1 dag kvar: MFF hamnar på plats 1,13
Himmelrikets redaktion tror Christiansen och Safari får lyfta bucklan i år igen.

1 dag kvar: MFF hamnar på plats 1,13

I morgon börjar Allsvenskan för MFF:s del, och Himmelrikets nedräkningsserie har nått sitt slut. Idag: På vilken placering hamnar Malmö FF?

Magnus Johansson
Här brukar jag sällan svara att vi vinner utan försöker med stora mått ödmjukhet förklara att det inte är någon katastrof om vi inte vinner varje år, och att det är svårt att kombinera Europa med Allsvenskan och jag vet inte allt jag krumbuktar mig med. I år: vi vinner. Ett tredje år i rad utan guld vore faktiskt jävligt värdelöst. Och är det någon gång en bred trupp ska löna sig, och alla spelare faktiskt hållas på gott humör genom att få speltid, så är det i år.
 
Ulf Nilsson
Itta. Guldet ska him. 
 
Åsa Flykt
Etta
. Det var så sjukt nära i fjol och nu är det helt enkelt dags för Lennart att komma hem igen. Vi har en stark trupp, får JDT spelet på plats hyfsat snart och vi inte får för många straffar så hoppas jag det ska kunna gå vägen.
 
Henrik Zackrisson
Med stor otillfredsställelse konstaterar jag att jag var den ende som svarade rätt på den här frågan ifjol. Anti-jinxen fungerade alltså inte det minsta. Så jag överger min princip och motvilja mot att tippa oss som etta och säger istället att vi självklart vinner i år. Så får vi se.
 
John Börén
Kan inte svara något annat än etta även om det känns osäkert i år. Hur blir det med JDT? Är Nalic redo? Kommer publiken få vara med eller kommer hela säsongen kännas träningsmatch? Men… Vi kommer etta, absolut.
 
Kalle Dahlberg
Etta för att det ska klubben bara sträva efter varje säsong. De kraven ska finnas och finns.
 
Peter Lind
Etta
! En god kassa och en bred trupp har aldrig varit viktigare än nu. Det talar för oss. Hammarby har aldrig (i stort sett) vunnit något och gör det inte i år heller.
 
Charlotte Persson
Etta
trots allt. Jag tror att vi har förberett oss bäst under omständigheterna.
 
Marcus Malmberg
Guld
såklart. En större variation i offensiven och lite mer rotation gör att vi förhoppningsvis slipper en formsvacka likt den vi såg förra sommaren i allsvenskan.
 
Fredy Espitia
Etta!
Vi promenerar hem Allsvenskan i år. Hade vatt nice att säkra i omg. 26 mot de vikarierande mästarna från Östermalm.
 
Calle Angerborn
Haha, 1:a såklart. Vi har bäst trupp, vi är de enda med pengar kvar och vi kommer inte acceptera att missa guldet ytterligare en säsong.
 
Mathias Gerlach
Etta.
Tror dock att laget kommer ha sina bättre och sämre delar av säsongen, kanske blir det en tuff start på säsongen som senare blir till det bättre vilket gör att man vinner Allsvenskan.
 
Fredrik Hed
Efter två år utan guld blir det guld i år. Dels tack vare JDT:s och MFF:s överfallsfotboll, dels på grund av det komprimerade schemat som enbart MFF har trupp till att klara av.
 
Pontus Kroon
Jag tror att MFF vinner. Den här speciella lite komprimerade serien vi får i år kommer att ställa krav på en stor trupp med hög kvalitet rakt igenom. Det har vi mer än någon annan. Dessutom får vi in nödvändig vinnarskalle i Ola Toivonen, det är guldvärvningen.
 
Calle Warfvinge
Jag tror att vi blir trea. Det nya spelet kommer kräva en ganska lång period av inmatchning och det kommer göra att vi inte kommer ha den jämnhet som krävs för att vinna.

***

Tidigare år har redaktionen tippat MFF på följande sätt:

2019: 1,06 (2:a)
2018: 1,33 (3:a)
2017: 1,23 (Guld)
2016: 1,2 (Guld)
2015: 1,12 (5:a)
2014: 1,21 (Guld)
2013: 1,93 (Guld)
2012: 1,3 (3:a)
2011: 1,36 (4:a)
2010: 3,2 (Guld)
2009: 3,15 (7:a)
2008: 4,77 (6:a)
2007: 1,54 (9:a)
2006: 2,18 (7:a)

Himmelriket2020-06-14 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?