelona som i dagarna försöker locka över Lewandowski. Diario Sport presenterar en plan på hur klubben ska få loss 840 miljoner euro.
(Marca och Sport)

Dest ett namn för Chelsea?
Chelsea uppges vara redo att lägga ett bud på Barcelona-backen Sergino Dest i ett försök att förstärka försvaret till nästa säsong.
(Daily Mail

Flera storklubbar jagar Sterling
Med ett år kvar på kontraktet har Raheem Sterling blickarna på sig. Trion Real Madrid, Bayern München och Chelsea uppges fundera på en värvning.
(The Times och The Sun

Chiellini har hittat en klubb ... och Juventus tittar på Laporte igen
Italienarna är därmed i behov av en mittback. Aymeric Laporte har varit på tapeten tidigare, nu tror Juventus att City kan vara redo att sälja.
(MEN)

Juventus försöker övertyga Pogba
Fransmannen är fortsatt aktuell för en comeback i Turin. Juventus jagar även förre PSG-yttern Angel Di Maria,
(Tuttosport

***

MER LÄSNING: Transfertempen: Crystal Palace

SvenskaFans.com2022-06-01 19:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans