5 Reflektioner Mjällby - Hammarby

5 Reflektioner Mjällby - Hammarby

Andra 0-3 vinsten för året på naturgräs. Här kommer mina fem reflektioner från matchen.

1: Publiken!
Ja herregud vilket bortafölje vi hade, sanslöst bra tryck på Strandvallens inte särskilt publikvänliga bortaläktare. Nu med knappa 26 tusen sålda biljetter till torsdagens fight mot Sirius har vi dessutom chans att slå vårt egna publikrekord. Vi snittar just nu 26269 per match och förra publikrekordet som vi satte 2015 var 25 och ett halv tusen per match. Med bara två matcher kvar att spela på Söderstadion finns det en god möjlighet att slå alla tiders publikrekord!

2: Gräslaget Hammarby?
De senaste åren har vi haft förtvivlat svårt att spela på naturgräs, förluster har staplats på rad varvat med väldigt svaga prestationer. I år har vi lyckats ta poäng i både Solna och i Malmö, slagit Varberg och Mjällby med 3-0 samt vunnit mot IFK Göteborg med 1-0. Hammarby har till skillnad från andra år tränat väldigt mycket på naturgräs inför matcherna och det har gett väldigt goda resultat. 

3: SM-GULDET SKA TILL SÖDER!
Ja lyssna nu på det här, jag har tjatat om att vi inte ska sluta tro på guldet sedan i somras. Häckens nästkommande match är mot AIK på Friends Arena, Häcken som vanligtvis brukar ha svårt att vinna i Solna bör inte klassas som allt för stora favoriter till att hämta hem alla poäng därifrån. Sedan möter Häcken i tur och ordning, Malmö hemma, IFK Göteborg på Gamla Ullevi och sedan Norrköping hemma. Går vi rent samtidigt som Häcken tappar poäng i några av matcherna kan det vara så att vi har allt i egna händer nere i Helsingborg.

4: Naiva Mjällby
Ja vad höll Blekingelaget på med i första halvlek? Vilken naiv inställning Mjällby visade upp i första halvlek, kortpassningsspel i första tredjedelen där Gurra,Veton och Joel är inte en bra ide och matchen var slut innan den knappt hade börjat för Mjällbys del. Visst att det säkert är jättebra att spela från egen målvakt men att de inte ändrade taktik förrän det stod 0-3 på resultattavlan förbryllar. 

5: Oliver Dovin
Åttonde nollan på 13 matcher är inget annat än makalöst bra. Snacket om vem som ska spela mellan Davor och Oliver har i princip tystnat helt sedan Olivers match nere i skåne för någon vecka sedan. Davor får mycket cred för hans spel med fötterna (vilket han bör få) men jag vågar påstå att Oliver har minst lika bra fötter om inte bättre till och med. En gudabenådad målvaktstalang från egna leden och jag ser det inte som omöjligt att Oliver får chansen som tredjemålvakt i landslaget nästa år om han håller sig fri från skador.
 

Hampus Andersson2022-10-17 12:51:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!