2021-06-26 18:00

Wales - Danmark

Wales satsar högre: ”Trivs när man väl får chansen i stora turneringar”

Wales satsar högre: ”Trivs när man väl får chansen i stora turneringar”

Wales litar till sammanhållningen när det bir dags att ta sig an Danmark.

Wales är vidare till åttondelsfinal och hoppas kunna upprepa framgången från EM 2016. Fredrik Wiberg ger oss förutsättningarna inför matchen mot Danmark.

***

I en grupp där de flestas ögon var riktade mot Italien smög Wales fram som grupptvåa före Schweiz och Turkiet. Det måste redan ses som en framgång?

Absolut. Att bli grupptvåa hade nog få walesare räknat med på förhand. Att bli grupptrea och ta sig den vägen till slutspel fanns det nog ett hopp om, framför allt bland de egna fansen. Andra nationers fans höll nog inte Wales som en kandidat att gå till slutspel.

Wales har spelat tre stora mästerskap i historien och har gått till slutspel i samtliga. Det verkar som om Cymru trivs när man väl får chansen i stora turneringar.

Vad är det vikarierande förbundskapten Robert Page mest har lyckats med tycker du?
Oj, bra fråga. Det är väl huvudsakligen att han fått ihop en god sammanhållning i gruppen. Att man spelar för varandra och att storstjärnorna (Bale och Ramsey) är en del av laget och inte ser sig större än gruppen. Ingen gnäller om man inte får en passning eller missar en hörna.

Det verkar som alla har bestämt sig för att vi gör detta tillsammans. Lite som mantrat var 2016 där The Red Dragons tog sig hela vägen till semifinal. 

Om vi bortser från mer namnkunniga spelare, som Ramsey och Bale, är det någon speciell individuell insats du gärna vill lyfta fram?
Jag kan lyfta några. Tycker väl Kieffer Moore har varit nyttig på topp, en som alltid gör jobbet. Även mittfältaren Joe Morrell har imponerat i spelet, han har en fin passningsfot. Connor Roberts har varit företagsam från sin högerbacksposition. Danny Ward i målet har bitvis imponerat.

Nu väntar ett Danmark som avslutade gruppspelet med en enorm forcering mot Ryssland. Vad tror du om Wales chanser?
Nu prickade Danmark formen precis i sista matchen och går in med ett gott självförtroende. Jag är rädd för att det kan bli en riktigt tuff match i Amsterdam. Danskarna känns vassa, hungriga och kan bli riktigt farliga ju längre turneringen går. Men Wales måste tro på det.

Ta med insatserna mot Schweiz men framför allt Turkiet där Wales hade ett par fina anfall och vann rättvist med 2-0. Danmark har haft tre matcher på Parken i Köpenhamn och burits fram av fansen. Nu spelas matchen på neutral mark i Amsterdam, det kan inte vara till Wales nackdel i alla fall.

Vilka startelva ser du helst att Page väljer?
Mot Italien gjorde både Mancini och Page förändringar. Så jag tror han väljer den elva som fick spela både mot Schweiz och Turkiet. Dvs.

Wales 4-3-3 Fr.h: Ward - C.Roberts, Mepham, Rodon, B.Davies - Morrell, Allen, Ramsey - Bale, Moore, D.James
 

SvenskaFans.com2021-06-25 15:30:00

Fler artiklar om Wales