"Jag blir riktigt förbannad" - Bajenpanelen omgång 2

Allsvenskan är igång och imorgon väntar Häcken borta för Hammarby.

Har hört väldigt blandat om matchen. Många tycker Bajen var dåliga i framför allt första halvlek. Hur var egentligen Hammarbys insats i premiären?

Göran
Dåliga? Första 25-30 minutrarna spelar vi ut Degerfors efter noter och gör också 1-0. Dock blir det, för Degerfors, lite tursamma kvitteringsmålet att vi kommer av oss och 1-2 är också extremt nära. Under sista 15 i första är vi svaga. I andra är det egentligen bara ett lag på plan och det är hemmalaget. Två mål i rask takt och matchen är vunnen.

Theo
Sådär på det hela sammantaget. Första halvlek är ingen munter historia utom de inledande delarna, det är ju faktiskt så att Degerfors är det spelförande laget under stora delar och det var närmare 1-2 än 2-1 en period. Vårt mittfält lyckades inte alls stänga ner motståndaren och då gick det enkelt att slå bollar i djupet. I andra formerar vi oss bättre och lyckas med 2-1 och det lite turliga 3-1 stänga matchen. Allt som allt en vinst och det är det viktigaste i en premiär.

Viktor
En premiär är som bekant alltid en premiär och med det i åtanke tycker jag Bajen går godkänt. Finns absolut perioder i matchen där vi inte är tillräckligt bra, men samtidigt omorganiserade vi oss bra till andra halvlek.

Vad tycker vi egentligen om Besaras nya målfirande när han kysser bindeln?
Göran

Det kan han väl få göra tycker jag. Det är hans andra sejour i Hammarby och det är tydligt att det blivit laget i hans hjärta.

Theo
Jag är alltid lite allergisk mot när spelare som inte är fostrade i eller supportrar till föreningen ska göra det men Besara har väl ändå nu nått nivån att det är ok! Det är inte direkt ett nyförvärv som ska kyssa klubbmärket utan en vid det här laget trogen hammarbyare.

Viktor
Gillar det! Jag vet inte om han alltid kommer göra det eller om det var nu efter förlängningen bara, men ska någon i truppen göra det så är det han. Eller Davor! Men han gör inte lika mycket mål.

Djukanovic är en annan vattendelare. Hur var montenegrinen?
Göran

Jag blir riktigt förbannad när jag ser folk ”hata” på en 19:åring som aldrig tidigare gjort en enda minut i Allsvenskan. Djukanovic:s problem är att han spelar svårt och med hög risk nästan varje gång han får bollen och då syns misstagen tydligare. Gör ju också ett mycket snyggt mål i andra halvlek. Ge killen tid och sluta gnälla!

Theo
Han var bra och mindre bra. Det finns en enorm potential hos denna tonåring som har goda chanser att komma fram med mer speltid. Insatsen var dock inte särdeles bra men det tror jag att han själv vet och det verkar vara spelartypen som är mer missnöjd med sin egen mindre bra insats än vi supportrar är. Förhoppningsvis gav målet honom mer luft under vingarna och om samspelet med Pinas kan förbättras är jag väldigt nöjd för tillfället.

Viktor
Jag tycker inte han var bra även om målet slätade över insatsen. Däremot tycker jag folk är lite väl tidiga på att döma ut honom. Allsvenskan kan vara svår att anpassa sig till. Vi har haft yttrar tidigare som inte varit grymma direkt men visat sig hålla hög klass senare, exempelvis Kacaniklic.

Allsvenskan rivstartar och redan toppmatch. Förra året fick vi två oavgjorda och en storvinst i cupen mot Häcken. Hur vill du att Bajen ska spela och hur känns det inför matchen mot Häcken?
Göran

Vi skall spela vårt spel även om det förstås blir svårt. Häckens mittfält beskrivs nästan som övermänniskor av experter. Glöm inte att vi gjorde en mycket bra match förra säsongen där Häcken ”fick” till sin kvittering på ett olyckligt självmål.

Theo
Det mer cyniska Hammarby har vi ju fått se prov på tidigare men jag tror inte det funkar mot Häcken, speciellt inte borta. Det blir två spelande lag som möts och för vår del är det positiva att vi kanske kan etablerat ett visst självförtroende efter premiärsegern. Startelvan är svårsiad men jag skulle inte bli förvånad om den inte är densamma som mot Degerfors.

Viktor
Jag vill gärna se ett bajen som likt förra året på bravida vågar hålla sig till sin spelidé. Gör vi det och lyckas kontrollera matchbilden någorlunda så har vi goda chanser att bjuda upp till dans. Jag känner mig ganska nyfiken inför matchen. Det blir ett spännande test.