”Vore kul med en prestigevärvning” – så är läget i Benfica

”Vore kul med en prestigevärvning” – så är läget i Benfica

Trots det rådande speluppehållet i fotbollsvärlden är det ändå en hel del som sker i klubbarna och det har blivit dags att se vad som är på gång hos några av dem.

Alexander Pereira besvarar frågor som berör den rådande situationen i Benfica samt spelare som skulle kunna tänkas ansluta till den portugisiska huvudstadsklubben.
 
Hur har Benfica drabbats av det rådande speluppehållet och vilka åtgärder har gjorts?
- Benfica har drabbats hårt ekonomiskt som alla andra klubbar i världen. Det pratas förlängningar av lån och obligationer för att klubben inte ska gå omkull.
 
Finns det något du anser man bör göra framöver eller gjort tidigare?
-Ingen var förberedd på detta. Omöjligt att besvara
 
Det är högst oklart hur det blir med den nuvarande säsongen, vilken är i dina ögon den bästa lösningen?
-Oj... Jag tror det bästa vore att spela klart under sommaren om det är möjligt, eftersom EM är flyttat kan det finnas utrymme för matcher.
 
Det har börjat cirkulera en hel del rykten om övergångar, finns det någon spelare som ryktas till eller bort från klubben?
- Det senaste ryktet berör Rafa Silva som äntligen fått det att släppa efter tre säsonger i klubben. Newcastle ska tydligen vara intresserade och villiga att pröjsa 15 miljoner euro. Snålt.
 
Sett till världsläget som just nu råder, vad hoppas du Benfica gör under sommarens övergångsfönster?
- Carlos Vinicius har verkligen vaknat till liv och varit vinters bästa spelare, så på forwardfronten är jag nöjd. På mitten vill jag se mer ordning och en mer strukturerad trupp i sin helhet. Vi har fått se nya startelvor varje vecka – i alla fall som jag minns det – så jag vill ha en grundelva som är stabil. Det vore kul med en prestigevärvning. Julian Weigl kom som lite av en överraskning, trodde aldrig Benfica skulle få över honom. Ruben Dias har ryktats bort i ett par fönster nu. Det är en tidsfråga innan han försvinner, så att få in en bra ersättare där redan i sommar vore ingen dum idé.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-04-15 23:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans