Vill avsluta Champions League i augusti

Vill avsluta Champions League i augusti

På tisdag nästa vecka håller Uefa möten för att rädda vad som räddas kan.

Tiden börjar bli knapp, marginalerna allt mindre. Uefa fortsätter ändå att kalla till möten för att få till en säsongsavslutning och planera för nästa år. Det skriver engelska Mirror.

På tisdag hålls det första mötet av tre nästa vecka. Då samlar man de 55 medlemsländernas förbund för att stämma av läget i de olika ligorna och – inte minst – för att försöka få till en avslutning på Champions League och Europa League.

Vi har tidigare rapporterat om tankar kring en ”mini-turnering” där alla kvarvarande lag ska samlas på samma ställe. Då fanns Wembley med som alternativ. Mirror menar att det troligaste är att Istanbul blir spelplatsen för ett snabbt avslut på Europaspelet.

Den kompakta slutspurten är tänkt att genomföras efter de nationalla ligorna avslutats – om de nu kommer att göra det. Då blir tidpunkten för turneringen tidigt i augusti.

Det finns dock inte mycket spelrum kvar. Frankrike planerar till exempel nu för en ligaavslutning sista helgen i juli, alternativt första i augsti och Ligue 1 har satt som mål att nästa säsong ska inledas den 23 augusti.

Utöver de europeiska klubblagsturneringarna ska Uefa nästa vecka även ha möten om damernas EM, U21-EM och Nations League.

SvenskaFans.com2020-04-16 15:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans