Maksimir, 2023-08-05 21:00

Dinamo Zagreb - Gorica

Uppvärmning inför AEK

Uppvärmning inför AEK

Ikväll är det match på stadion Maksimir där Dinamo tar emot HNK Gorica. Blått jagar första poängen på hemmaplan från 21:00.

Blått är mitt inne i det tajta och tuffa spelschemat där man har pressen på sig att inte bara vinna matcher, utan prestera på ett mästerligt och imponerande sätt. Det är något vi är vana vid i snart två decennier och det är en utmaning inför varje säsong för spelarna, tränarstaben och styrelsen att bärja fram.

Efter Astana matchen väntar en klubb från förorten. Kanske är ligaspelet prioritet nummer två i nuläget på grund av Europa spelet. Men förlusten i ligapremiären sätter press på laget att plocka tre poäng mot lilla Gorica.

Igor Biscan inför matchen

"Vi måste ta en match i taget, även om vi vet att Europa är det viktigaste i den här delen av säsongen. Men varje segrar i HNL ger en positiv atmosfär inför de europeiska matcherna, och det är därför vi vill vinna mot Gorica.”

”Jag förväntar mig att Dinamo ska vara åtminstone på den nivå vi var mot Istra, och om så är fallet, med kvaliteten på vår sida, borde resultatet vara positivt."


 



//

Startelvan 
På grund av småskador så konkurrerar inte Topic och Bulat för kvällens match. Däremot är Dino Peric nästan helt hundra återställd och det återstår att se om mittbacken får första chansen sedan supercup matchen mot Hajduk. 

Tillbaks i startelvan lär vara samurajen Kaneko och fransmannen Betnauer. Båda spelarna kommer att ta första stegen på Maksimirs gräsmatt. Luka Ivanusec satt på bänken mot Astana men Biscan kommer säkert att utnyttja utvilade Ivanusec som har presterat på ett mästerligt sätt mot Astana och Istra. 

Centralt på mittfältet önskar man att Josip Misic inte spelar hela matchen eftersom han hittills startat varenda tävlingsmatch! En så viktig spelmotor behövs frisk inför den krävande matchen i Aten kommande veckan.

4-3-3
Livakovic MV - Mykhaylichenko VB, Moharrami HB, Sutalo MB, Bernauer MB - Misic CM, Ljubicic CM, Baturina OM - Ivanusec VY, Kaneko HY, Petkovic CF

//


HNK Gorica
Ingen attraktiv motståndare men trots detta så har Gorica en poäng mer än Dinamo. Gästerna drivs av den energiske tränaren Zeljko Sopic som räddade klubben från degradering förra säsongen. 

Gorica låg sist sedan säsong 22/23 startade och det gjorde man ända fram till april! Sopic tog över tränarposten vid årsskiftet och han hade hela -14 poäng upp till säker mark!

Sopic inför matchen
”Det här är den lättaste matchen för mina spelare, eftersom vi har ingen press på oss.”

”Vi vill göra en bra match och om möjligt ta med oss hem några poäng, men Dinamo är ligans starkaste klubb”


Med formation 4-2-3-1 har gästerna plockat fyra poäng på två ligamatcher. Ikväll blir det första bortamatchen för Gorica efter två hemmamatcher mot Varazdin (1-1) och Lokomotiva (1-0). 

//

Förväntningar 
Matchen är en premiär inför Champions League kvalet mot AEK Aten. Igor Biscan har några till pusselbitar i offensiven att sätta ihop innan stundande matchen mot grekerna. Men vi kan förvänta oss att Dinamo kommer gå för tre poäng tidigt i matchen. Det finns inga utrymme för nya poängtapp, vi behöver komma till Aten med en stabil form och positiva resultat.

Datum: 5 augusti 
Tid: 21:00
Plats: stadion Maksimir (Zagreb)
Tips: 2-0 (Ivanusec, Baturina)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-08-05 10:58:18
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!