Vad har hänt på sistone?

Vad har hänt på sistone?

Lite nyhets kopplade till AZ.

Idag, 11 juli gjorde AZ klart med den 17-årige försvararen Tijs Velthuis från Twente. Tijs kommer att spela med AZ Onder 19. Kontraktet gäller till 2022..



Premiärmatchen den 4 augusti i Eredivisie kommer att ha avspark kl. 20.00 istället för 16.00 som det var sagt tidigare. Detta har att göra med matchen AZ spelar mot Häcken den 1 augusti. Fyra timmars extra vila ska tydligen göra susen!

Den unge Mohamed Taabouni har förlängt sitt kontrakt. Taabouni har fått delta i träningsmatcherna på försäsongen, så det verkar vara en spelare man tror på. Hans tidigare kontrakt som gällde till 2021 har förlängts fram till 2022. Taabouni var den spelare i AZ Onder 19 som gjorde flest spelminuter förra säsongen. Det har även hunnit bli 10 matcher och 1 mål med Jong AZ.

Utöver det förlängda kontraktet kan Mohamed titulera sig Europamästare för U17 då hans Nederländerna gick segrande från turneringen. Han spelade mot Sverige när de vann med 2-0 i gruppen och avgjorde i semin mot Spanien genom matchen enda mål.
 

Även 16-årige Myron van Brederod har förlängt sitt kontrakt till 2022.
 

På lördag står en träningsmatch mot Telstar på schemat. Det talas även om en match mot Anderlecht den dagen och att Jong AZ ska spela matchen mot Telstar. Ingen direkt klarhet i det hela och matchen mot Telstar ska sändas på nätet, så jag vet inte hur det blir med spel mot Anderlecht.

Den 20 juli är det supporterdag och då kommer belgiska KV Oostende på besök för match på AFAS.

Andreas__Adde__2019-07-11 13:59:55
Author

Fler artiklar om AZ