Har varit väldigt upptagen och inte kunnat skriva om förra omgången, men här kommer allt nu, bättre sent än aldrig.
(Har tyvärr inte kunnat skriva ingående om matcherna TPS-Honka och RoPS-SJK, ber om ursäkt för det.)

IFK Mariehamn-VPS 1-0 (0-0) @ Wiklöf Holding Arena, Mariehamn

IFK Mariehamn inledde säsongen med hemmamatch mot VPS som kom från en komfortabel vinst mot RoPS senast.
IFK som av många experter sagts vara en av de hetaste kandidaterna om andra platsen i ligan. Matchen hann dock knappt
börja innan hemmalagets Josef Ibrahim fick lämna planen med en axelskada i den tolfte matchminuten. Matchen hade
något svårt att komma igång på allvar även om båda lagen hade flera goda chanser, för IFK:s del kom de flesta till
på fasta situationer då Petteri Forsell visade att han antagligen är ligans bästa när det kommer till fasta situationer.
4 hörnor + en riktigt farlig frispark fick han slå i den första halvleken. Den bästa chansen hade dock Bernardo Ribeiro
då han bröt en passning och satte bollen i målgaveln. I andra halvlek böt lagen roller, och istället började VPS rada upp
fasta situationer, den farligaste Sebastian Strandvalls kanon från 35 meter som Simon Nurme kunde boxa till en hörna.
Matchen skulle dock vända igen, och hemmalaget började rada upp chanser. Närmast ett mål kom laget i den 65:e
minuten då Luis Solignac lobbade bollen mot ett tomt bortamål, men Timi Lahtis rusade fram och rensade bollen- i stolpen.
Returen hamnade hos Ribeiro som sköt - men Jesper Engström slängde sig fram och bröstade undan bollen. Även VPS hade ett
jätteläge då Tony Björk träffade ribban från 20 meter. Det var ändå hemmalaget som skulle få fira. I den 90:e minuten
slog Forsell en frispark från 40 meter som Tomas Hradecky nickade in bakom Henri Sillanpää och strax efteråt blåste
domaren av. VPS får nu koppla av efter två långa resor, då de möter TPS hemma i Vasa i nästa omgång. IFK fortsätter
på hemmaplan med match mot RoPS.

Jaro-FC Inter 0-2 (0-2) @ Centralplan, Jakobstad

Jaro som kom från förlust borta mot HJK mötte Inter som gjorde sin första match för säsongen, och gjorde ingen dålig
match. Men det var gästerna som tog greppet i början, och efter bara åtta minuters spel nickade Tamas Gruborovics in en
hörna för Inter. Efter det kom Jaro in i matchen och stod upp fint, bl.a. hade Winchester en jättechans på volley,
ända tills försvararen Ilja Vaganov i den 27:e minuten tog bollen med handen och Inter fick straff.
Mika Ojala som inför säsongen återvänt efter en mindre lyckad sejour i Häcken steg fram och satte bollen säkert
i nättaket. Efter det backade gästerna hemåt och Jaro pressade på, dock utan att skapa några riktiga målchanser. Under
matchens sista 20 minuter ökade tempot något och Jaro hade ett bra läge då Helmkes frispark tog på Inter-spelare och gick
strax förbi stolpen. Fem minuter senare hade Inter chansen att göra 3-0, men Sirbiladzes nick tog i stolpen och kunde
rensas undan. Jaro höll pressen uppe och tvingade Bahne i Inter-målet till några svettiga räddningar en gästerna höll
undan och fick åka hem till Åbo med tre poäng. Där får dom möta nykomlingen SJK i nästa omgång, medan Jaro reser till
Kuopio för att möta KuPS

MyPa-FC Lahti 1-1 (0-0) @ Anjalankosken jalkapallostadion, Anjalankoski

Medaljtippade FC Lahti åkte till Anjalankoskiför säsongens första match mot MyPa, som ju inledde säsongen starkt då
man slog FC Honka på hemmaplan. Den här gången blev det ingen målfest, tvärtom hade båda lagen problem att få bollen
mot mål, och i paus hade båda lagen haft varsitt bra läge, annars var det mest bollrullande. I andra halvlek ökade tempot
och framförallt hemmalaget pressade på. Pressen gav utdelning i den 62:a minuten då Valeri Minkenen gav MyPa ledningen på
passning av Pekka Sihvola. FC Lahti tog nu över pressen och i matchminut 70 kvitterade Drilon Shala på frispark.
Gästerna fortsatte pressa på och jagade ett ledningsmål under de avslutande 20 minuterna, men slutresultatet skrevs till
1-1, ett resultat framförallt MyPa får vara nöjda med, då laget nu tagit fyra poäng på två matcher mot två hyfsade lag.
Det ena är lagets nästa motståndare då Honka återigen står för motståndet, den här gången på bortaplan, medan Lahti
får en ännu svårare uppgift i form av HJK på hemmaplan.

HJK-KuPS 3-1 (2-1) @ Sonera Stadium, Helsingfors

HJK kom från en svag insats mot Jaro och ville visa hemmapubliken att det inte alls är fråga om någon kris i paradiset.
Men matchen kunde inte ha börjat värre. Efter bara fem minuter kom Aleksi Paananen igenom på högerkanten för KuPS,
vände bort två HJK-försvarare och slog ett inlägg till Miikka Ilo som tog ner bollen och sköt i mål. Med en knapp
halvtimme spelat fick HJK:s nyförvärv Macoumba Kandji bollen i straffområdet, vände bort sina försvarare och satte
kvitteringen i Tomi Maanojas högra hörn. Efter ytterligare tio minuter av HJK-dominans slog Teemu Tainio en löpboll till
Robin Lod som inte gjorde något misstag och förde upp hemmalaget i ledning. HJK fortsatte dominera fullständigt i andra
halvlek, och i den 57:e minuten hade Kandji ett jätteläge att bli tvåmålsskytt men Maanoja slängde sig framför
senegalesens fötter, vilket resulterade i varning och en straff för HJK, som Mikael Forssell satte i mål. Trots fortsatt
dominans fick hemmalaget inte in några flera bollar, och fick nöja sig med 3-1 och finskt rekord, då laget nu har 22 raka
matcher utan förlust. I nästa omgång möter de FC Lahtis i årets första bortamatch, medan KuPS tar emot Jaro i Kuopio.

TPS-FC Honka 0-1 (0-1) @ Veritas Stadion, Åbo

Två lag med tuffa ekonomiska problem möttes i Åbo. Matchens enda mål nickades in strax före pausvilan av Roni Porokara,
som därmed gjorde sitt andra mål på lika många matcher. TPS hade ett utmärkt läge tio minuter in i den andra halvleken
då Mikko Hyyrynen nickade i ribban. Med en timme spelat drog Mehmet Hetemaj på sig sitt andra gula kort och blev utvisad,
men trots det lyckades inte TPS komma närmare och Honka vann rättvist. TPS får försöka igen mot VPS i nästa omgång,
medan Honka tar emot MyPa i Esbo.

RoPS-SJK 1-1 (1-0) @ Rovaniemen keskuskenttä, Rovaniemi

RoPS som förlorade premiären mot VPS mötte nu nykomlingen SJK och inledde fint, vilket resulterade i att Aleksandr Kokko
kunde föra upp hemmalaget i ledning efter 36 minuter. I den andra halvleken kom gästerna dock igen och i minut 65
kvitterade  Pavle Milosavljevic till 1-1, vilket blev slutresultatet. I nästa omgång åker SJK till Åbo för att möta
Inter medan RoPS möter IFK Mariehamn borta.