Stadion Andelko Herjavec, 2024-04-27 17:00

Varazdin - Dinamo Zagreb
0 - 1

Varazdin – Dinamo 0-1: klassmål av Vidovic!
Det närmar sig!

Varazdin – Dinamo 0-1: klassmål av Vidovic!

Åttonde raka segern för Dinamo Zagreb innebär att man återigen klättrar upp i serieledning och allt är förberett för total seriefinal i nästkommande ligamatch. Förutom segern var det här en dag där klubblegendaren Arijan Ademi slog nytt rekord med 400:e match för Dinamo!

NK Varazdin – Dinamo Zagreb = 0-1 (0-0)
Vidovic 46’ 0-1.

Tillfällig ’pole position’ för Dinamo om vi tar för givet att rivalerna plockar tre poäng imorgon mot Lokomotiva Zagreb.  Räkna med att alla ögon kommer att vara fixerade på Rijekas match och det är minsann ingen enkel uppgift för kustgänget.

Oavsett vilket slutresultat kommer stå sig efter nittio minuter så ändrar det inte förutsättningarna inför den totala seriefinalen den 5:e maj. Vattnet är upp till öronen, oron stiger hos Rijeka spelarna men det är inget som tränaren Zeljko Sopic vill direkt erkänna, även om det går att läsa ut på hans irriterade svar till journalisterna senaste dagarna.
 



Fram tills finalen så har Jakirovic kört i vanlig ordning med trebackslinjen som varit giltigt för fjärde matchen på raken. Blått har skrapat ihop totalt åtta raka segrar, de tre senaste har kommit med udda målet men i slutändan räknas bara poängen.

Bortamatchen mot Varazdin blev en mycket tuffare strid än för två veckor sedan när lagen möttes i Zagreb där Dinamo dominerade stort men vann endast med 2-1. Nu var det omvända roller, hemmalaget hade stort stöd från läktarna och bevisade ännu en gång att man är en fotbolls stad. Varazdin lärde sig en hel del i Maksimir och överraskade idag med 3-5-2 formation vilket satte Dinamo spelarna på prov flera gånger under matchen.

Första halvleken var chansmässigt jämn match, men desto längre matchen gick så var Dinamo mer konkret och när du väl skapar den mängden målchanser så måste man vinna matchen med betydligt högre siffror.

Höjdpunkterna ser ni nedan i Youtube länken.
Varazdin-Rijeka <-------------------------

Om det inte vore för Vidovics nummer i början av andra halvleken så är jag helt hundra på att vi hade sett stordramatik i slutet av matchen. Vänster yttern gjorde sitt tredje mål på fem senaste matcher och allt tyder på att Dinamo kommer försöka få loss spelaren från Bayern efter säsongen.

Matchen rullade mot sitt slut och Dinamo spelarna fortsatte att bränna målchans efter målchans. Inhopparen Fran Brodic var närmast att säkra segern men hans försök rensades på mållinjen av Varazdin försvarare. Gör du inte mål i god tid riskerar du att straffas av motståndaren.

Närmast hemmalaget skulle komma till en kvittering var i slutet av matchen när KTC missar bollen och bjuder anfallaren Marko Dabro på ett friläge. Anfallaren dribblar förbi Nevistic men missar tomt mål från en svår vinkel. Där stannade mitt hjärta för en stund eftersom jag såg bollen redan inne i mål.

Dinamo överlevde måstematcherna, totalt fyra segrar mot Lokomotiva, Varazdin, Gorica och Varazdin igen var ingen enkel uppgift. Insatsen är klart godkänd idag också, Dinamo spelar fotboll, och vi är redo för finalen mot Rijeka.
 

Summering
Säsongen är sådan att det inte skall kunna avslutas utan dramatik. Det är inte ligan som är jämn, ingen klubb har kommit närmare Dinamo, utan det är Dinamo som gått på kräftgång mestadels hela hösten och i början av våren. Bevis på hur svaga övriga klubbar är statistiken hur många dagar konkurrenterna vikarierat som serieledare. Hajduk har stått som etta i 157 dagar, Rijeka 183 dagar och Dinamo endast en dag och två timmar. Statistik är något som bör uppskattas och respekteras, även ett ömtåligt Dinamo kan komma att vinna ligan till slut. Önskar Dinamo spelarna ett stort grattis till åttonde raka segern och återigen lite tjat på slutet om att matcher skall avslutats på ett mer rutinerat sett och utan stress med ytterligare två eller tre mål. Imorgon iakttar vi händelserna mellan Lokomotiva-Rijeka och sedan dröjer det en hel vecka innan storfinalen spelas på stadion Rujevica!

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör

Nevistic 3- sex hållna nollor på åtta senaste tävlingsmatcher, insatsen idag värd en stark trea.
Bernauer 3- Maxime klart godkänd insats idag med, hetare under första halvleken då han bidrog en del i offensiven.
Ristovski 3- hjälper till laget att hålla nollan idag med, något anonym i offensiven.
KTC 3- får en svag trea idag då vi får vittringar på den gamla KTC som fick hjärnsläpp i matcherna mot Shakhtar och Villarreal.
Sucic 3- spelaren där det idag snurrade en hel del runt om. Kunde ha avslutat matchen med två till tre mål i registret.
Misic 2- stark tvåa för Misic som är klart godkänd i hans nittio minuters insats idag, men ibland kändes som att hans initiativ på mittfältet avtog.
Vidovic 3- får en stark tre bara för det vackra målet som ger oss tre poäng! Återigen poängspelare och det gillar vi!
Spikic 2- blev utbytt i halvlek, det är en taktik som Jakirovic tänker köra säsongen ut. Dock en chansfattig match för Dario.
Baturina 3- mittfältaren var inblandad i en hel idag, matchens lirare utan tvekan!
Kulenovic 1- gör en svag insats idag och var mycket osynlig.
Petkovic 2- kaptenen blixtrade till ett antal gånger, det kommer inte räcka för en ligatitel, Bruno måste leverera i nittio minuter om vi ska besegra Rijeka.
Kaneko 1- gör sämre insats än Spikic och frågan är om Dinamo skall knyta till sig en spelare som bara kostar en bortkastade pengar?
Brodic 2- klev in i 70:e minut och gjorde en del bra saker, var nära ett par gånger att skriva in sig i målprotokollet.
Hoxha 2- byttes in samma minut som Brodic, med Vidovics mål idag kan vi bara dra slutsatsen att Hoxha kommer starta på bänken i varenda match säsongen ut.
Ademi och Rog /- spelade för lite för att betygsättas
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-04-27 23:10:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!